首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As long as her parents can remember, 13-year-old Katie Hart has been talking about going to college. Her mother, Tally, a financ
As long as her parents can remember, 13-year-old Katie Hart has been talking about going to college. Her mother, Tally, a financ
admin
2010-08-21
68
问题
As long as her parents can remember, 13-year-old Katie Hart has been talking about going to college. Her mother, Tally, a financial-aid officer at an Ohio university, knows all too well the daunting calculus of paying for a college education. Last year the average yearly tuition at a private, four-year school climbed 5.5 percent to more than $17,000. The Harts have started saving, and figure they can afford a public university without a problem. But what if Katie applies to Princeton (she’s threatening), where one year’s tuition, room and board — almost $34,000 in 2002 — will cost more than some luxury cars? Even a number cruncher like Tally admits it’s a little scary, especially since she’ll retire and Katie will go to college at around the same time.
Paying for college has always been a humbling endeavor. The good news: last year students collected $74 billion in financial aid, the most ever. Most families pay less than full freight. Sixty percent of public-university students and three quarters of those at private colleges receive some form of financial aid — mostly, these days, in the form of loans. But those numbers are not as encouraging as they appear for lower-income families, because schools are changing their formulas for distributing aid. Eager to boost their magazine rankings, which are based in part on the test scores of entering freshmen, they’re throwing more aid at smarter kids— whether they need it or not.
The best way to prepare is to start saving early. A new law passed last year makes that easier for some families. So-called 529 plans allow parents to sock away funds in federal-tax-free-investment accounts, as long as the money is used for "qualified education expenses" like tuition, room and board. The plans aren’t for everyone. For tax reasons, some lower-and middle-income families may be better off choosing other investments. But saving is vital.
Aid packages usually come in some combination of grants, loans and jobs. These days 60 percent of a ll aid comes in the form of low-interest loans. All students ate eligible for "unsubsidized" federal Stafford loans, which let them defer interest payments until after graduation. Students who can demonstrate need can also qualify for federal Perkins loam or "subsidized" Staffords, where the government pays the interest during school.
Traditional scholarships, academic or athletic, are still a part of many families’ planning. Mack Reiter, a 17-year-old national wrestling champion, gets so many recruiting letters he throws most away. He’ll almost certainly get a free ride. Without it, "we would really be in a bind," says his mother, Janet. For everyone else, it’s worth the effort to pick through local and national scholarship offerings, which can be found on Web sites like collegeboard. com.
Which of the following statement is true according to the text?
选项
A、The Harts like a public university better than a private one.
B、It is much easier to pay the tuition at present.
C、All students can get the subsidized loans.
D、Traditional scholarships are still attractive to some families.
答案
D
解析
本题是细节题,问“哪项正确”。短文最后一段指出“Traditional scholarships, academic or athletic, are still a part of many families’ planning ... it’s worth the effort to pick through local and national scholarship offerings, ...”,即争取获得学术或体育等传统奖学金仍然是很多家庭计划的一部分,也就是说“传统奖学金对一些家庭仍然有吸引力”,故选D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Pe7K777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Childrenare【C1】______seriousillnessesbecauseoftheirparentssmokingathome,saysthegovernment’schiefmedicalofficer,
A、Shethinksthemanshouldhavehelpedearlier,B、Shedoesn’tneedtheman’shelp.C、Shedoesn’tknowtheboxesareheavy.D、Sh
A、Holdherbreath.B、Nottobeannoyed.C、Notsayinganything.D、Makefurthersuggestions.C语义理解题。女士说:“我应该告诉他们不要在这些没有意义的事情上浪费钱财
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhasbeeneffectedbydifferent【S
A、Onesonandonedaughter.B、Twosonsandtwodaughters.C、Onesonandtwodaughters.D、Twosonsandtwodaughters.B细节题。该题与上一
Jerrywasthekindofguywhowasalwaysinagoodmoodandalwayshadsomethingpositivetosay.Whensomeonewouldaskhimhow
Whydowecry?Canyouimaginealifewithouttears?Notonlydotearskeepyoureyeslubricated,theyalsocontaina【B1】______
Mostpeoplefeellonelysometimes.Butitusuallyonlylastsbetweenafewminutesandafewhours.Thiskindoflonelinessisn
Threestrikingfactshighlightthedramaticshiftinrecentyearsintherelativeeconomicbalanceof"first-world"and"third-w
A、Thousandseveryday.B、Thousandseveryweek.C、Thousandseverymonth.D、Thousandseveryyear.C
随机试题
滥用行政权力排除、限制竞争的行为,是我国《反垄断法》规制的垄断行为之一。关于这种行为,下列哪些选项是正确的?()
(2014)关于孤立系统熵增原理,下述说法错误的是()。
主控项目是保证安装工程安全和使用功能的重要检验项目,其要求是()。
下列关于施工文件立卷的表述,正确的有()。
旅游接待工作中导游员必须遵循的行为规范有()。
A、 B、 C、 D、 C第一组图都可一笔画成,第二组图都由两笔画成。
根据下列资料,回答101~105题。2010年我国在线教育市场规模为491.1亿元,到2015年在线教育市场突破千亿元大关,达1171亿元。与热闹的市场相对的是,行业整体面临较大的盈利困难。截至2015年年底,我国约有9500家从事互联网教育的公司
A.changingB.allowedontoC.brokersA.womenshouldbe【T7】______thenewtradingfloorB.werenot【T8】______orjobber
"TheissueofonlineprivacyintheInteractagefoundnewurgencyfollowingtheSept.11terroristattacks,sparkingdebateove
Americanconsumerslikeconvenienceverymuch.Duringthelast50years,therehasbeenadramaticincreaseinsuchlabor-saving
最新回复
(
0
)