首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation. Nuclear radiation ha
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation. Nuclear radiation ha
admin
2012-07-17
57
问题
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses. It can’t be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us. There are other things like that. For example, radio waves are all around us but we can’t sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels, radiation can kill an animal or human being outright by killing masses of cell in vital organs. But even the lowest levels can do serious damage. There is no level of radiation that is completely safe. If the radiation does not hit anything important, the damage may not be significant. This is the case when only a few cells are hit, and if they are killed outright. Your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble. They reproduce themselves in a deformed way. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
There is another reason for some of the mystery about nuclear radiation. Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred. A person can be irradiated and feel fine, then die of cancer five, ten, or twenty years later as a result. Or a child can be born weak or liable to serious illness as a result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us. We must know the truth.
Radiation can hurt us in the way that it can______.
选项
A、kill large numbers of cells in main organs so as to cause death immediately
B、damage cells which may grow into cancer years later
C、affect the healthy growth of our offspring
D、all of the above
答案
D
解析
本题问辐射会伤害我们其方式是它可以怎样。根据全文内容,我们知道,第三段第一句指出,强度很高的辐射可以杀死重要器官的大量细胞,使人畜立刻死亡。因此,A表达的内容与原文相符。而第三段最后三句指出,如果受损的细胞不断繁殖,这些畸形细胞就会转化为癌。第四段指出,核辐射的隐蔽性还表现在另一方面,受害者在实际受辐射时也许没有感觉到他们受到了辐射,也并无什么不适的感觉,但结果却可能在5年、10年或20年后死于癌症。因此,B表达的内容与原文相符。另外,第四段第四句指出,由于祖父母受到了辐射,孙子、孙女可能会天生体弱,易患重病。因此,C表达的内容与原文相符。所以,本题的正确答案应是D“以上都有”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OmXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【C1】______anongoingstruggleagainst【C2】___
Somemightconsideritanuglytruththatattractivepeopleareoftenmoresuccessfulthanthose______blessedwithlooks.
TheEnglishlanguagecontainsa(n)______ofwordswhicharecomparativeseldomusedinordinaryconversation.
EveryoneknowsthatEnglishdepartmentsareintrouble,butitisdifficulttoappreciatejusthowmuchtroubleuntilyoureadt
DrHowardMartingavefataldosesofpainkillerstoterminallyillpatientsoutof______andactedintheirbestinterests.
Cultureistransmittedlargelybylanguageandbythenecessityforpeopleinclosecontacttocooperate.Themoreextensivethe
Manypeoplejudgethevalueofthingsbytheirpracticalityorusefulness.Whatisyouropiniononthistopic?Supportyourar
The______cycleoflifeanddeathisasubjectofinteresttoscientistsandphilosophersalike.
DetailedstudiesofthetribebythefoodscientistsatAtheUniversityofLondonshowedthatgatheringisamoreproductivesou
FarmlandinpartsofJapanisnolongersafebecauseofhighlevelsofradiationinthesoil,scientistshavewarned,asthecou
随机试题
在Access中,______是数据库与用户进行交互操作的最好界面。
下列除哪项外,均属半夏厚朴汤的主治证候
地榆的功效是侧柏叶的功效是
青少年期心理卫生的重点是
关于某病病死率和死亡率的叙述,正确的是
行政处罚的听证由()主持。
国债投资拉动经济增长的原因在于()。
设D={(x,y)|(x一1)2+(y一1)2=2},计算二重积分
A=HallucinogensB=CocaineC=AlcoholWhichdrug...mayslowdownbodyfunctions?【P1】______canleadtothedrivers’d
A、theefficiencyoftheengineshasimprovedalotB、theenginesaremorepowerfulC、peoplelikedrivingfastD、highwaysprovide
最新回复
(
0
)