首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be something to which most people are only just beginni
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be something to which most people are only just beginni
admin
2013-01-22
46
问题
In the developed countries, the dominant factor in the next society will be something to which most people are only just beginning to pay attention: the rapid growth in the older population and the rapid shrinking of the younger generation. Politicians everywhere still promise to save the existing pensions system, but they and their constituents know perfectly well that in another 25 years people will have to keep working until their mid-70s, health permitting.
What has not yet sunk in is that a growing number of older people say those over 50 will not keep on working as traditional full-time nine-to-five employees, but will participate in the labor force in many new and different ways: as temporaries, as part-timers, as consultants, on special assignments and so on. What used to be personnel and are now known as human resources departments still assume that those who work for an organization are full-time employees. Employment laws and regulations are based on the same assumption. Within 20 or 25 years; however, perhaps as many as half the people who work for an organization will not be employed by it, certainly not on a full-time basis. This will be especially true for older people. New ways of working with people at arm’s length will increasingly become the central managerial issue of employing organizations, and not just of businesses.
The shrinking of the younger population will cause an even greater upheaval, if only because nothing like this has happened since the dying centuries of the Roman Empire. In every single developed country, but also in China and Brazil, the birth rate is now well below the replacement rate of 2.2 live births per woman of reproductive age. Politically, this means that immigration will become an important and highly divisive issue in all rich countries. It will cut across all traditional political alignments. Economically, the decline in the young population will change markets in fundamental ways. Growth in family formation has been the driving force of all domestic markets in the developed world, but the rate of family formation is certain to fall steadily unless bolstered by large-scale immigration of younger people. The homogeneous mass market that emerged in all rich countries after the Second World War has been youth-determined from the start. It will now become middle-age-determined, or perhaps more likely it will split into two: a middle-age-determined mass market and a much smaller youth-determined one. And because the supply of young people will shrink, creating new employment patterns to attract and hold the growing number of older people (especially older educated people) will become increasingly important.
According to the author, which of the following is TRUE about the situation in 20 or 25 years?
选项
A、There will be stricter laws and regulations on employment.
B、There will be fewer people who take full-time jobs.
C、There will be more older employees.
D、There will be more people who work at home and far from each other.
答案
B
解析
细节题。第二段第四句可以提供本题线索.作者谈到一个机构中半效的人将不会是全职员工,可见全职员工之减少,故B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OnI7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Wemanagedtoreachthetopofthemountain,andhalfanhourlaterwebeganto______.
Iam______ofthatwoman--Ithinkshemayhavestolensomethingfromourshop.
Thenewlawwillonlyhavea______effectonthelivesofmostpeople.
A、Driverandpassenger.B、Coachandplayer.C、Employerandemployee.D、Interviewerandinterviewee.D人物关系题。男士说“从你的申请(信)我看出……”,可见
A、Makealongtimetorest.B、Feelrelaxedwhileworking.C、Closeeyesmoreoften.D、Keepeye-dropshandy.C①细节题。短文提到,如果你在电脑屏幕前工
A、TheUniversityfaculty.B、TheStudentAssociation.C、TheAlumniAssociation.D、ThePresidentoffice.C女士说组织该活动的是校友联合会,故选C。
A、Ithelpspeoplegetupearly.B、ItproducesVitaminD.C、Itkillscoldviruses.D、Itenablesustolookhealthy.B①B为两次提及的明示信息
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
Personalityistoalargeextentinherent-A-typeparentsusuallybringaboutA-type【36】.Buttheenvironmentmustalsohavea【
Althoughtheheavyrainstopped,itwasatleastanhourlaterthatthefloodbeganto______
随机试题
Thescienceofastronomywasbegunbyamateursandtodayremainsdependentontheircontributions,whichareincisivebyvirtue
脊髓损伤确定运动神经平面的关键肌的肌力应达到几级
“回光返照”属于
凡是完全符合()法律法规规定可予减免税的货物,进出口人或其代理人无需事先向海关提出申请,海关征税人员在进口环节可按规定直接办理减免税。
客户利益优先要求基金从业人员应当遵守的规则不包括()。
()是由一组规则、一批组织和一系列产权所有者构成的一套市场机制。
依法设立的公司,由公司登记机关发给《企业法人营业执照》。公司营业执照签发日期为公司成立日期。()
社会公德是每个公民在社会交往和公共生活中都应该遵循的行为准则,下列说法错误的是()。
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
onthemorningofSeptember’11th,IboardedthetrainfromWashingtonHeightsinUpperManhattanjustasusualandwenttothe
最新回复
(
0
)