首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A "memory pill" that could aid exam revision and help to prevent people forgetting important anniversaries may soon be available
A "memory pill" that could aid exam revision and help to prevent people forgetting important anniversaries may soon be available
admin
2016-10-07
43
问题
A "memory pill" that could aid exam revision and help to prevent people forgetting important anniversaries may soon be available over the counter.
The medicine has been designed originally to help treat Alzheimer’s disease, a disease marked by progressive loss of mental capacity resulting from degeneration of the brain cells, but could be adapted and licensed for sale in a weaker form within the next few years.
One brand of memory-enhancing pill is being developed by the multinational company AstraZeneca in collaboration with Targacept, an American company, while Epix Pharmaceuticals, also from the US, is developing another.
Both have "cognitive-enhancing effects" which are aimed at treating patients with age-related memory loss.
Steven Ferris, a neurologist and former committee member of the Food and Drug Administration in the US, has predicted that a milder version will be available for healthy consumers as a "lifestyle pill" available over the counter.
Dr Ferris said: "My view is that one could gain approval, provided you showed the drugs to be effective and safe. It could be a huge market."
There is evidence that mind-improving drugs are already being taken in Britain by healthy users.
Provigil, which was used to treat narcolepsy, is being taken by some students to help them stay awake, while Adderall XR and Ritalin, treatments for attention deficit disorder, are being used to help promote concentration.
A spokesman of Adderall XR said: "We get a lot of calls from college campuses asking about it".
"There are risks though. It can raise blood pressure, people shouldn’t do it."
The Department of Health said it was not illegal to buy the medicines over the Internet, but it was not recommended.
Barbara Sahakian, professor of clinical neuropsychology at Cambridge, said: "It’s hard to quantify the scale of the phenomenon but it’s definitely catching on."
"The reality is we are not always at our best. After being up at night looking after the kids or travelling, many people would love to have something to refresh them. It’s not prohibited to drink Red Bull. The principle with cognition enhancers is not so different."
Epix Pharmaceuticals is developing a memory-enhancing pill for_____.
选项
A、adolescents
B、middle-aged people
C、senior citizens
D、pupils and students
答案
C
解析
第3段提到了两家制药公司都在研制能提高记忆能力的药,第4段指出这两种药主要针对有age-related memory loss的病人,age-related memory loss意为“随着年龄增长而记忆力减退”,由此可知,Epix Pharmaceuticals的药是针对老年人的,因此,本题应选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OSY7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、TheshopsarenotcrowdedinDecember.B、ManypeoplegoshoppingdespitethecoldweatherinDecember.C、Peopledon’tliketo
A、Comparetheirlectures.B、Reviewtheman’stalk.C、Preparequestionstoaskcandidates.D、Voteintheschoolelection.B
We’renowwitnessingtheemergenceofanadvancedeconomybasedoninformationandknowledge.Physical【B1】_______,rawmaterials
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnNetworkLiteratureYoushouldwriteatleast120wo
Livinginatimewhenanever-increasingnumberofnewsproviderspushaconstantstreamofheadlinesatuseveryday,peopleca
A、Theydidn’tattendtheliteratureclass.B、TheyaskedProf.Lanethesamequestion.C、Theyknewtheassignmentoftheliteratu
Infact,evenwithouthumans,theEarth’sclimatechanges.Someclimatechangeis【C1】______.But,asgreenhousegasesareadded
Theelementofsurprisehasabigimpactonhowwefeelfrommomenttomoment.We’rehappierwhensatisfied【C1】______insteadof
TVLinkedtoLowerMarksA)Theeffectoftelevisiononchildrenhasbeendebatedeversincethefirstsetswereturnedon.Nowt
Accordingtonewgovernmentfigures,pollutionlevelsarerisingagainafterseveralyearsofgradualdecline.Data【C1】_____
随机试题
根据双膜理论,吸收过程的主要阻力集中在两流体的双膜内。()
报考公务员应当具备( )以上公务员主管部门规定的拟任职位所要求的资格条件。
患者女性,32岁。孕3个月,因四肢关节肿痛3个月,面部红斑1个多月,脱发10天,咳嗽2天就诊。既往身体健康,曾自然流产3次。检查结果为:ESR90mm/h,CRP330mg/L,RF45U/ml,抗dsDNA升高90U/ml,C3和CH50
A.肝内胆管扩张B.胆囊管扩张C.肝内外胆管扩张D.主胰管扩张E.左肝内胆管扩张胆总管下段癌的表现
削痂手术成功的关键是
患者,男性,65岁,陈旧性广泛前壁心肌梗死7年,活动后胸闷、心悸、气短2年,近1周出现夜间阵发性呼吸困难。体检:端坐呼吸,BP160/90mmHg,P120/min。P2亢进,心脏各瓣膜区未闻及杂音;双肺底可闻及细湿哕音,双肺散在哮鸣音;腹平软,肝脾肋
男,48岁。左中指末节红肿7天,疼痛剧烈,掌侧肿胀明显,予切开引流。患指应采用的正确切口是
钩藤横切面的显微特征为( )。
云是天然的生态渔村,冬钓是其特色。()
A、Becauseithadfabulousmansionsinthecity.B、Becausethereweremanywealthymerchantsthere.C、Becauseitislocatedonth
最新回复
(
0
)