首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability t
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability t
admin
2015-01-09
41
问题
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain kind of test, or even the ability to do well in school. By intelligence we mean a style of life, a life, a way of behaving in various situations. The true test of intelligence is not how much we know how to do, but how we behave when we don’t know what to do.
The intelligent person, young or old, meeting a new situation or problem, opens himself up to it. He tries to take in with mind and senses everything he can about it. He thinks about it, instead of about himself or what it might cause to happen to him. He grapples with it boldly, imaginatively, resourcefully, and if not confidently, at least hopefully; if he fails to master it, he looks without fear or shame at his mistakes and learns what he can from them. This is intelligence. Clearly its roots lie in a certain feeling about life, and one’s self with respect to life. Just as clearly, unintelligence is not what most psychologists seem to suppose, the same thing as intelligence, only less of it. It is an entirely different style of behavior, arising out of entirely different set of attitudes.
Years of watching and comparing bright children with the not-bright, or less bright, have shown that they are very different kinds of people. The bright child is curious about life and reality, eager to get in touch with it, embrace it, unite himself with it. There is no wall, no barrier, between himself and life. On the other hand, the dull child is far less curious, far less interested in what goes on and what is real, more inclined to live in a world of fantasy. The bright child likes to experiment, to try things out. He lives by the maxim that there is more than one way to skin a cat. If he can’t do something one way, he’ll try another. The dull child is usually afraid to try at all. It takes a great deal of urging to get him to try even once; if that try fails, he is through.
Nobody starts off stupid. Hardly an adult in a thousand, or ten thousand could in any three years of his life learn as much, grow as much in his understanding of the world around him, as every infant learns and grows in his first three years. But what happens, as we grow older, to this extraordinary capacity for learning and intellectual growth? What happens is that it is destroyed, and more than by any other one thing, it is destroyed by the process that we misname education - a process that goes on in most homes and schools.
Why does the writer say that education is misnamed?
选项
A、Because it takes place more in homes than in school.
B、Because it discourages intellectual growth.
C、Because it helps dull children with their problems.
D、Because it helps children understand the world around them.
答案
B
解析
本题可参照文章的最后一段。从最后两句话可知,作者认为,人们学习和智力增长的能力被“教育”破坏了。因此B项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QGLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
AnOhioStateUniversitystudyhaslinkedbehaviorinyoungchildren【1】thetypeofjobtheirmotherhas.Motherswithcomplexoc
Itisnotoftenrealizedthatwomen【1】ahighplaceinsouthernEuropeansocietiesinthe10thand11thcenturies.Asa【2】,thew
Itisnotoftenrealizedthatwomen【1】ahighplaceinsouthernEuropeansocietiesinthe10thand11thcenturies.Asa【2】,thew
Remembertoaskfora______ofqualityforthesegoods;otherwisetheywillnotofferanymaintenance.
Sherememberedseveraloccasionsinthepast______shehadexperiencedasimilarfeeling.
Therepublicationofthepoet’smostrecentworkswillcertainly______hisnationalreputation.
Inthemovie,heplaysalovingand______fathertryingtobringuptwoteenagechildrenonhisown.
AnIndiananthropologist,ChandraThapar,madeastudyofforeigncultures,whichhadcustomssimilarto【1】ofhisnativeland.O
Themostconvincingevidencefortheimportanceofadultinfluenceonachild’sintelligencecomesfromastudyof"atrisk"chi
Themostconvincingevidencefortheimportanceofadultinfluenceonachild’sintelligencecomesfromastudyof"atrisk"chi
随机试题
_______不但在营养方面不可缺少,而且对食品和菜点的色、香、味、形的构成也起着重要作用。
检查脑动脉的仪器条件中,需要调节的是
己知交流电流i(t)的周期T=1ms,有效值I=0.5A,当t=0时,i=,则它的时间函数描述形式是()。
《(期货经纪合同)指引》《期货交易风险说明书》的内容和格式由()制定。
关于事业部制组织形式的说法,正确的是()。
在会计体系中,凭证号是一个重要的要素,在记账凭证和账簿中都是不可缺少的项目,其作用是()。
根据《农村土地承包法》的规定,耕地的承包期为()。
区县组织文艺演出下乡星火工程,为群众举办为期四个月的演出,你是县文化局负责人,如何开展?
某公司刚发了0.6元的股利,在未来三年以15%的增长率分发股利,三年后则以5%的低增速增长,当前的贴现率为12%,求股票价格。
搞清楚什么是社会主义、怎样建设社会主义,关键是
最新回复
(
0
)