首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For all his vaunted talents, Federal Reserve Chairman Alan Greenspan has never had much of a reputation as an economic forecaste
For all his vaunted talents, Federal Reserve Chairman Alan Greenspan has never had much of a reputation as an economic forecaste
admin
2014-02-27
46
问题
For all his vaunted talents, Federal Reserve Chairman Alan Greenspan has never had much of a reputation as an economic forecaster. In fact, he shies away from making the precise-to-the-decimal-point predictions that many other economists thrive on. Instead, he owes his success as a monetary policymaker to his ability to sniff out threats to the economy and manipulate interest rates to dampen the dangers he perceives.
Now, those instincts are being put to the test. Many Fed watchers — and some policymakers inside the central bank itself — are beginning to wonder whether Greenspan has lost his touch. Despite rising risks to the economy from a swooning stock market and soaring oil prices that could hamper growth, the Greenspan-led Federal Open Market Committee(FOMC)opted to leave interest rates unchanged on Sept. 24. But in a rare dissent, two of the Fed’s 12 ______policymakers broke ranks and voted for a cut in rates — Dallas Fed President Robert D. McTeer Jr. and central bank Governor Edward M. Gramlich.
The move by McTeer, the Fed’s self-styled "Lonesome Dove", was no surprise. But Gramlich’s was. This was the first time that the monetary moderate had voted against the chairman since joining the Fed’s board in 1997. And it was the first public dissent by a governor since 1995.
Despite the split vote, it’s too soon to count the maestro of monetary policy out. Greenspan had good reasons for not cutting interest rates now. And by acknowledging in the statement issued after the meeting that the economy does indeed face risks, Greenspan left the door wide open to a rate reduction in the future. Indeed, former Fed Governor Lyle Gramley thinks chances are good that the central bank might even cut rates before its next scheduled meeting on Nov. 6th, the day after congressional elections.
So why didn’t the traditionally risk-averse Greenspan cut rates now as insurance against the dangers dogging growth? For one thing, he still thinks the economy is in recovery mode. Consumer demand remains buoyant and has even been turbocharged recently by a new wave of mortgage refinancing. Economists reckon that homeowners will extract some $ 100 billion in cash from their houses in the second half of this year. And despite all the corporate gloom, business spending has shown signs of picking up, though not anywhere near as strongly as the Fed would like.
Does that mean that further rate cuts are off the table? Hardly. Watch for Greenspan to try to time any rate reductions to when they’ll have the most psychological pop on business and investor confidence. That’s surely no easy feat, but it’s one that Greenspan has shown himself capable of more than once in the past. Don’t be surprised if he surprises everyone again.
Alan Greenspan owes his reputation much to______.
选项
A、his successful predictions of economy
B、his timely handling of interest rates
C、his unusual economic policies
D、his unique sense of dangers
答案
B
解析
这是一道细节题。题干中的信号词为Alan Greenspan,出自于文章第~段第一句话中。文章第一段指出:作为一个货币政策制定者,格林斯潘把他的成功归功于他察觉经济所面临的威胁以及调控利率以消除他所感受到的危险的能力。这说明,B“他及时地调控利率”与文章的意思符合。文中说的是他避免进行精确到小数点的经济预测,所以A不对;C明显与文章的意思不符合:D不确切。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OUO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Iwouldappreciateit______youhelpmewithmyEnglish.
ItwasyearssinceI【C1】______myhometownandIwasdeterminedtoenjoymystay.Iwenttoseemyoldfriend,TomClarkwho,amo
Wedarenotplayjokesonher______sheshouldbecomeangry.
Maggieranbacktothekitchen,eggs______carefullyinherhands.
Onebasicweaknessinaconservationsystembasedwhollyoneconomicmotivesisthatmostmembersofthelandcommunityhaveno
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcoursesshouldhavegrownby254percentduringaperiod
Schoolshootingsacrossthecountrycontinuetodiscussthestoryofthestudentwhoisoutcastbyfellowpeersanddecidestol
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivate-enterprise,market-orientedeconomyinwhichconsumerslarg
Farm-raisedpigsaredirty,smellyanimalsthatgetnorespect.They’realsoanenvironmentalhazard.Theirmanurecontainsphos
Whereonestageofchilddevelopmenthasbeenleftout,ornotsufficientlyexperienced,thechildmayhavetogobackandcaptu
随机试题
对于火焰除锈过的钢材表面,制定有()除锈等级。
用玻璃杯冲泡,奉茶时右手(),左手托杯底,双手将茶奉到客人面前。
流行性感冒病毒的血清型有
颞下颌关节侧斜位片上,关节间隙的宽度为
《素问.至真要大论》王冰注文“益火之源,以消阴翳”的治疗方法适用于哪项病证
现金流量表中“支付的其他与经营活动有关的现金”项目列示的金额为186000元,本期无形资产摊销为30000元,管理费用应负担的固定资产折旧为20000元,本期计提的坏账准备为5000元,管理费用应负担的待摊费用为10000元。在没有其他因素影响的情况下,该
LSI是一种组合型管理方法,是( )的组合。
一个研究报道说,一种特殊的教育计划增加了研究对象3岁到5岁的孩子以后上学成功的机会。因此,把相同的计划引进到所有3岁到5岁的孩子身上,将促进他们以后上学成功的机会。下面哪一个,如果正确,最能削弱上面的论述?
Insomecountries,societalandfamilialtreatmentoftheelderlyusuallyreflectsagreatdegreeofindependenceandindividual
A、Attendanceisflexible.B、Attendanceisnotrequired.C、Attendanceshouldbeatleast90%.D、Fullattendanceisrequired.C女士表
最新回复
(
0
)