首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When it comes to the slowing economy, Ellen Spero isn’t biting her nails just yet. But the 47- year-old manicurist isn’t cutting
When it comes to the slowing economy, Ellen Spero isn’t biting her nails just yet. But the 47- year-old manicurist isn’t cutting
admin
2010-07-06
43
问题
When it comes to the slowing economy, Ellen Spero isn’t biting her nails just yet. But the 47- year-old manicurist isn’t cutting, filing or polishing as many nails as she’d like to, either. Most of her clients spend $12 to $50 weekly, but last month two longtime customers suddenly stopped showing up. Spero blames the softening economy. "I’m a good economic indicator," she says. "I provide a service that people can do without when they’re concerned about saving some dollars." So Spero is downscaling, shopping at middle-brow Dillard’s department store near her suburban Cleveland home, instead of Neiman Marcus. "I don’t know if other clients are going to abandon me, too," she says.
Even before Alan Greenspan’s admission that America’s red-hot economy is cooling, lots of working folks had already seen signs of the slowdown themselves. From car dealerships to Gap outlets, sales have been lagging for months as shoppers temper their spending. For retailers, who last year took in 24% of their revenue between Thanksgiving and Christmas, the cautious approach is coming at a crucial time. Already, experts say, holiday sales are off 7% from last year’s pace. But don’t sound any alarms just yet. Consumers seem only mildly concerned, not panicked, and many say they remain optimistic about the economy’s long-term prospects, even as they do some modest belt-tightening.
Consumers say they’re not in despair because, despite the dreadful headlines, their own fortunes still feel pretty good. Home prices are holding steady in most regions. In Manhattan, "there’s a new gold rush happening in the $4 million to $10 million range, predominantly fed by Wall Street bonuses," says broker Barbara Corcoran. In San Francisco, prices are still rising even as frenzied overbidding quiets. "Instead of 20 to 30 offers, now maybe you only get two or three," says John Tealdi, a Bay Area real-estate broker. And most folks still feel pretty comfortable about their ability to find and keep a job.
Many folks see silver linings to this slowdown. Potential home buyers would cheer for lower interest rates. Employers wouldn’t mind a little fewer bubbles in the job market. Many consumers seem to have been influenced by stock-market swings, which investors now view as a necessary ingredient to a sustained boom. Diners might see an upside, too. Getting a table at Manhattan’s hot new Alain Ducasse restaurant used to be impossible. Not anymore. For that, Greenspan & Co. may still be worth toasting.
Why can many people see "silver linings" to the economic slowdown?
选项
A、They would benefit in certain ways.
B、The stock market shows signs of recovery.
C、Such a slowdown usually precedes a boom.
D、The purchasing power would be enhanced.
答案
A
解析
通过文章最后一段中列举的事实可知,“银色的衬里”表示他们得到了好处,因此,正确答案为A项。其他三个选项文中均没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/P9Dd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
ThefollowingisaninterviewwithEmmaRichards,oneofBritain’smostsuccessfulsailorsandtheyoungestpersontocompletet
ThefollowingisaninterviewwithEmmaRichards,oneofBritain’smostsuccessfulsailorsandtheyoungestpersontocompletet
ThefollowingisaninterviewwithEmmaRichards,oneofBritain’smostsuccessfulsailorsandtheyoungestpersontocompletet
Genetherapyandgenebaseddrugsaretwowayswecouldbenefitfromourgrowingmasteryofgeneticscience.Buttherewillbeo
Aslongasherparentscanremember,13-year-oldKatieHarthasbeentalkingaboutgoingtocollege.Hermother,Tally,afinanc
Somedoctorsaretakinganunusualnewapproachtocommunicatebetterwithpatients—theyareletting【C1】________readthenotest
Somedoctorsaretakinganunusualnewapproachtocommunicatebetterwithpatients—theyareletting【C1】________readthenotest
WhatdidweleamabouttheaesthesiometerusedbyProf.Allen?WhichofthefollowingrepresentsProf.Allen’sfindings?
Firstofall,successfullanguagelearnersare______.
随机试题
设二次型2x12+x22+x32+2x1x2+ax2x3的秩为2,则a=________.
下列()人防工程或部位应设置火灾自动报警系统。
1月18日,管理人员刘燕用现金购买办公用品2030元,请填制记账凭证。
下列关于金融衍生工具的特点,表述错误的是()。
甲公司接受税务师事务所纳税审查,关于房产税的有关情况如下:(1)2009年2月20,对刚建成的一座生产车间办理验收手续,同时接管基建工地上价值100万元的材料棚,一并转入固定资产,并于当月投入使用,原值合计1200万元。3月5日,企业因资金紧张
甲公司为了支付货款,签发了一张以本市的乙银行为付款人、以丙公司为收款人的转账支票,丙公司随即将支票背书转让给丁公司,丁公司又将支票背书转让给戊公司。戊公司在出票日之后的第14天向乙银行提示付款。根据票据法律制度的规定,下列选项中,戊公司不得行使追索权的有(
“举一反三”和“触类旁通”所说的是()
世界古代历史上,对东西方文化交流、传播作出突出贡献的是()
ThefirsttwoparagraphssuggestthatAccordingtothepassage,globalwarmingandclimatechangemightcause
A、Thewomanrejectedtheman’sapology.B、Thewomanappreciatedtheman’soffer.C、Themanhadforgottenthewholething.D、The
最新回复
(
0
)