首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Amid weak job and housing markets, consumers are saving more and spending less than they have in decades, and industry professio
Amid weak job and housing markets, consumers are saving more and spending less than they have in decades, and industry professio
admin
2014-03-22
77
问题
Amid weak job and housing markets, consumers are saving more and spending less than they have in decades, and industry professionals expect that trend to continue. Consumers saved 6.4 percent of their after-tax income in June. Before the recession, the rate was 1 to 2 percent for many years. In June, consumer spending and personal incomes were essentially flat compared with May, suggesting that the American economy, as dependent as it is on shoppers opening their wallets and purses, isn’t likely to rebound anytime soon.
On the bright side, the practices that consumers have adopted in response to the economic crisis ultimately could make them happier. New studies of consumption and happiness show, for instance, that people are happier when they spend money on experiences instead of material objects, when they relish what they plan to buy long before they buy it, and when they stop trying to outdo the Joneses.
If consumers end up sticking with their new-found spending habits, some tactics(策略)that retailers and marketers began using during the recession could become lasting business strategies. Among those strategies are offering goods that makes being at home more entertaining and trying to make consumers feel special by giving them access to exclusive events and more personal customer service.
While the current round of stinginess may simply be a response to the economic downturn, some analysts say consumers may also be permanently adjusting their spending based on what they’ve discovered about what truly makes them happy or fulfilled.
"This actually is a topic that hasn’t been researched very much until recently," says Elizabeth W. Dunn, an associate professor in the psychology department at the University of British Columbia, who is at the forefront of research on consumption and happiness. "There’s massive literature on income and happiness. It’s amazing how little there is on how to spend your money."
Studies over the last few decades have shown that money, up to a certain point, makes people happier because it lets them meet basic needs. The latest round of research is, for lack of a better term, all about emotional efficiency: how to reap the most happiness for your dollar.
So just where does happiness reside for consumers? Scholars and researchers haven’t determined whether Armani will put a bigger smile on your face than Dolce & Gabbana. But they have found that our types of purchases, their size and frequency, and even the timing of the spending all affect long-term happiness.
One major finding is that spending money for an experience — concert tickets, French lessons, sushi-rolling classes, a hotel room in Monaco — produces longer-lasting satisfaction than spending money on plain old stuff.
’"It’s better to go on a vacation than buy a new couch’ is basically the idea," says Professor Dunn.
Thomas DeLeire, an associate professor at the University of Wisconsin discovered that the only category to be positively related to happiness was leisure: vacations, entertainment, sports and equipment like golf clubs and fishing poles.
What surprises Elizabeth W. Dunn according to the passage?
选项
A、There is little about how to spend money to make people happy.
B、Consumers unconsciously adjust their spending habits to be happy.
C、People started researches on consumption-happiness relationship so early.
D、Happiness is proved to have nothing to do with consumption.
答案
A
解析
根据题干中的Elizabeth W.Dunn将本题出处定位于第5段最后两句。该段都在讲述Elizabeth W.Dunn的观点,最后两句提到,有大量研究收入和幸福感的文献资料。而研究如何花钱的文献却非常之少,这的确令人称奇。由此可知,使Elizabeth W.Dunn感到吃惊的是人们对如何花钱使自己幸福进行的研究很少,故答案为A)。B)是针对第4段后半句设的干扰项。C)是针对该段首句中引言部分设的干扰项。D)与原文意思相反,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QV17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
HowSafeIsYourCellPhone?IttakesalittleextraworktogetintouchwithAndreaBoland.TheMainestaterepresentative
Lightpollutionistheglowyoucanseeatnightabovecitiesandtowns.Itisaproblemthathasbeenaccompanyingmaneversin
TheCaseAgainstRetirementAh,retirement!Beforethe1950s,itwassomethingonlythewealthycouldaffordtodo.Everyone
TheCaseAgainstRetirementAh,retirement!Beforethe1950s,itwassomethingonlythewealthycouldaffordtodo.Everyone
A、Applyfortherefund.B、Closethedoorwhenleaving.C、Takeapart-timejob.D、Findasafedepartment.A事实细节题。对话最后女士建议男士最好马上申请
TheAmericanwarondrugshasgottenallthetypeinrecentyears,butalcoholismisstillthenation’smostseriousaddiction.
ThesignsofAmericaninfluenceonCentralAmericaareeverywhere:McDonald’sandKFC,moviesandclothes.Lesseasyto【B1】_____
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessaycommentingontheremark"Earthprovidesenoughtosatisfyeveryman
Agenerationofe-mailing,followedbyanexplosionintexting,haspushedthetelephoneconversationintoseriousdecline,crea
Anunidentifiedwitoncesaid,"Laugh,andtheworldlaughswithyou.Snore,andyousleepalone."Yetsnoringisfarfromalau
随机试题
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnections.Suchenormousnumbersused
男性,24岁,高热、流涕、咳嗽4天,于2008年4月7日入院。入院1天后出现呼吸困难,胸部X线片示双肺透亮度降低,经抗感染治疗患者症状不见缓解,呼吸困难进一步加重,胸部X线片示双肺呈白肺,R35次/分,血气分析(FiO229%)示pH7.35,PaO256
A.补益肝肾,祛瘀通经B.补益肝肾,引血下行C.补益肝肾,导热下行D.祛瘀通脉,引血下行E.活血祛瘀,利水通淋牛膝在玉女煎中的配伍意义是
对于一般的桥梁结构,基频取()。
汇总记账凭证账务处理程序的适用范围是()。
水是由氢、氧两种元素组成的物质。所谓硬水和软水的物质,就是水中含有钙、()化合物多少的程度区别。
初次分配是指国民总收入直接与生产要素相联系的分配。再分配是指初次分配结果的基础上各收入主体之间通过各种渠道实现现金或实物转移的一种收入再次分配过程,也是政府对要素收入进行再次调节的过程。根据上述定义,下列选项中属于再分配的是()
Theauthorofthereportiswell______withtheproblemsinthehospitalbecausehehasbeenworkingthereformanyyears.
党的十九届二中全会审议通过了《中共中央关于修改宪法部分内容的建议》。这次修改宪法的总体要求是,高举中国特色社会主义伟大旗帜,全面贯彻党的十九大精神,坚持以马克思列宁主义、毛泽东思想、邓小平理论、“三个代表”重要思想、科学发展观、习近平新时代中国特色社会主义
(1)在考生文件夹下有一个工程文件sjt3.vbp,相应的窗体文件为sjt3.frm。其功能是随机产生20个0—1000范围内的整数,然后放入一个数组中,然后输出这20个整数中大于500的所有整数之和。程序运行后,单击命令按钮(名称为Command1,标题
最新回复
(
0
)