首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is a new type of small advertisement becoming increasingly common in newspaper classified columns. It is some times placed
There is a new type of small advertisement becoming increasingly common in newspaper classified columns. It is some times placed
admin
2010-03-19
55
问题
There is a new type of small advertisement becoming increasingly common in newspaper classified columns. It is some times placed among "situations vacant", although it does not offer anyone a job, and sometimes it appears among situations wanted, although it is not placed by someone looking for a job either. What it does is to offer help in applying for a job.
Contact us before writing your application, or make use of our long experience in preparing your curriculum vitae or job history, is how it is usually expressed. The growth and apparent success of such a specialized service is, of course, a reflection on the current high levels of unemployment. It is also an indication of the growing importance of the curriculum vitae(or job history) ,with the suggestion that it may now qualify as an art form in its own right.
There was a time when job seekers simply wrote letters of application. Just put down your name, address, age and whether you have passed any exams, was about the average level of advice offered to young people applying for their first jobs when I left school. The letter was really just for openers, it was explained, everything else could and should be saved for the interview. And in those days of full employment the technique worked. The letter proved that you could write and were available for work. Your eager face and intelligent replies did the rest.
Later, as you moved up the ladder, something slightly more sophisticated was called for. The advice then was to put something in the letter which would distinguish you from the rest. It might be the aggressive approach. Your search is over. I am the person you are looking for, was a widely used trick that occasionally succeeded. Or it might be some special feature specially designed for the job interview.
There is no doubt, however, that it is the increasing number of applicants with university education at ail points in the process of engaging staff that has led to the great importance of the curriculum vitae.
Nowadays a demand for this special advertisement has been created because ______.
选项
A、unemployment rate has been climbing
B、there is a lack of jobs available for Mist
C、the job history is considered to be a work of art
D、there is a shortage of top level jobs
答案
D
解析
文章第二段第二旬指出,近年来对这类广告提供的服务需求量越来越大,主要原因是失业率在上升(a reflection on the current high levels of unemployment ),所以A项是正确的。C项是强干扰项,意思是“工作经历被认为是一门艺术”,文章第二段谈到了相关内容,但并不是说工作历史本身是一门艺术,而是说广告公司会帮助应聘者怎样艺术性地利用工作经历而找到工作(…quality as an art form in its own right )。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Qc9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Accordingtothespeakers,whatproductsarenowmadefromrecycledpaper?
AcenturyagointheUnitedStates,whenanindividualbroughtsuitagainstacompany,publicopiniontendedtoprotectthatcom
Ourcountryistryingto______theseriousproblemscreatedbytheenvironmentpollution.
Agoodmarriagemeansgrowingasacouplebutalsogrowingasindividuals.Thisisn’teasy,marriagehasalwaysbeendifficult.
Thestudentsweremuchencouraged______,achancetotalkwiththeAmericansinEnglish.
Oursystemforsortingoutanythingtodowithcreditcardsisasthoroughasthatforanyotherproblem.However,theyarede
IfI______inthiscap,Iwouldn’tfeelsoconspicuous.
Theyfulfilledthetaskin______ittookus.
Fortheexecutiveproducerofanetworknightlynewsprogram,theworkdayoftenbeginsatmidnight—asminedidduringsevenyea
Animportantpropertyofascientifictheoryisitsabilityto______furtherresearchandfurtherthinkingaboutaparticulart
随机试题
下述关于二尖瓣关闭不全患者早期病理生理改变的叙述,正确的是
肾病综合征时可伴哪些血浆蛋白成分下降
诊断中央型肺癌,MRI在哪一方面不如CT
A、气随血脱B、气虚出血C、气血两虚D、瘀血出血E、气滞血瘀患者晨起后突然呕吐不止,面色苍白,四肢厥冷,脉微欲绝。其证型是
引起水体富营养化的原因主要是水中含有过高的
力F1、F2、F3、F4分别作用在刚体上同一平面内的A、B、C、D四点,各力矢首尾相连形成一矩形如图示,该力系的简化结果为()。
()应当在规划草案上报审批前,提出环境影响篇章或说明。
下列关于证券发行承销团承销证券的表述中,不符合证券法律制度规定的是()。
Ascientistwhowantstopredictthewayinwhichconsumerswillspendtheirmoneymuststudyconsumerbehavior.Hemust(1)_____
A、Theywillfindoutwhatitspeoplelike.B、Theywillknowhowtoliveinanotherway.C、Theywillknowthecountryanditspeo
最新回复
(
0
)