首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The tower of Pisa has been leaning so long—nearly 840 years—that it’s natural to assume it will go against gravity forever. But
The tower of Pisa has been leaning so long—nearly 840 years—that it’s natural to assume it will go against gravity forever. But
admin
2022-07-18
50
问题
The tower of Pisa has been leaning so long—nearly 840 years—that it’s natural to assume it will go against gravity forever. But the famous structure has been in danger of collapsing almost since its first brick was laid.
It began leaning shortly after construction began in 1173. Builders had only reached the third of the tower’s planned eight stories when its foundation began to settle unevenly on soft soil composed of mud, sand and clay. As a result, the structure leaned slightly to the north. Laborers tried to compensate by making the columns and arches of the third story on the sinking northern side slightly taller. They then proceeded to the fourth story, only to find themselves out of work when political unrest halted construction.
The tower sat unfinished for nearly 100 years, but it wasn’t done moving. By the time work restarted in 1272, the tower tilted to the south—the direction it still leans today. Engineers tried to make another adjustment, this time in the fifth story, only to have their work interrupted once again in 1278 with just seven stories completed.
Unfortunately, the building continued to settle, sometimes at an alarming rate. Finally, between 1360 and 1370, workers finished the project, once again trying to correct the lean by angling the eighth story, with its bell room, northward.
In 1989, a similarly constructed bell tower in Pavia, northern Italy, collapsed suddenly. Officials became so worried the tower of Pisa would suffer a fate similar to the collapsed tower in Pavia that they closed the monument to the public. A year later, they rallied together an international team to see if the tower could be brought back from the brink.
By 2001, the team had decreased the tower’s lean by 44 centimeters (17 inches), enough to make officials confident that they could reopen the monument to the public. The actions taken by Burland and his team could, theoretically, stabilize the structure forever. The real threat now comes from the masonry (石造建筑) itself, especially the material in the lower stories, where most of the forces caused by the centuries-long leaning have been directed. If any of this masonry crushed, the tower could collapse. And even a minor earthquake in the region could have devastating consequences.
In spite of these potential problems, engineers expect the famous structure will remain stable for at least another 200 years. By then, another intervention may be required, but the technology available to make improvements could be far more advanced and preserve the tower for another 800 years.
What’s the difference of the tower during its first and second construction?
选项
A、At the first time, it leaned northwards but southwards the second time.
B、At the first time, it leaned southwards but northwards the second time.
C、At the first time, it leaned westwards but eastwards the second time.
D、At the first time, it leaned eastwards but westwards the second time.
答案
A
解析
细节题。根据题干中的its first and second construction可定位到原文第二段第三句和第三段第二句。第二段提到第一次修建时,塔身向北倾斜,而第三段提到,重新动工时,塔已经向南倾斜了,故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QMx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledNine-to-fiveRoutineorFlexibleWorking?Youshouldw
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledHowtoReduceDamageCausedbyNaturalDisasters?You
Forthispart,youareallowed30minutestowritealetterofthanks.Youshouldwriteatleast150wordsbutnomorethan200
西塘在浙江嘉兴,位于上海和杭州之间。这个占地规模并不大的古镇有着悠久的历史,它初建于春秋时期(theSpringandAutumnPeriod),位于吴国和越国的交界处。西塘的大致规模在宋代之前就已经形成,今所见西塘著名的桥梁望仙桥(Wangxia
A、Sellingdirecttothepublic.B、Sellingthroughtheirownchains.C、Sellingbyonlinestores.D、Sellingthroughsmallshops.C
A、Gainingasmuchexperienceaspossible.B、Gaininganadvantageoverotherapplicants.C、Makingadequatepreparationsforthei
A、Carownerswillbeencouragedtoshowofftheirwealth.B、Thegapbetweentherichandthepoorwillbebridged.C、Pollutiona
A、Theyarelikeraysofthesunandthesouthernlights.B、Theyrepresentthebeautifulseasonofspring.C、Thereisonlyashor
A、SheisagainstteachingEnglish.B、Englishshouldn’tbethegloballanguage.C、TranslationshouldreplaceteachingEnglish.D、
随机试题
A.疖B.痈C.丹毒D.急性蜂窝织炎E.脓肿皮肤及其网状淋巴管急性炎症为()
周某意图杀死简某,当其得知简某每天将煮饭用的水桶放在公共的水池边打水时,于一天晚上在简某的水桶上涂抹上无色的毒药,但是,晚上却是简某的邻居强某将水桶误提回家,结果强某因误食放有毒药的水而身亡。下列哪些判断不符合周某对强某死亡所持的心理态度?()
某建筑内对消防设施进行年度检测时发现,开启测试阀后消防水泵不能正常启动,其中()不属于该故障原因。
“今天的教育是明天的经济,教育的消费是明显的消费、潜在的生产,是有限的消费、扩大的生产,是今日的消费、明日的生产。”这一认识表明现代教育具有_____的特征。【】
在小学数学教学活动中,要充分发挥教师的__________和学生的__________.
桑代克的三大学习定律指___________、___________、___________。
以石家庄三年大发展为内容做演讲。
将文本框的ScrollBar设置为2,文本框中却没有垂直滚动条,其原因可能是
Thebestthingyoucandoforyourinterviewersistomakehis/herjobeasier.
A、Becauseshewasbornthere.B、Becausesheworkedtherelastyear.C、Becausehersistervacationedtherelastyear.D、Becauseh
最新回复
(
0
)