首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Millions of teenagers are in danger of putting their health at risk by getting hooked on e-cigarettes, experts warn. Leading hea
Millions of teenagers are in danger of putting their health at risk by getting hooked on e-cigarettes, experts warn. Leading hea
admin
2015-07-13
56
问题
Millions of teenagers are in danger of putting their health at risk by getting hooked on e-cigarettes, experts warn. Leading health researchers say they are "very concerned" by the growing number of youngsters trying the devices as a major new study reveals one in five teenagers has accessed them.
E-cigarettes have been marketed as a healthier alternative to smoking conventional cigarettes. But previous research shows e-cigarettes generate poisonous chemicals similar to those found in tobacco and may harm the lungs and immune system.
Worryingly, researchers at Liverpool John Moores University discovered 16% of teenagers who have used e-cigarettes had never previously smoked. The experts also found e-cigarettes were " strongly related" to drinking among teenagers. Study author Prof. Mark Bellis warned that such " rapid penetration into teenage culture of what is essentially a new drug-use option is without precedent(先例). " He added: " Our research suggests that we should be very concerned about teenagers accessing e-cigarettes. While debate on e-cigarettes has focused largely on whether or not they act as a gateway to tobacco cigarette use, e-cigarettes themselves contain a highly addictive(上瘾的)drug that may have more serious and longer lasting impacts on children because their brains are still developing. "
Researchers surveyed 16,000 students aged 14 to 17 in the North West of England and asked them about their alcohol and tobacco use. They found that one in five answered yes to the question: " Have you ever bought or tried electronic cigarettes?" More males than females said they had, and the figure increased with age and if they lived in a deprived poor area.
Of the teenagers that had accessed e-cigarettes, 16% had never smoked, 23% had tried smoking but did not like it, 36% were regular smokers, 12% only smoked when drinking, and 14% were ex-smokers. The research, published in journal BMC Public Health, also found teenagers who drank alcohol were significantly more likely to have accessed e-cigarettes than non-drinkers.
Among those who had never smoked, it was found that those who regularly have excessive drinking were four times more likely to access e-cigarettes than those who never drink. In all of those that drink, regardless of smoking status, e-cigarette access was associated with excessive drinking and involvement with violence after drinking. The researchers said their findings suggest that teenagers who use e-cigarettes are most susceptible(易受影响的)to other forms of substance use and risk-taking behaviour.
According to Prof. Mark Bellis,______.
选项
A、e-cigarettes contain something addictive which has a longstanding effect on kids
B、e-cigarettes may be harmful to the lungs and immune system
C、the use of e-cigarettes penetrates into youth culture as rapidly as other drug uses
D、e-cigarettes make teenagers who have never smoked before start smoking
答案
A
解析
事实细节题。本题考查马克·贝里斯教授的观点。第三段末句提到,虽然关于电子烟的争论主要集中在其是否是一种通往使用烟草香烟的途径,但电子烟本身含有非常容易上瘾的药物,可能埘孩子造成更严重、更持久的影响,因为他们的大脑还在发育。A)是对该段末句大意的概括,故为答案。B)“电子烟可能对肺部和免疫系统有害”是先前的研究结果,并不是马克·贝里斯教授的观点,故排除;C)“电子烟的使用渗透到青少年文化的速度和其他药物使用一样快”是对本段第三句的曲解。原文中without precedent意为“史无前例的”,并非“一样的”,故排除;D)“电子烟使得以前从不吸烟的青少年开始吸烟”是利物浦约翰摩尔斯大学的研究人员的发现,而非马克·贝里斯教授的观点,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PVl7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Womenareonthevergeofoutnumberingmenintheworkforceforthefirsttime,ahistoricreversalcausedbylong-termchanges
OneofthestrangestandmostfascinatingthingsaboutScotlandistheLochNessMonster.Somepeoplebelieveinthemonster’s【B
A、Thewomanisaclosefriendoftheman.B、Thewomanhasbeenworkingtoohard.C、Thewomanisseeingadoctor.D、Thewomanis
Gesturesarethesilentlanguageofeveryculture.Itisimportanttoknowthebodylanguageofeverycountry,orwemaybe【B1】_
A、Toimprovetheirhealth.B、Toearnpeople’sadmiration.C、Togainpowerandinfluence.D、Tomakethecountrysidesafe.B选项均以“T
Howmenfirstlearnedtoinventwordsisunknown;inotherwords,theoriginoflanguageisa【B1】______.Allwereallyknowist
A、It’ssuitableforthewoman’sfriends.B、Itlookslikemature.C、Itdoesn’thavetherightcolor.D、Itdoesn’tfitthewoman.
A、Thereisheavytraffic.B、Shecannotfindtheplace.C、Thetrainarriveslate.D、Shehastowaitfortheman.C题干考查女士迟到的原因。对话中
A、Avisittoaprison.B、Theinfluenceofhisfather.C、Atalkwithsomemiserableslaves.D、HisexperienceinthewarbetweenF
A、Touristandanimalfeeder.B、Consultantandanimalexpert.C、Interviewerandinterviewee.D、Petownerandanimaldoctor.C
随机试题
A.胎盘剥离后滞留B.胎盘嵌顿C.胎盘粘连D.软产道裂伤E.凝血功能障碍子宫收缩乏力可致
男性,8岁,突发剑突下阵发性剧烈绞痛5小时。每次腹痛发作时辗转哭闹,伴恶心、呕吐,间歇期一切如常。体检:体温正常,无黄疸,腹部无肿物,血象正常。该患者最可能的诊断是
女性,24岁,婚后两个月,既往月经规律,突然闭经46天,近一周感轻微的头晕,恶心、时有呕吐,呕吐物为胃内容物,尤以晨起加重。昨日查尿妊娠试验,呈阳性反应,经医生检查确诊为宫内妊娠。围生保健系统管理中,应首先
我国制定与颁布法律的部门是
气滞血瘀的痛证可见
在分析某事故发生的风险时,统计得出该事故发生的概率为Q,事故造成的严重程度为S,经济损失金额为w,统计时间为T,则该事故发生的风险是()。
(操作员:刘主管;账套:101账套;操作日期:2015年1月1日)设置职员类型。职员类型编码:012职员类型名称:临时人员
马克思主义认为,教育起源于人类特有的______。欧洲奴隶社会曾出现过的两种教育体系是斯巴达教育和______教育。
老师在给幼儿讲故事时,贝贝听着听着突然笑出声来,旁边的几个小朋友看了看贝贝,也跟着笑了起来。这一现象反映出幼儿的情绪具有()。
阅读下列说明,回答问题。[说明]当前,无论是政府、企业、学校、医院还是每个人的生活,都无不受信息化广泛而深远的影响。信息化有助于推进四个现代化,同时也有赖于广泛应用现代信息技术。信息化既涉及国家信息化、国民经济信息化、社会信息化,也
最新回复
(
0
)