首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If you smoke and you still don’t believe that there’s a definite link between smoking and bronchial troubles, heart disease and
If you smoke and you still don’t believe that there’s a definite link between smoking and bronchial troubles, heart disease and
admin
2019-11-02
29
问题
If you smoke and you still don’t believe that there’s a definite link between smoking and bronchial troubles, heart disease and lung cancer, then you are certainly deceiving yourself. No one will accuse you of hypocrisy. Let us just say that you are suffering from a bad case of wishful thinking.
This needn’t make you too uncomfortable because you are in good company. Whenever the subject of smoking and health is raised, the governments of most countries hear no evil, see no evil and smell no evil. Admittedly, a few governments have taken timid measures.
In Britain for instance, cigarette advertising has been banned on television. It ought to be a disaster for big tobacco. Governments started banning cigarette advertising on television in the 1960s, and though the marketing rope is still loose in much of the world it is tightening. Many governments ban ads in print media and oblige manufacturers to display packs with gruesome warnings. The pack itself survives as a badge of a smoker’s taste and means, displayed and pocketed 20 or 30 times a day. Lighter colors hint at relative healthiness. Tall thin packs seem more feminine. In the war on tobacco marketing, packaging is "the last major frontier", says David Hammond of the University of Waterloo in Canada. "That’s why we’re seeing such strong opposition." The conscience of the nation is appeased, while the population continues to puff its way to smoky, cancerous death.
You don’t have to look very far to find out why the official reactions to medical findings have been so lukewarm. The answer is simply money. Tobacco is a wonderful commodity to tax. It’s almost like a tax on our daily bread.
In tax revenue alone, the government of Britain collects enough from smokers to pay for its entire educational facilities. So while the authorities point out ever so discreetly that smoking may, be conceivable, be harmful, it doesn’t do to shout too loudly about it.
This is surely the most short-sighted policy you could imagine. While money is eagerly collected in vast sums with one hand, it is paid out in increasingly vaster sums with the other. Enormous amounts are spent on cancer research and on efforts to cure people suffering from the disease.
Countless valuable lives are lost. In the long run, there is no doubt that everybody would be much better-off if smoking were banned altogether.
Of course, we are not ready for such a drastic action. But if the governments of the world were honestly concerned about the welfare of their peoples, you’d think they’d conduct aggressive anti-smoking campaigns. Far from it! The tobacco industry is allowed to spend staggering sums on advertising.
Its advertising is as insidious as it is dishonest. We are never shown pictures of real smokers coughing up their lungs early in the morning. That would never do. The advertisement always depicts virile, cleanshaven young men. They suggest it is manly to smoke, even positively healthy!
Smoking is associated with the great open-air life, with beautiful girls, true love and togetherness. What utter nonsense!
For a start, governments could begin by banning all cigarette and tobacco advertising and should then conduct anti-smoking advertising campaigns of their own. Smoking should be banned in all public places like theatres, cinemas and restaurants. Great efforts should be made to inform young people especially of the dire consequences of taking up the habit. A horrific warning say, a picture of a death’s head should be included in every packet of cigarettes that is sold. As individuals, we are certainly weak, but if governments acted honestly and courageously, they could protect us from harm.
The tone of this passage is______.
选项
A、critical
B、ironical
C、distaste
D、amusing
答案
B
解析
该文作者的语气是怎样的?选项B是讽刺语气。特别表现在第一段、第五段。选项A批评语气,整篇文章都在批评,这是作者的写作目的,但这不是什么语气问题。这里以讽刺的口吻来批评政府软弱的禁烟政策。选项C厌恶,选项D有趣,都没有紧扣主题。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QVbK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Doctorsbaffledbyanunexplainedrashonpeople’searsorcheeksshouldbeonalertforaskinallergycausedtoomuch【M1】_____
TeachingEnglishThroughChildren’sLiteratureI.Theroleofstoriesandstorytellinginlanguageteaching—storiesareused
A、9.B、38.C、73.D、76.D根据句(3)可知,这本书列出了76本关于海明威的传记作品。因此答案为[D]。
TheDifferenceBetweenSpokenandWrittenEnglishI.Thedefinitionofspeechandwritingtwo【T1】______methodsofcommunicatio
TheDifferenceBetweenSpokenandWrittenEnglishI.Thedefinitionofspeechandwritingtwo【T1】______methodsofcommunicatio
TheDifferenceBetweenSpokenandWrittenEnglishI.Thedefinitionofspeechandwritingtwo【T1】______methodsofcommunicatio
TheDifferenceBetweenSpokenandWrittenEnglishI.Thedefinitionofspeechandwritingtwo【T1】______methodsofcommunicatio
Sometrytoreasonwiththepoliceofficerwhohaspulledthemoverforsomerealorimaginedtrafficoffense.Butwhenlawen
随机试题
A醋酸氢化可的松B醋酸甲羟孕酮C黄体酮D苯丙酸诺龙E炔雌醇黄体酮的6α-甲基,17α一乙酰氧基的衍生物
组成翼管神经的神经是
年轻恒牙外伤冠折露髓时,下列处理正确的是
A、夜尿宁丸B、健儿清解液C、小儿化滞散D、导赤丸E、龙牡壮骨颗粒属于小儿感冒类药的是
A国对B国进口的商品给予特别优惠的低关税或免税待遇,其他国家不享受这种待遇。这种税被称作()。
某公司现借得本金2000万元,一年后付息80万元,则年利率为()。
2006年,“鹤年堂中医药养生文化”入选第二批国家非物质文化遗产名录()
He’snotour______son—weadoptedhimwhenhewasthree.
HowdopeoplemaketheOkaysign?Byjoiningthe______andindexfingerinacircle.
"Opinion"isawordthatisusedcarelesslytoday.Itisusedtorefertomattersoftaste,belief,andjudgment.Thiscasualus
最新回复
(
0
)