首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For good or ill, globalization has become the economic buzz-word of the 1990s. National economies are undoubtedly becoming stead
For good or ill, globalization has become the economic buzz-word of the 1990s. National economies are undoubtedly becoming stead
admin
2014-02-20
40
问题
For good or ill, globalization has become the economic buzz-word of the 1990s. National economies are undoubtedly becoming steadily more integrated as cross-border flows of trade, investment and financial capital increase. Consumers are buying more foreign goods, a growing number of firms now operate across national borders, and savers are investing more than ever before in far-flung places.
Whether all of this is for good or ill is a topic of heated debate. One positive view is that globalization is an unmixed blessing, with the potential to boost productivity and living standards everywhere. This is because a globally integrated economy can lead to a better division of labor between countries, allowing low-wage countries to specialize in labor-intensive tasks while high-wage countries use workers in more productive ways. It will allow firms to exploit bigger economies of scale. And with globalization, capital can be shifted to whatever country offers the most productive investment opportunities, not trapped at home financing projects with poor returns.
Critics of globalization take a gloomier view. They predict that increased competition from low-wage developing countries will destroy jobs and push down wages in today’s rich economies. There will be a race to the bottom as countries reduce wages, taxes, welfare benefits and environmental controls to make themselves more competitive. Pressure to compete will erode the ability of governments to set their own economic policies. The critic also worry about the increased power of financial markets to cause economic havoc, as in the European currency crises of 1992 and 1993, Mexico in 1994—1995 and South-East Asia in 1997.
According to the positive view, globalization can______.
选项
A、allow low-wage countries to use workers in more productive ways
B、help low-wage countries get rid of labor-intensive economy
C、enable firms to exploit bigger economies of scale
D、cause capital to shift to countries where there is greatest fund shortage
答案
C
解析
细节题。在第二段中,对全球化的一个乐观观点认为,全球化能使低工资国家从事劳动密集型工作,而能使高工资国家工人更具生产力。另外,它能使公司开发更大的规模经济,使资金流向能取得最大收益的国家,而不是困在国内收益很差的项目中。因此,只有C与此相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OuXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Oneofthemostsuccessfulcommercialproductseverlaunchedissaidtohavecomeaboutastheresultofamistake.In1986,Jac
Wewillnotbeheldresponsibleforanydamagewhichresults______roughhandling.
TheonlysolidpiecesofscientifictruthaboutwhichIfeeltotallyconfidentisthatweareprofoundlyignorantaboutnature.
Thereisnodenyingthatstudentsshouldlearnsomethingabouthowcomputerswork,justasweexpectthematleasttounderstand
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottooma
"Theideaofdeath,thefearofit,hauntsthehumananimallikenothingelse,"wroteErnestBeckerinhisbook.Butwedon’tne
Thesevariedracialgroupshavelearnedtolivetogetherinpeaceand______,settinganexamplewellworthfollowing.
Untilmeninventedwaysofstayingunderwaterformorethanafewminutes,thewondersoftheworldbelowthesurfaceofthesea
AroundtheSpringFestival,aprevailingpracticeistoexchangegreetingsandvisits.
SpeakerA:Excuseme.I’dliketoexchangethiswatch.Ijustboughtit,butlookatthis.SpeakerB:______
随机试题
生成组织液的有效滤过压等于()。
20世纪90年代后,国际产业的重心开始由制造业向_______转移,高新技术产业等日益成为国际产业转移的重点。()
下列哪类药不属于小儿禁用的抗生素
清创术的目的是
案情:被告人:梁浩,男,22岁,广西柳州市人,住址:柳州市材料厂家属院。1996年10月因盗窃被劳动教养,1998年12月被解除劳教,2000年8月2日因盗窃罪被捕。被告人梁浩于2000年2月8日下午3时在柳州市某餐厅吃饭时,趁顾客王某吃饭不备之,
施工过程中遇到的合同变更,如()等,项目负责人必须掌握变更情况,遵照有关规定及时办理变更手续。
人们的生活经验证明,人们由于长期进行某一方面的训练,就可以使脑的某一方面反应能力提高,如印染工人可以比一般人具有较强的颜色鉴别能力,酿酒老工人具有较敏锐的鉴别酒质的能力,这种现象说明()
俄国十月革命以前,我国新文化运动的主要内容是()。①提倡民主与科学,反对专制和愚昧②提倡新道德,反对旧道德③提倡马克思主义,反对资产阶级改良主义④提倡新文学,反对旧文学
阅读下面的文章,回答问题。刘羽冲者,沧州人。性孤僻,好讲古制,实迂阔不可行。尝倩董天士画《秋林读书图》,纪厚斋先生题云:“兀坐秋树根,块然无与伍。不知读何书,但见须眉古。只愁手所持,或是井田谱。”盖规之也。偶得古兵书,伏读经书,自谓可将
17周岁的高中生甲继承其父价值15万元的劳力士手表一块。后未经其母同意将该表以13万元出卖给乙,因甲长得高大魁梧,举止言谈较老成,乙误信其已成年,遂将此表买下。二日后,乙又将此表以13.8万元转卖给不知情的丙。甲母获悉此事后,向乙交涉,认为甲、乙之间的买卖
最新回复
(
0
)