首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The promise of finding long-term technological solutions to the problem of world food shortages seems difficult to fulfill. Many
The promise of finding long-term technological solutions to the problem of world food shortages seems difficult to fulfill. Many
admin
2013-10-17
47
问题
The promise of finding long-term technological solutions to the problem of world food shortages seems difficult to fulfill. Many innovations that were once heavily supported and publicized, such as fish-protein concentrate and protein from algae grown on petroleum substrates, have since fallen by the wayside. The proposals themselves were technically feasible, but they proved to be economically unviable(not able to succeed) and to yield food products culturally unacceptable to their consumers.
One characteristic common to unsuccessful food innovations has been that, even with extensive government support, they often have not been technologically adapted or culturally acceptable to the people for whom they had been developed. A successful new technology, therefore, must fit the entire sociocultural system in which it is to find a place security of crop yield, practicality of storage, and costs are more significant than had previously been realized by the advocates of new technologies.
The adoption of new food technologies depends on more than these technical and cultural considerations; economic factors and governmental policies also strongly influence the ultimate success of any innovation. Economists in the Anglo-American tradition have taken the lead in investigating the economics of technological innovation. Although they exaggerate in claiming that profitability is the key factor guiding technical change—they completely disregard the substantial effects of culture—they are correct in stressing the importance of profits. Most technological innovations in agriculture can be fully used only by large landowners and are only adopted if these profit-oriented business believe that the innovation will increase their incomes. Thus, innovations that carry high rewards for big agribusiness groups will be adopted even if they harm segments of the population and reduce the availability of food in a country. Further, should a new technology promise to alter substantially the profits and losses associated with any production system, those with economic power will strive to maintain and improve their own position. Since large segments of the populations of many developing countries are close to the subsistence(ability to live)margin and essentially powerless, they tend to be the losers in this system unless they are aided by a government policy that takes into account the needs of all sectors (branches) of the economy. Therefore, although technical advances in food production and processing will perhaps be needed to ensure food availability, meeting food needs will depend much more on equalizing economic powers among the various segments of the populations within the developing countries themselves.
It can be inferred from the passage that the author would be most likely to agree with which of the following statements concerning the solution to food shortages in developing countries?
选项
A、The introduction of technological innovations to reap profits might alleviate (make less)food shortages to some degree, but any permanent solution can come only from effective governmental intervention in the socioeconomic system.
B、Innovations in agricultural technology will be of little help, and perhaps even harmful, in combating food shortages, no matter how well designed they are to suit local circumstances.
C、Long-lasting solution will not be found until large landowners adopt improvements that will make production more efficient and thus more profitable.
D、In order to achieve a meaningful solution to the problem of food shortages, the tastes of the general population must be educated to accept the new food products of modern agricultural technology.
答案
A
解析
纵观全文,作者认为判断解决世界粮食短缺的技术革新是否可行的标准,不仅仅取决于技术上的因素,更取决于社会经济、文化上的因素。这个观点在最后一段也有阐述。B项说的过于片面绝对,作者观点与之恰恰相反。他认为均衡技术、经济、文化各方面的因素,设计良好的方案的革新才是解决粮食短缺的可行方案。C项中提到的条件只是决定长期解决方案可行性的因素之一,即经济方案。根据文章,这个因素无法保持 长期的可行性。D项与C项一样,也是把决定因素之一当成了必要条件,过于片面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QVXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Takentogether,theselawssoughttoreapthemedicalbenefitsoforgantransplantationandtoencourageindividualstobecomeo
ThisEnglishdocumentiscompiledbytheBureauofLegislativeAffairsoftheStateCouncilofthePeople’sRepublicofChina,a
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race":howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsand
Tocallsomeonebird-brainedinEnglishmeansyouthinkthatpersonissillyorstupid.Butwillthisdescriptionsoondisappear
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Thenewborncanseethedifferencebetweenvariousshapesandpatternsfrombirth.Hepreferspatternstodullorbrightsolidc
ThereareAmericanswhovisitFranceandcomebacksaying“theFrencharesorude.”Ifeeldifferently.IthinkAmericansperce
Lastmonth,thepublicaddresssystematEarl’sCourtsubwaystationinLondonwasorderedtogetthenoisedown.Passengers,it
Man:Howwellareyoupreparedforyourpresentation?YourturncomesnextWednesday.Woman:Ispentawholeweeksearchingont
Thispartofthecountryis______foritsmanyhistorichouses.
随机试题
驾驶员侧的门控制单元通过LIN数据总线将门锁指令传递给其他控制单元。()
脓性指头炎切开引流的指征是()
如工程的施工进度能保证在洪水来临前具备挡洪条件,则其施工导流时段为()。
以下不属于喷锚暗挖法施工准备阶段安全技术管理要求的是()。
气体灭火系统在施工安装前,应按照施工过程质量控制要求,对系统组件、管件及其他设备、材料进行现场检查(检验),不合格的组件、管件、设备、材料不得使用。下列关于系统组件外观检查的说法不正确的是()。
外国驻华使馆、领事馆和国际组织驻华机构及其外交人员自用的物品,无需办理强制性产品认证。( )
连带责任保证中,主债务诉讼时效中断,保证债务诉讼时效也中断。()
甲上市公司具备健全且运行良好的组织机构,自股票上市以来连续盈利,每年向股东支付股利,且最近3年财务会计文件无虚假记载,也没有其他重大违法行为。2011年4月,甲公司拟增发新股,并决定选择乙证券公司作为甲公司增发新股的承销商承担承销业务。甲公司向乙
处理员工与领导之间关系的正确态度是()。
IPv6的地址为______。
最新回复
(
0
)