首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A motion at the Labour party conference, which begins on Sunday, is expected to call on the party to take advantage of break cla
A motion at the Labour party conference, which begins on Sunday, is expected to call on the party to take advantage of break cla
admin
2016-01-29
30
问题
A motion at the Labour party conference, which begins on Sunday, is expected to call on the party to take advantage of break clauses in agreements between the government and private operators. Last week, the Labour leader announced that his party would take back routes as contracts expired rather than opening the contracts to new bids.
The motion will cause further anxiety among some shadow cabinet members who believe the party is already too hostile towards big business under Corbyn and his shadow chancellor, John McDonnell.
Manuel Cortes, the general secretary of the Transport Salaried Staffs Association, which is behind the conference motion, said Labour should consider speeding up re-nationalization through invoking break clauses. "The franchises should be brought back into public ownership as they expire, but to accelerate this, Labour should think about using break clauses within the franchises if this is in the interests of passengers. "
Every franchise would have a break clause through which the contract could be ended earlier than planned, Cortes said. "If Labour takes over(in 2020), only five franchises are up for(full)renewal over that parliament," he said. "The last time a private company(Railtrack)ran the tracks, we ended up with two major accidents at Hatfield and Potters Bar. "
It is understood that TSSA could use provisions for emergency motions to update their wording to welcome Corbyn’s announcement on public ownership. Train drivers’ union Aslef is expected to
second the call
. Its leader, Mick Whelan, said: "We will support any opportunity for the railways to be bought back into public ownership. "
In the run-up to the election, former leader Ed Miliband stopped short of endorsing full re-nationalization, saying that publicly owned enterprises could bid to take back contracts when franchises expired.
In a sign he wants a clearer policy than his predecessor,Corbyn told the Independent on Sunday: "We know there is overwhelming support from the British people for a people’s railway, better and more efficient services, proper integration and fairer fares. On this issue, it won’t work to have a nearly-but-not-quite position. Labour will commit to a clear plan for a fully integrated railway in public ownership. "
A spokesman for the Rail Delivery Group, which represents Network Rail and train operators, questioned the logic of enforced re-nationalization by breaking with existing contracts. "When rail franchising was introduced, the railway ran at a £ 2bn-a-year loss in terms of its day-to-day costs but today, it virtually covers its running expenses. " " There is more to do to improve rail services but why get rid of a model that is working for passengers and taxpayers?"
Why are some cabinet members worried about the motion?
选项
A、The motion causes the relation between the party and big businesses more hostile.
B、The contract will be expired when new bids are opening to the contracts.
C、The government will use break clauses in agreement among operators.
D、The shadow chancellor is hostile to the party agreement and clauses.
答案
A
解析
这个题目主要考查大家定位的能力,大家可以看到题干中的some cabinet members,这样就可以定位到第二段第一句:who believe the party is already too hostile towards big business…这就是他们担心的原因啊,之前就担心了,现在这个行为会进一步地加剧这种敌对啊。其他三个选项我自己出得都觉得无聊,全是拼凑的,这个题目就是在考查大家定位的能力到底怎么样,以及有没有识别因果的能力。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QcsZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Studythefollowingdrawingcarefullyandwriteanessayinwhichyoushould:(1)describethedrawing,(2)interpretitsmeani
In2007aFrenchfoodcompanywantedtobuyafamily-ownedfirminIndia.Thepatriarchwas72,andtheFrenchfirmwantedtose
JohannaLeveltSengersstandsatthetopofherprofessionbutconfessesthat"itcanbealittlelonely"asoneofonlytwowo
Let’sbefrank:collegecanbetough.Accordingtoa2007studybytheAmericanCollegeHealthAssociation,43percentofstuden
Let’sbefrank:collegecanbetough.Accordingtoa2007studybytheAmericanCollegeHealthAssociation,43percentofstuden
AnAffidavitofSupport担保声明书Writeanaffidavitofabout100wordsbasedonthefollowingsituation:Youryoungersisterisgoi
IfIHaveanIntrovertedFriend如果我有个内向的朋友Extrovertsandintrovertsusuallyperformdifferentlyintheirsociallives.Extrover
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
Newspapersarebecomingmorebalancedbusinesses,withahealthiermixofrevenuesfromreadersandadvertisers.Americanpapers
随机试题
若某事件经过风险评估,位于事件风险量区域图中的风险区A,则应采取的措施是()。
在计算机中,指令和数据均是以二进制代码存放的,那么能够区分指令和数据的部件是()。
中国社会阶级状况决定了民主革命的主力军是【】
生化汤中重用当归为君的意义在于
A.葡萄柚汁B.咖啡C.食醋D.高蛋白E.脂肪服用灰黄霉素时,应多食
药品广告审查的依据是
人的感知电流是指电流通过人体时,引起人有发麻感觉及轻微针刺感的最小电流。就工频电流有效值而言,人的感知电流约为()mA。
人造防眩设施主要包括()。
在观察精确性上有明显提高的阶段是小学()年级。
学习是由经验引起的个体行为的相对持久的变化。()
最新回复
(
0
)