首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Genetically modified maize (玉米) causes cancer: that was the gist of one of the most controversial studies in recent memory, publ
Genetically modified maize (玉米) causes cancer: that was the gist of one of the most controversial studies in recent memory, publ
admin
2022-08-18
53
问题
Genetically modified maize (玉米) causes cancer: that was the gist of one of the most controversial studies in recent memory, published in September 2012 by Food and Chemical Toxicology. Well, actually, it doesn’t. On November 28th the journal retracted (撤回) it. It would be too much to say that GM foods have thereby been proven safe. But no other study has so far found significant health risks in mammals as a result of eating them.
The article was by Gilles-Eric Seralini of the University of Caen, in France, and his colleagues. It described what happened to rats fed with NK603 maize, a variety made resistant to a herbicide called glyphosate (草甘膦) by a genetic modification made by Monsanto, an American firm.
In Dr. Seralini’s experiment, rats fed with the modified maize were reckoned more likely to develop tumours than those which had not been. Females were especially badly affected: their death rates were two or three times as high as those of control groups. (Rats fed with diluted (稀释的) glyphosate also suffered health damage.)
The article was explosive. Jean-Marc Ayrault, France’s prime minister, said that if its results were confirmed his government would press for a Europe-wide ban on NK603 maize. Russia suspended imports of the crop. Kenya banned all GM crops. The article came out two months before a referendum (公投) in California that would have required the labelling of all GM foods. It played a role in the vote, though in the event the proposition was defeated. The paper had all the more impact because it contradicted previous studies on GM foods.
But Dr. Seralini’s paper was also explosive for reasons unrelated to its content. It stirred up controversy before it was even published because the authors insisted that journalists who were given advance copies could not seek independent comment on the contents when writing their articles, and would face a large fine if they did so. This was an unusual and widely criticised requirement, which had the effect of ensuring that third-party criticism of the paper did not appear during the important early days when a huge amount of public attention was focused on the findings. That may help explain the panicky reactions in France, Kenya and Russia.
Though the paper has been retracted,
that is unlikely to be end of the matter
. The journal’s publisher said there was "no evidence of fraud or intentional misrepresentation of the data", which are the usual justifications for retraction. Scientific opinion runs strongly against the conclusion that GM foods are harmful—but not universally so.
What’s the effect of the requirement made by the authors of the paper?
选项
A、It failed to win a huge amount of public attention.
B、The publisher got a large fine for disobeying it.
C、Many people criticised the unusual requirement.
D、Governments declined to believe the findings of the paper.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的effect of the requirement made by the authors定位到原文第五段。该段中提到,说塞拉利尼博士的报告是爆炸性的还存在与其文章内容不相关的原因,那就是其作者们坚持要求接受样稿的记者们在写文章时不得就报告内容寻求第三方的独立评论,否则将会面临一大笔罚金。该要求很不寻常,受到了大部分人的批判。而这同时或许也可以有助于解释法国、肯尼亚和俄国等国的恐慌反应。四个选项中只有C项表述符合原文,故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QZx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Doubtful.B、Supportive.C、Indifferent.D、Objective.A
A、Itisgettingthingsdonethroughotherpeople.B、Itishelpinganorganizationfindtherightstaff.C、Itisassemblingpeopl
A、Playingwithparents.B、Talkingwithothers.C、Playingcardswithothers.D、Drawingandmakingthings.D
A、They’rehonestanddoonlythejustthings.B、They’reverywell-offandhaveachievedalot.C、Theyworkhardanddeservegrea
A、Hiskneesandfingersache.B、Hedoesn’tfeellikeeating.C、Hecan’tsleepverywell.D、Hisbloodpressureishigh.A
A、Smallclassesmaymeeteverychild’sparticularneeds.B、Somechildrenfallbehindtheothers.C、Teachersdon’tpayattention
A、Practicinginafriendlyenvironment.B、Writingarticlesonrelevantsubjects.C、Givingmembersthechancetopractice.D、Goin
HowCanGirlsWininMathandScience?A)Mathisacumulativesubject,unlikesayhistory,whichcanbelearnedindiscrete
A、Scholarscangetprivategrantswithoutapplication.B、Scholarsstarttowriteapaperwhendoingtheirresearch.C、Scholars’
Don’tWorry,BeHappyA)Acynic,AmbroseBierceremarkedinhis"Devil’sDictionary",is"ablackguard(无赖,恶棍)whosefaulty
随机试题
IfIwereinthatsituation,thenitwouldbeabouttimethatI______myheadinmyhandsforacry.
A.骨度分寸定位法B.体表标志定位法C.简便取穴法D.手指同身寸定位法丰隆穴取穴宜用
男性,40岁,晚餐后5小时开始上腹疼痛,向左肩、腰、背部放射及恶心、呕吐、腹胀。现已37个小时。曾有胆结石史。体检:R24次/分,T38.9℃,BP90/75mmHg。巩膜可疑黄染,全腹压痛,以上腹部显著伴肌紧张和反跳痛,移动性浊音阳性,血白细胞16
除了一般人力资源素质要求外,针对建设项目负责人,由于其处于特殊的管理核心和领导作用的要求,还有其特殊素质要求。根据建设项目的具体情况和授权,建设项目组织负责人的职位等级越高,要求的程度也会越高,也更趋向于宏观管理素质。归纳起来包括()。
()是我国古代最完整的建筑技术书籍。
组织流水施工时,划分施工段的主要目的是( )。
投资报酬率的构成要素包括()。
下列对产权比率与权益乘数的关系表述正确的是()。
若矩阵有一个特征值为零,则x=________.
A、Whattheman’splansarefortonight.B、Whythemandoesnotwanttoplaytennis.C、Whytheydonothavetimetoplaytennisa
最新回复
(
0
)