首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The old man stood there at a loss, his sunken eyes staring at the man seated behind the table. Raising his hand, he wiped the sw
The old man stood there at a loss, his sunken eyes staring at the man seated behind the table. Raising his hand, he wiped the sw
admin
2012-03-23
43
问题
The old man stood there at a loss, his sunken eyes staring at the man seated behind the table. Raising his hand, he wiped the sweat from his forehead and heavily wrinkled face. He didn’t use the traditional kerchief and headband as usual, though he could feel the sweat running down his temple and neck, and he gave no reply to the man seated behind the table who went on asking him, "Why did yon go in opening all the doors of the wards looking for your wife? Why didn’t you come directly to Enquires’?" The old man kept silent. Why, though, was the man seated behind the table continuing to open one drawer after another’? His eyes busy watching him, he said,"I came here the day before yesterday wanting the hospital and looking for the mother of my children. "
The man seated behind the table muttered irritably, blaming himself for not having ever learned how to ask the right question, how to get a conversation going, and why it was that his question, full of explanations, and sometimes of annoyance, weren’t effective. He puffed at his cigarette as he enquired in exasperation" What’s your wife’s name?" The old man at once replied, "Zeinab Mohamed. " The man seated behind the table began flipping through the pages of the thick ledger; each time he turned over a page there was a loud noise that was heard by everyone in the waiting room. He went on flipping through the pages of his ledger, pursing his lips listlessly, then nervously, as he kept bringing the ledger close to his face until finally he said, "Your wife came in here the day before yesterday?" The old man in relief at once answered, "Yes, sir, when her heart came to a stop. " Once again irritated, the man seated behind the table mumbled to himself, "Had her heart stopped she wouldn’t be here, neither would you"With his eyes still on the ledger, he said, "She’s in Ward 4, but it’s not permitted for you to enter her ward because there are other women there" Yawning, he called to the nurse leaning against the wall. She came forward, in her hand a paper cup from which she was drinking. Motioning with his head to the man, he said, "’Ward Number 4-Zeinah Mohamed. " The nurse walked ahead, without raising her mouth from the cup. The old man asked himself how it was that this woman worked in a hospital that was crammed with men, even though she spoke Arabic. Having arrived at the ward, the nurse left him outside after telling him to wait; then, after a while, she came out and said to him, ’"There are two women called Zeinab Mohamed. One of them. though, has only one eye. Which one is your wife so that I can call her?"
The old man was thrown into confusion. One eye ? How am I to know? He tried to recall what his wife Zeinab looked like, with her long gown and black headdress, the veil, and sometimes the black covering enveloping her face and some- times removed and lying on her neck. He could picture her as she walked and sat, chewing a morsel and then taking it out of her mouth so as to place it in that of her first-born. Her children. One eye. How am I to know? He could picture her stretched out on the bed, her eyes closed. The old man was thrown into confusion and found himself saying, "When I call her, she’ll know my voice. " The nurse doubted whether he was in fact visiting his wife; however, giving him another glance; she laughed at her suspicions and asked him, "How long have the two of you been married? Again, he was confused as he said, ’Allah knows best—thirty, forty years …"
What does the title of the passage "The Unseeing Eye" suggest’?
选项
A、The old man had very poor vision.
B、The old man’s wife had an eye problem.
C、The old man failed to see what he should have seen.
D、The old man’s wife was not easy to recogniz
答案
C
解析
细节推断题。文章的最后一段的最后一句“…Allah knows best—thirty,forty years…”中可以得知老人与妻子 结婚三、四十年了。在该段还可推断他们是阿拉伯人,而阿拉伯妇女要头带“…black headdress(头巾),the veil(面 纱),and sometimes the black covering enveloping her face…”,这使老人虽然与妻子结婚几十年也未能见到妻子的芳容。故答案C“老人没有看到本应该看到的”为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PLiO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
FrancisBaconisbestknownforhis______whichgreatlyinfluencedthedevelopmentofthisliteraryform______.
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,theOldTestamentandtheNewTestament.TheOld
Ascollegeseniorshurtleintothejobhunt,littlefibsontheresume--forexample,claimingsdegreewhenthey’rethreecredit
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDhrendorf’sassertionthatsocialchangeexistseverywhere.Te
Whichofthefollowingisnotacompoundword?
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alivewithflocks,shepherds,skylarksandbuttercupsthe
Istheliterarycriticlikethepoet,respondingcreatively,intuitively,subjectivelytothewrittenwordasthepoetresponds
WhichofthefollowingsportswasNOTinventedinBritain?
______iswidelyacclaimed"FounderoftheAmericanDrama".
______controlmostofthewealthandthepoliticsoftheUnitedStatesofAmerica.
随机试题
下列项目中,属于中央银行资产业务的有()。
在相同质量材料的前提下,球形结构的容积最大、承压能力最强。
碳酸酐酶催化反应CO2+H20→H2CO3,在分类中此酶属于_______。
阴虚失眠不寐的临床选方
()的确定是解决向谁调查和由谁来提供资料的问题。
城市不仅是一个国家或者地区的政治、经济、文化、科技和教育中心,且已经成为经济增长的强大引擎。美国的纽约、芝加哥和洛杉矶三个城市群,日本的东京、阪神和名古屋三大城市群,以及中国的长三角、珠三角和环渤海三大城市群等等对本国经济的贡献率都在一半以上。______
折现率12%,初始投资600万,第一年税后现金流150万,一年后可观察投资的成败。若成功,继续每年税后现金流150万,从第二年开始持续9年。若失败,从第二年开始税后现金流为零,可收回初始投资500万。成功概率是40%,求NPV。
有甲、乙、丙三个学生,一个出生在北京,一个出生在上海,一个出生在武汉;他们中一个学国际金融,一个学工商管理,一个学外语。其中:Ⅰ.甲不是学国际金融的,乙不是学外语的。Ⅱ.学国际金融的不出生在上海。Ⅲ.学外语的出生在北京。
Peopleliketothinkthatlifewasbetterinthepast.Theairwascleaner,thewaterwasclearer,people【C1】______friendlier,
AccordingtopsychologistSharonDraper,ourclothingchoicescanabsolutelyaffectourwellbeing.Whenwewearill-fittingclot
最新回复
(
0
)