首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Exchange a glance with someone, then look away. So you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second long
Exchange a glance with someone, then look away. So you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second long
admin
2010-10-14
55
问题
Exchange a glance with someone, then look away. So you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second longer, and you have made a different statement. Hold it for 3 seconds, and the meaning has changed again. For every social situation, there is a permissible time that you can hold a person’ s gaze without being intimate, rude, or aggressive. If you are on an elevator, what gaze-time are you permitted? To answer this question, consider what you typically do. You very likely give other passengers a quick glance to size them up(打量)and to assure them that you mean no threat. Since being close to another person signals the possibility of interaction, you need to emit a signal telling others you want to be left alone. So you cut off eye contact, what sociologist Erving Goffman( 1963 )calls "a dimming of the lights". You look down at the floor, at the indicator lights, anywhere but into another passenger’ s eye. Should you break the rule against staring at a stranger on an elevator, you will make the other person exceedingly uncomfortable, and you are likely to feel a bit strange yourself.
If you hold eye contact for more than 3 seconds ,what are you telling another person? Much depends on the person and the situation. For instance, a man and a woman communicate interest in this manner, They typically gaze at each other for about 3 seconds at a time, then drop their eyes down for 3 seconds, before letting their eyes meet again. But if one man gives another man 3-second-plus stare, he signals,"I know yon" ,"I am interested in you, "or " You look peculiar and I am curious about you." This type of stare often produces hostile feelings.
The passage mainly discusses ______.
选项
A、the limitations of eye contact
B、the exchange of ideas through eye contact
C、proper behavior in situations
D、the role of eye contact in interpersonal communication
答案
D
解析
文章主题题型。纵览全篇,文章第一段指出目光接触因为时间的长短和场合的不同表达不同的意思,还举了乘电梯的例子,讨论如何表达自己的意思和人们的感受。第二段承接第一段的内容,讨论目光接触超过3秒钟在不同情形下的作用。本题中,选项A“目光接触的局限”显然不是文章讨论的范畴。文章讨论的是目光接触本身,而不是the exchange of ideas,所以 B“通过目光接触的思想交流”也不是文章主题的概括。选项C“在不同场合下的恰当举止”范围远比文章讨论的内容大,所以也不对。选项D“目光接触在人际交流中的作用”概括了
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Q087777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Theterm“qualityoflife”isdifficulttodefine.It【C1】______averywidescopesuchaslivingenvironment,health,employment,
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeopleareanxiousandself-conscious;thatis,theyare【B
Shynessisthecauseofmuchunhappinessforagreatmanypeople.Shypeopleareanxiousandself-conscious;thatis,theyare【B
A、Theywereinefficient.B、Theyhadwoodenframes.C、Theywerespaciousandairy.D、Theydidn’tprovideenoughlight.C女士说在他(Alb
It’samazingthatinamodern,hugecitylikeNewYork,problemswiththeweatherandsubwaycancreatecompletechaosformilli
BasictoanyunderstandingofCanadainthe20yearsaftertheSecondWorldWaristhecountry’simpressivepopulationgrowth.F
BuyingaHomeToBuyortoRentAccordingtoCanadaMortgageandHousingCorporation(CMHC),37percentofCanadianren
A、Sheknowstheguywhowillgivethelecture.B、Shethinksthelecturemightbeinformative.C、Shewantstoaddsomethingtohe
Man-madeclimatechangeis"unequivocal(毋庸置疑的)"anddemandsurgentaction.Yesterday’sreportfromtheIntergovernmentalPanelo
Man-madeclimatechangeis"unequivocal(毋庸置疑的)"anddemandsurgentaction.Yesterday’sreportfromtheIntergovernmentalPanelo
随机试题
下列属于寒湿腰痛的症状是
抑制磷酸二酯酶的作用,阻止cAMP衍变为5磷酸腺苷(5’AMP)
患者,男性,26岁。偶尔发现尿血来院就诊。若考虑是泌尿系肿瘤,询问病史时应注意其血尿的特点是
A.缩血管药B.扩血管药C.肝素D.盐皮质激素E.糖皮质激素确诊为DIC选用
患者,女,54岁。近1年来体重明显增加,伴疲劳,厌食,便秘;血清TSH80mU/L(正常0.6~4mU/L),双手非凹陷性水肿。甲状腺Ⅱ度肿大,表面不平,呈橡皮样韧硬。问题2:该患者最可能的病因是
与聚乙烯管(PE管)相比,交联聚乙烯管(PEX管)的主要优点有()。
下列情形中,应当适用海关接受纳税义务人申报办理纳税手续之日实施的税率的是()。
某生产企业,职工共180人,企业的资产总额为3000万元,上年亏损52万元,2019年企业有关生产、经营资料如下:(1)取得产品销售收入230万元、国债利息收入23万元,金融债券利息收入39万元。(2)发生产品销售成本100万元;发生产品销售税金及附加
商业银行的负债中最重要的是()。
A、 B、 C、 B本句为确认之前是否在文件上签字的否定疑问句。
最新回复
(
0
)