首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Very high waves are destructive when they strike the land. Fortunately, this seldom happens. One reason is that out at sea, wave
Very high waves are destructive when they strike the land. Fortunately, this seldom happens. One reason is that out at sea, wave
admin
2015-09-05
49
问题
Very high waves are destructive when they strike the land. Fortunately, this seldom happens. One reason is that out at sea, waves moving in one direction almost always run into waves moving in a different direction. The two sets of waves tend to cancel each other out. Another reason is that water is shallower near the shore. As a wave gets closer to land, the shallow bottom helps reduce its strength.
But the power of waves striking the shore can still be very great. During a winter gale, waves sometimes strike the shore with the force of 6, 000 pounds for each square foot. That means a wave, 25 feet high and 500 feet long it face, may strike the shore with a force of 75 million pounds.
Yet the waves, no matter how big or how violent, affect only the surface of the sea. During the most raging storms, the water a hundred fathoms(600 feet)beneath the surface is just as calm as a day without a breath of wind.
From your reading of the passage, which of the following is true? ______.
选项
A、At a depth of 1200 feet the effects of a violent surface storm are frightful
B、A submarine commander navigating his vessel at a depth of 700 feet will not be affected by a raging surface storm
C、A typhoon 500 miles out at sea can stir up the ocean floor
D、If high waves can strike the shore with a horizontal force of 75 million pounds, the vertical force of such waves can have an even greater effect upon the floor
答案
B
解析
本题为段落理解题。第3段大意为:无论海浪多么巨大、猛烈,也只能影响到海面,而海面以下600英尺的海水会非常平静。细读4个选项,只有B是正确的(潜水员在水下700英尺驾驶的船只不会受到海面风浪的影响)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PtTC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
IncreasingnumbersofAmericandoctorsareusingatechniqueknownashypnosis(催眠).Theysayhypnosisoftencanhelppersonss
Youngpeoplewhodrinkorusedrugsaremainlyinfluencedbyboththeirparentsandpeers.Otherreasonstheytakethatfirstdr
Infootball,nothingismorevaluablethanthewonderkid.Managersspendplentyoftheirtimesearchingfortheseraregems(室石)
A、reasonB、resistC、prisonD、peasantB
WhilestudyingintheU.S,Mr.Wang______hisoldfriend,whomhehasnotseenfornearlytwentyyears.
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
SomepeoplewouldliketodoshoppingonSundayssincetheyexpecttopickupwonderful______inthemarket.
Howmenfirstlearnedtoinventwordsisunknown,inotherwords,theoriginoflanguageisamystery.Allwereallyknowistha
Usuallytheprimarypurposeoftextbookwritingistoinform.Intextbooks,authorswell-informedinaparticularsubjectordis
随机试题
干式管式蒸发器的外形和结构与满液式蒸发器基本一样,是后者的一种改进型。()
下列关于民法渊源的说法正确的是()
有关药物避孕的不良反应下列哪项错误
下列哪种说法是正确的?
[2010年第62题]关于甲、乙、丙类液体储罐区室外消火栓的布置规定,以下哪项是正确的?
水泵接合器的数量应按室内消防用水量计算确定,选用每个水泵接合器的流量为()。
股债平衡型混合股票与债券的配置比例较为均衡,比例大约在()左右。
旅游者期望的旅游活动核心部分是()。
有些城市申办体育赛事,修建大型体育场馆,之后却荒废不用。对此你怎么看?
Ascollegeseniorshurtleintothejobhunt,littleliesontheresume—forexample,claimingadegreewhenthey’rethreecredits
最新回复
(
0
)