首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The familiar sounds of an early English summer are with us once again. Millions of children sit down to SATs, GCSEs, AS-levels,
The familiar sounds of an early English summer are with us once again. Millions of children sit down to SATs, GCSEs, AS-levels,
admin
2013-03-27
59
问题
The familiar sounds of an early English summer are with us once again. Millions of children sit down to SATs, GCSEs, AS-levels, A-levels and a host of lesser exams, and the argument over educational standards starts. Depending on whom you listen to, we should either be letting up on over-examined pupils by abolishing SATs, and even GCSEs, or else making exams far more rigorous.
The chorus will reach a peak when GCSE and A-level results are published in August. If pass rates rise again, commentators will say that standards are falling because exams are getting easier. If pass rates drop, they will say that standards are falling because children are getting lower marks. Parents like myself try to ignore this and base our judgements on what our children are learning. But it’s not easy given how much education has changed since we were at school.
Some trends are encouraging—education has been made more relevant and enthuses many children that it would have previously bored. My sons’ A-level French revision involved listening to radio debates on current affairs, whereas mine involved rereading Moliere. And among their peers, a far greater proportion stayed in education for longer.
On the other hand, some aspects of schooling today are incomprehensible to my generation, such as graps in general knowledge and the hand-holding that goes with ensuring that students leave with good grades. Even when we parents resist the temptation to help with GCSE or A-level coursework, a teacher with the child’s interests at heart may send a draft piece of work back several times with pointers to how it can be improved before the examiners see it.
The debate about standards persists because there is no single objective answer to the question "Are standards better or worse than they were a generation ago?" Each side points to indicators that favour them, in the knowledge that there is no authoritative definition, let alone a measure that has been consistently applied over the decades. But the annual soul-searching over exams is about more than student assessment. It reveals a national insecurity about whether our education system is teaching the right things. It is also fed by an anxiety about whether, in a country with a history of upholding standards by ensuring that plenty of students fail, we can attain the more modern objective of ensuring that every child leaves school with something to show for it.
In the author’s opinion, the school education in Britain has been______.
选项
A、inflexible
B、irresponsible
C、unsuccessful
D、unforgivable
答案
C
解析
本题考查细节。根据最后一段倒数第二句“It reveals a national insecurityabout whether our education system is teaching the right things.”可知,这表明了一个国家的不安全性,即是否我们的教育体系在教授正确的东西,由此可知,C选项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PJmO777K
0
考博英语
相关试题推荐
AlthoughmostuniversitiesintheUnitedStatesareonasemestersystemwhichoffersclassesinthefallandspringsomeschool
Resistancetothe1954UnitedStatesSupremeCourtdecisionterminatingsegregationplacedtheschoolsinthemiddleofabitter
Youshouldspendnomorethan20minutesonthistask.Youhavejustreadanarticleinyourlocalnewspaper,accordingtow
Ithasbeenarguedthatwhereschoolsbecomebureaucratized,theybecomeboundupwiththetechniquesandimplementationofthe
Weareallnaturallyattractedtopeoplewithideas,beliefsandinterestslikeourown.Similarly,wefeelcomfortablewithpeo
Manycriticsofthecurrentwelfaresystemarguethatexistingwelfareregulationsfosterfamilyinstability.Theymaintainthat
Seventeen-year-oldQuantaeWilliamsdoesn’tunderstandwhytheU.S.SupremeCourtstruckdownhisschooldistrict’sracialdive
Almostovernight,Amesbecameaheroofenvironmentalistswhenhisfindingledtonewand______bansoncertainchemicals.
Nowthepublichasanunprecedentedchancetopeerovertheshouldersofarchaeologistsandhistoriansandgetafirsthandlook
Thechancesofarepetitionofthoseunfortunateeventsare_______indeed.
随机试题
一国发生通货膨胀时,银行创造条件把活期存款货币转化为定期存款货币的目的是()。
词是诗歌的一种,最初是配合音乐来歌唱的;因其句子长短不一,也称“________”。
放射性131I治疗甲亢,应至少观察多长时间才能确定是否进行第二次治疗
甲房地产开发公司(以下简称甲公司)开发了一个住宅小区。为促进住宅销售,甲公司制作了功能楼书和形象楼书,并租用路边广告牌进行宣传。李某希望购买一套距离上班地点较近的商品住房,由于该住宅小区四周交通便利,李某与甲公司签订了《房地产认购协议书》,拟购买一套建筑面
最终结算是指(),对承包商完成全部工作价值的详细结算,以及根据合同条件对应付给承包商的其他费用进行核实,确定合同的最终价格。
对于设备的有形和无形磨损,下列说法错误的是()。
班主任在班级管理中的领导影响力主要表现在()。
Theschoolhasmadeitarulethatnostudentshalltakeanillegalvehicle_____________aschoolbus.
根据以下资料,回答下列问题。2017年4月,B市实现外贸进出口总额2532.10亿元,比去年同月增长17.8%。其中,出口989.98亿元.增长7.6%;进口1542.12亿元,增长25.4%。1--4月,本市累计实现外贸进出口总额10043.66亿元,
在试误学习的过程中,学习者对刺激情境作出特定的反应之后能够获得满意的结果时,联结力量就会增加,这符合的学习规律是
最新回复
(
0
)