首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Astronaut Jim Voss has enjoyed many memorable moments in his career, including three spaceflights and one space walk. But he rec
Astronaut Jim Voss has enjoyed many memorable moments in his career, including three spaceflights and one space walk. But he rec
admin
2009-03-13
48
问题
Astronaut Jim Voss has enjoyed many memorable moments in his career, including three spaceflights and one space walk. But he recalls with special fondness a decidedly earthbound (为地球引力所束缚的) experience in the summer of 1980 when he participated in the NASA-ASEE Summer Faculty Fellowship Program. Voss, then a science teacher at West Point, was assigned to the Marshall Space Flight Center’s propulsion lab in Alabama to analyze why a hydraulic fuel pump seal on the space shuttle was working so well when previous seals had failed. It was a seemingly tiny problem among the vast complexities of running the space program. Yet it was important to NASA because any crack in the seal could have led to destructive results for the astronauts who relied on them.
"I worked a bit with NASA engineers," says Voss, "but I did it mostly by analysis. I used a handheld calculator, not a computer, to do a thermodynamic(热力学的) analysis." At the end of the summer, he, like the other NASA-ASEE fellows working at Marshall, summarized his findings in a formal presentation and detailed paper. It was a valuable moment for Voss because the ASEE program gave him added understanding of NASA, deepened his desire to fly in space, and intensified his application for astronaut status.
It was not an easy process. Voss was actually passed over when he first applied for the astronaut program in 1978. Over the next nine years he reapplied repeatedly, and was finally accepted in 1987. Since then he has participated in three space missions. The 50-year-old Army officer, who lives in Houston, is now in training for a four-month mission as a crew member on the International Space Station starting in July 2000.
Voss says the ASEE program is wonderful for all involved. "It brings in people from the academic world and gives NASA a special property for a particular period of time. It brings some fresh eyes and fresh ideas to NASA, and establishes a link with our colleges and universities," Voss explains. "There’s an exchange of information and an exchange of perspectives that is very important."
For the academic side, Voss says, "the ASEE program also brings institutions of higher learning more insight into new technology. We give them an opportunity to work on real world problems and take it back to the classroom."
选项
A、Because previous seals all failed.
B、Because it was very complex in running the space program.
C、Because great care has to be taken of the hydraulic fuel pump sealing.
D、Because any crack in the seals would cause disastrous results for the astronauts.
答案
C
解析
细节题。题干意为“为什么液压燃料泵对航天飞机那么重要?”A的意思是“因为以前的密封圈都出厂问题”;B的意思是“因为在实施航天项目时它非常复杂”;C的意思是“因为必须十分注意液压燃料泵的密封性”;D的意思是“因为密封圈上的任何裂缝对宇航员都会带来灾难性的后果。”第一段最后一句的后半句为本题依据。原文中的destructive对应选项C中的disastrous。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PMCd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Althoughmanygovernmentstrytoconvincetheirrespectivesubjectsthatatomicenergyisanacceptablealternative【21】______
weekends细节题。根据…“isn’tthebreakfastfreeanyway?onlyonweekends.”可知正确答案。
Duringthesecondhalfof1776,theBritishhaddrivenWashington’sarmiesfromtheirstrongholdsinandnearNewYorkCity.Was
Ifyouseeadiamondringonthefourthfingerofawoman’slefthand,youprobablyknowwhatitmeans:inAmerica,thishaslon
WilliamShakespearedescribedoldageas"secondchildishness"—noteeth,noeyes,notaste.Inthecaseoftastehemay,musicall
61)Fathersexposedtopoisonoussubstancesareprobablyjustaslikelytobethecauseofdefectsintheirunborninfantsasmo
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【21】shouldbemadeevenb
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【21】shouldbemadeevenb
WhydosomanyAmericansdistrustwhattheyreadintheirnewspapers?TheAmericanSocietyofNewspaperEditorsistryingtoans
powerless根据嘉宾观点“Weexperimentonanimalsbecausetheyarepowerlesstostopus,”可知答案是powerless。
随机试题
Thiscropdoesnotdowellinsoils______theoneforwhichithasbeenspeciallydeveloped.
下列哪一项不属于下丘脑调节肽
一马耳下局部出现疼痛、肿胀及增温,触之敏感。病马流涎、食欲减退、吞咽困难。根据上述症状,该病最可能是
A、苯胺-邻苯二甲酸盐试剂B、三苯四氮唑盐试剂C、硝酸银试剂D、3,5-二羟基甲苯-盐酸试剂E、过碘酸加联苯胺使酮糖和含有酮糖的低聚糖呈红色
某社区活动中心工程,3层框架结构,无地下室,总建筑面积2417m2,层高均为4.5m,局部有1.2m深大截面梁。由于地质条件比较好,设计为放大基础加地连梁,房心填土后夯实,再做首层地面。在一层顶梁板施工时,钢筋制作安装、模板支设完毕,开始浇筑混凝土,当混
心理发展的性质不包括()。
历史唯心主义的本质在于它肯定()。
下列关于地理常识的表述,不正确的是:
改革开放以来我们取得一切成绩和进步的根本原因,归结起来就是:开辟了中国特色社会主义道路,形成了中国特色社会主义理论体系,高举中国特色社会主义伟大旗帜,最根本的就是要坚持这条道路和这个理论体系。下列哪一项完整概括了中国特色社会主义理论体系的内容?()
设A为n阶可逆矩阵,α为n维列向量,b为常数,记分块矩阵P=其中A*是A的伴随矩阵,E为n阶单位矩阵.(Ⅰ)计算并化简PQ;(Ⅱ)证明矩阵Q可逆的充分必要条件是αTA-1α≠b.
最新回复
(
0
)