首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are countless studies that suggest regular access to the Inte
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are countless studies that suggest regular access to the Inte
admin
2012-05-28
46
问题
When it comes to mental health, the Internet gets a bad rap. There are countless studies that suggest regular access to the Internet is linked to stress, anxiety and addiction. But before you stop tweeting and toss out your iPhone, it turns out that spending time on the Web could actually be making you happier.
A May 12 report by British researchers from the U.K.’s Chartered Institute for IT (known as BCS) have found a link between Internet access and well-being. But some benefit more than others from tapping into the information superhighway, including those with lower incomes or fewer qualifications, people living in the developing world and, perhaps most surprisingly, women.
Overall, the study found that access to the Internet leads people to feel better about their lives. "Put simply, people with IT access are more satisfied with life even when taking account of income," said Michael Willmott, the social scientist who authored the study, at a press conference. "Our analysis suggests that IT has an enabling and empowering role in people’s lives, by increasing their sense of freedom and control, which has a positive impact on well-being or happiness." Looking at a number of social and economic factors that determine happiness — including gender, age, income and education — the survey showed that Internet use empowers people by increasing their feelings of security, personal freedom and influence.
"The results...are very plausible," says Carol Graham, chair in foreign policy studies at the Brookings Institution in Washington, D.C., and author of Happiness Around the World. "If you introduce a technology into the developing world, whether it is the Internet or the cell phone, that allows people to reduce their very high constraints of getting through daily life. It has a tremendous well-being effect."
But the researchers weren’t expecting to discover that women gain so much from technology, given that it’s such a male-dominated industry. Although the report didn’t explore why women reap more happiness from Internet access than men do, the report hypothesizes that because women tend to be at the center of their family’s social network, the Web is a tool to help them keep their home lives organized. According to the Brookings Institution’s Graham, while the findings may be surprising initially, they do make sense. "Particularly the results on gender and lesser developing countries, if you consider that women in many of these contexts are either isolated or repressed in a way," she says. "IT gives them communication with the outside world, access to networks and so on. Friendships are very important to well-being as well, and one can imagine e-mail and IT being a good way to maintain those, particularly in contexts where telephones and transport are far from ideal or reliable."
In Michael Willmott’s opinion, in what sense does the Internet make people happier?
选项
A、It increases people’s income and makes life satisfactory.
B、It enables people to make more achievements.
C、It diminishes discrimination on sex and age.
D、It helps people feel more secure and in control.
答案
D
解析
根据题干中的Michael Willmott和sense将本题出处定位到第三段第三句。该句提到,“我们的分析表明,自由感和控制感对幸福和快乐感有积极的影响,而信息技术通过增加人们的自由感和控制感,在人们的生活中提供动力。”该段末尾又提到互联网能增加人们的安全感。[D]It helps people feelmore secure and in control.同时包含了文中的increasing their sense of...control和increasing their feelings of security,故为答案。[A]是针对第二段中的somebenefit more than others from tapping into the information superhighway和第三段的people with IT access are more satisfied with life设的干扰项,属于胡乱整合,故排除;[B]“它让人们更成功”未在文中提到,故排除;文中指出性别和年龄决定了人们的幸福感,而没说互联网可以消除这两方面的歧视,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OwE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Inrecentyears,researcheshavesuggestedmorehealthvaluefromvitaminDthanhadoncebeenthought.VitaminDis【C1】___
Inrecentyears,researcheshavesuggestedmorehealthvaluefromvitaminDthanhadoncebeenthought.VitaminDis【C1】___
TheNationalTrustinBritain,togetherwithsimilarvoluntaryorganization,playsanincreasinglyimportantpartinthepreserv
A、Havinginterviewswithauthorities.B、Arrangingprofessor’sschedule.C、Findinginformationforabook.D、TravelingtoSouthA
Weallhopethatthevaluesthatareimportanttoeachofusarepassedalongtoourchildren.Often,however,thathopeis【B1】_
Nowadays,somethinghasgoneterriblywrongwithouronce-proudAmericanwayoflife.Ithashappenedintheareaof【C1】______A
A、ThepersonwhoisaddictedtotheInternet.B、Thepersonwhoreadseverylabelofthegoods.C、Thepersonwhowantstobuyfru
Bookshaven’tchangedmuchsinceJohannGuttenburginventedtheprintingpressinthefifteenthcentury.Themethodsforproduci
Bookshaven’tchangedmuchsinceJohannGuttenburginventedtheprintingpressinthefifteenthcentury.Themethodsforproduci
A、Topresenttheirresults.B、Toshowofftheirresults.C、Tomakethemselvesbrave.D、Tobecomeactivepeople.A细节题。该题问的是。为什么研究
随机试题
马斯洛需要层次理论的主要观点有()。
男,50岁,幽门梗阻持续胃肠减压半个月,每日10%葡萄糖2500ml,5%葡萄糖盐水1000ml,10%氯化钾30ml,每日尿量1500ml,2天前出现全腹胀,无压痛及反跳痛,肠鸣音消失,最可能的原因是()
可能发生肩难产的因素,下列哪项正确
下列各项收入中,不计算征收企业所得税的有()。
甲公司与乙公司签订了供货合同,甲公司向乙公司出售一批产品,货款金额是200万元,增值税税额为34万元,签订合同当日预收乙公司货款50万元,并且约定在发出货物一周后补足余下的货款,随后按照合同约定向乙公司发货,则下列甲公司向乙公司发货时的会计处理,正确的是(
Everystudentaswellasteacherswho______tovisitthemuseum______askedtobeattheschoolgateontime.
下列对现代文学团体的描述不正确的一项是()。
【2015年广西.单选】课堂管理就是管理课堂中的()。
公有制的主体地位主要体现在()。
YouhavetochangethedateofamarketingmeetingthatwasscheduledfornextFriday.Writeanemailtoallmembersofthemark
最新回复
(
0
)