首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Health Minister Nicola Roxon’s latest proposal that patients be allocated to doctors on a list basis is straight out of the play
Health Minister Nicola Roxon’s latest proposal that patients be allocated to doctors on a list basis is straight out of the play
admin
2012-09-13
59
问题
Health Minister Nicola Roxon’s latest proposal that patients be allocated to doctors on a list basis is straight out of the playbook of Britain’s National Health Service.
Let’s think about this from the patient’s point of view. Some doctors are better than others, the same as some plumbers are better than others. The reason may be a better bedside manner; it may be they are more competent; it may be just that there is a simple personality clash—it may just be that, at times, the patient wants a second opinion. Or it might be that the patient has a potentially embarrassing problem that he or she does not want to discuss with his or her regular general practitioner.
Some people who are ill-suited to their career choice are always going to slip through the system. In other words, if you are allocated a doctor you don’t like or who is a dud, you are likely to be stuck with him. Of course, the government will make some noises about "freedom of choice"; but in the end, a doctor who hangs up his shingle and succeeds or fails according to the quality of service he offers is going to provide a better quality of service than a public employee.
Now, all doctors, including general practitioners, must be members of the appropriate professional body, which accredits them as qualified practitioners. This means they must first finish medical school and then qualify as surgeons, physicians, ophthalmologists or psychiatrists.
This postgraduate training is arduous and expensive, and practitioners naturally expect a return on their investment of time, energy and money—the average medical graduate is left with tens of thousands of dollars in university fees.
Much is made of the top professionals who make millions, but the average GP is running a practice that gives him a barely adequate return on his investment in professional development. Indeed, many GPs complain they are virtually government employees relying on Medicare to pay their bills, but the "virtually" is important. They remain independent professionals who succeed or fail according to the service they provide.
The recent moves to widen the scope of nurse practitioners concern many GPs. While nurse practitioners may have a role in isolated areas, a nurse is not a substitute for a general practitioner, who has years of undergraduate and postgraduate training in family medicine. Expanding the role of nurse practitioners may simply be an axe to wield again the ancient enemy, the family GP. Many nurses have specialist training, which makes them indispensable in the medical system; but a nurse is not a substitute for professionally-trained general practitioners with years’ more education behind them.
Minister Roxon’s move to cut Medicare payments for cataract surgery again flies in the face of reality. On the face of it, it may seem plausible—better technology equals cheaper prices.
If the Fred Hollows Foundation can do cataract surgery for $25, why can’t an Australian ophthalmologist? The reason is that an Australian eye-doctor is running a practice. He has to pay a receptionist, an accountant, rent for his rooms and so on—in other words, he has fixed costs, which means the money goes into a lot of pockets apart from his own. In fact, he can’t absorb the cost cuts that the government is asking him to accept.
From News Weekly, November 28, 2009
According to the passage, which of the following statements is correct?
选项
A、People not well-suited to their career choice are going to slip through the system.
B、Average GP is given abundant return on his investment in professional development.
C、Most of the general practitioners are working for the government-controlled service.
D、Australian ophthalmologists have fixed costs so they cannot do cataract surgery.
答案
A
解析
本题为概括题。根据第三段“Some people who are ill-suited to their career choice are always going to slip through the system”可知A正确;根据第六段“the average GP...that gives him a barely adequate return on his investment in professional development”可知B错误;根据第六段“They remain independent professionals”可知C错误;根据最后一段“If the Fred Hollows Foundation can do cataract surgery for $25,why can’t an Australian ophthalmologist?”无法判断澳大利亚眼科医生无法做白内障手术,可知D错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PshK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Somepeoplebelievethatinternationalsportcreatesgoodwillbetweenthenations.Theythinkthatifcountriesplaygamestoget
Howmanypeoplehavebeenkilledandhowmanyinjuredintheattack?
Amongthe50members,40voted,and______abstained.
Theavailabilitytooccupationsdependsalsoonshiftsinthenationaleconomyandincreasinglyoneconomicdevelopmentsworldwi
Whetherworkshouldbeplacedamongthecausesofhappinessoramongthecausesofunhappinessmayperhapsberegardedasadoub
Thelittlegirl,kindandsensitive,resented______byherintimatefriends.
ThehomelessmakeupagrowingpercentageofAmerica’spopulation.【C1】______homelessnesshasreachedsuchproportionsthatlo
Nancywassurprisedthattheyhave______.Theyseemedtobeahappycouple.
Haveyoueverwonderedwhatourfutureislike?Practicallyallpeople【C1】______adesiretopredicttheirfuture【C2】______Mostp
Justwhenmostliteraryfictionreadslikeanendlessmeditationonhowmanyneuroticscandanceontheheadofapin,alongcom
随机试题
一患者突然咯血200mL,既往间断咳嗽,咳脓痰20余年。该患者咯血最可能的原因是()
Evenplantscanrunafever,especiallywhenthey’reunderattackbyinsectsordisease.Butunlikehumans,plantscanhavethei
患儿5岁,弛张高热,气促,咳嗽有黄痰,突然出现明显的呼吸困难、烦躁、剧烈咳嗽、面色发绀、不能平卧,查体:胸廓饱满,叩诊上方呈鼓音、下方胸廓叩诊呈实音,听诊呼吸音减弱,心率140次/min,肝大肋下0cm,可能合并
A公司2015年和2016年有关委托代销的资料如下。(1)2015年12月6日A公司委托B公司销售甲商品1000件,每件单位成本为O.8万元,每件协议价为1万元(不含增值税额),商品已发出。合同约定B公司对外销售价格可自行决定但最高不得超过每件1.5万元
在人类的历史上,文明冲突的现象一直存在,或者说,政治和经济的利益常常披着文明精神的外衣发生冲突,但另一方面,____________。甚至可以说,冲突具有短暂性,而融合具有留存性和长远性。在许多情况下,冲突本身也成为融合的工具。填入划横线处最恰当的是(
“大家快看,前面就是三峡工程建设工地!”这种导游讲解语调是()。
园名意为和煦普照之日光,喻父母之恩德的是()。
为检验卤代烃(R—X)中的X元素,有下列实验操作:①加热煮沸;②加入硝酸银溶液;③取少量卤代烃;④加入稀硝酸酸化;⑤加入氢氧化钠溶液;⑥冷却。正确操作的先后顺序是()。
人们常说第一只有一个,但是也有人说得第一并不难,只要愿意另起一行。每个人都是第一。你怎么看?
巴黎圣母院是著名的_______式建筑之一。
最新回复
(
0
)