首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
US Higher Education Lurking behind the gleaming promise of every wide-eyed freshman is a dark fact of US higher education:
US Higher Education Lurking behind the gleaming promise of every wide-eyed freshman is a dark fact of US higher education:
admin
2010-03-19
57
问题
US Higher Education
Lurking behind the gleaming promise of every wide-eyed freshman is a dark fact of US higher education: Half of those who enroll at four-year colleges and universities will never graduate. That means about 600,000 students each year will not complete their bachelor’s degree, concludes a new US Department of Education study. And it asks: "Is there too much emphasis on getting a four-year college degree?" It is almost a heretical question. A college degree has never been more coveted — or sought after. A record 14.9 million students enrolled this year. More than 96 percent of high school seniors say college is important — and two-thirds expect to earn a bachelor’s degree.
It’s a significant change from the early 1980s, when just 52 percent of seniors expected to enroll in any college. Now, "College for all" is the new mentality — urged by parents, guidance counselors, and political leaders of all stripes. College has become a default decision. Tons of unprepared high school graduates are shoveled into four-year colleges. But they just don’t know why they’re there.
So something is not quite right with this picture. The bachelor’s degree is being oversold to many high schoolers who do not truly want the experience or have only a slim chance of attaining a four-year degree. As a result, many students end up on campus without a clear sense of what they expect to gain from a college education. And that can affect everything from choosing the right school at the. outset to picking a major or setting a career path — or even dropping out, as growing numbers are doing.
Perhaps as significant a factor in boosting the "college for all" view has been a shift in college counseling. In the 1960s, high school counselors viewed themselves as gatekeepers. Criticized for elitism, they changed. One study shows counselors recommending college to 66 percent of high school seniors in 1992, double the rate of a decade earlier.
Higher education has been very accommodating of this shift. Open-admissions policies expanded to roughly three-quarters of all higher-education institutions, with remedial education available at the vast majority. About 40 percent of those chasing a four-year degree are only marginally academically qualified.
Critics say the trend is a result of a "one-way-to-win" mentality. Too many families cling to the mythology that their child can be a success only if he or she has a college degree. And the assumption poorly serves candidates who might benefit from either delaying the experience, taking a few career-related courses, attending a vocational-training school, or learning about the myriad other ways to enter the work force.
According to the passage, one of the possible reasons that has boosted the "college for all" view is most likely
选项
A、the urge of parents, guidance counselors, and political leaders of all stripes.
B、the fact that the bachelor’s degree is being oversold to many high schoolers.
C、the mythology that the child can be a success only if with a college degree.
D、the shift in college counseling from gatekeepers to high education boosters.
答案
D
解析
根据提问,应在相关的段落里找有关的信息。第4段里开头就说as significant a factor in boosting the "college for all" view has been a shift in college counseling。选项A指的是各种人都被敦促上大学的心态。选项B是进了大学后的事情。选项C是父母抱有的一种神话的想法。这些也都可能是促成中学生上大学读书的从众心理的因素。但是文章明确说明造成这种人人上大学观点的一个重要因素,就是学校里对上大学进行的咨询教导方式上的改变
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Pr9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeen【C1】______thelivesofwomen.Duringthe20thcenturytherehasbeenaremarkable
Humanbeingshaveusedtoolsforaverylongtime.Insomepartsoftheworldyoucanstillfindtoolsthatpeopleusedmoretha
Manystudentsfindtheexperienceofattendinguniversitylecturestobeaconfusingandfrustratingexperience.Thelecturersp
Peoplehavebeenpaintingpicturesforatleast30,000years.Theearliestpictureswerepaintedbypeoplewhohuntedanimals.T
Eachoneofthemprayedthathemightleadherhometobehisweddedwife,sogreatlywerethey______atthebeautyofviolet-c
Thegirlagreedtomarrytheyoungman______thatheboughtacarforher.
______isoftenthecasewithanewidea,muchpreliminaryactivityandoptimisticdiscussionproducednoconcreteproposals.
DorothylookedattheKingwhensheheardthissongandnoticedthatheseemeddisturbedand______atease.
—Ihopethechildrenwon’tgonearthewater.—Iwarnedthem______.
Nobodyknows,______?
随机试题
按“六书”的结构方式,以下属于独体字的一组是()
“教育即生活”“教育即生长”等命题的提出者是()。
患者,女性,35岁。间断胸闷不适2年,时有黑矇现象,近一周黑矇发作频繁,伴晕厥一次来诊。休息时心电图正常,为进一步明确晕厥原因。首选下列哪项检查
A.肝B.胆囊C.肝胰壶腹D.钩突E.螺旋襞人体最大的消化腺是
住宅用户接入蝶形引入光缆宜选用()芯光缆。
在应用程序word中,要选取某个自然段,可将鼠标移到左侧选中区,然后()。
肖水源编制的“社会支持评定量表”共有10个条目,其维度可分为()。
某养鸡厂业主李某为预防被盗在其养鸡厂的周围私自架设安装了电网。这种行为属于违反治安管理行为中的()。
甲向乙借款100万元,丙、丁、戊为保证人,但是均未约定各自承担保证责任的份额。甲到期不能还款,丙经乙请求承担了100万元的保证责任,丙承担保证责任后,对甲行使追偿权仅得40万元,其余部分甲无力清偿。对此,下列说法正确的有()。
A、Itisveryeffective.B、Itisenforcedstrictly.C、Itistoostricttoobey.D、Ithasmanyloopholes.B由句(3)可知,男士过去每天开一个半小时的车去
最新回复
(
0
)