首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
So that’s what a digital revolt looks like. A million-and-a-half emails and almost 90,000 phone calls to US Congress. Public com
So that’s what a digital revolt looks like. A million-and-a-half emails and almost 90,000 phone calls to US Congress. Public com
admin
2014-06-25
66
问题
So that’s what a digital revolt looks like. A million-and-a-half emails and almost 90,000 phone calls to US Congress. Public complaints from Google and Facebook. Even a few thousand old-fashioned letters to the US House of Representatives. This internet anger, marshalled under the banner of American Censorship Day on 16 November, came in opposition to the proposed Stop Online Piracy Act(SOPA), legislation aimed at tackling the online trade in copyrighted movies and music. Claims that the act, if passed, will "break the internet" helped persuade several big companies, including a trade group which represents Apple and Microsoft, to withdraw their support. Then, last week, SOPA’s backers in the House said they were open to changing the bill. Internet Activists 1, Big Media 0.
But elsewhere the media barons appear to be winning. Over the past few years, several countries have debated or enacted laws that, in the name of tackling piracy, have handed more power to
large companies
. In the process, say activists, the movie and music industries have gained the ability to censor websites. The recent revolt was louder because SOPA is one of the more radical new proposals. It would give copyright holders the legal right to have sites which they deem to be peddling stolen content shut down, a controversial power the European Court of Justice has just ruled against. Concern here is less a-bout obvious piracy, which gets limited sympathy from activists, and more about sites on which copyrighted content is used in creative ways. The bill also gives copyright holders the right to force search engines to block infringing sites from search results. Google and others know that it is often impossible to determine whether a site is engaging in piracy or creative reuse or some combination of the two. That’s one reason why the search engine teamed up with Facebook and other sites to run a full-page advert opposing the bill in The New York Times.
Other moves by copyright advocates have been less crude and more successful. This July, five big US internet service providers committed to repeatedly caution -and then potentially disconnect—subscribers who share copyrighted material. The measure had limited opposition, but some activists warn that it is not sufficiently overseen. That’s a fear shared across the Atlantic, where British activists have warned that any proposals to speed up processing of industry requests will erode courts’ ability to assess claims of copyright breaches. In Ireland, judges have already been sidelined. After a legal battle in 2009 with a recording industry group, eircom, the country’s largest ISP said it would no longer contest blocking requests from the group. None have yet been submitted.
There is a lot of copyright theft online, and content creators have a right to demand protection. Yet the reusers of content, from music remixers to bloggers, are also creators. Striking a balance between the two will prove important if politicians want to stop the angry emails.
We can infer that "large companies"(Line 2, para2)refer to______.
选项
A、huge media companies
B、important websites
C、major search engines
D、big online traders
答案
A
解析
第二段首句指出,媒体大亨在其他方面占据了上风,随后进行具体阐述:过去几年,许多国家赋予“大公司”过多权力,在此过程中,“电影和音乐行业”获得了审查网站的权力;接着以SOPA为例进行证明。由此可知,前三句之间为“由概括到具体”的论述方式,首句中的“媒体大亨”在第二、三句中依次被具体化为“大型公司”和“电影和音乐行业(公司)”,也即下文中的版权持有者;而首句中的“占据上风”依次被具体化为“被赋予过多权利”、“获得了审查网站的权力”。由此可知,第二句中的“大公司”指的是“电影和音乐公司”,即大型媒体公司。[A]选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RFK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Scientistsaroundtheworldareracingtolearnhowtorapidlydiagnose,treatandstopthespreadofanew,deadlydisease.SAR
Untilthelate1940swhentelevisionbeganfindingitswayintoAmericanhomes,companiesreliedmainlyonprintandradiotopr
HowdoyougettoCarnegieHall?Practice.Inagroundbreakingpaperpublishedin1993,cognitivepsychologistAndersEricssona
(46)In1798ThomasRobertMalthusfamouslypredictedthatshort-termgainsinlivingstandardswouldinevitablybeunderminedas
Antibiotics,beforetheybecameusedasdrugs,werenaturalproducts.Anewfindingprovidesthefirstdirect【C1】______thatanti
Antibiotics,beforetheybecameusedasdrugs,werenaturalproducts.Anewfindingprovidesthefirstdirect【C1】______thatanti
Formillionsofyearsbeforetheappearanceoftheelectriclight,shiftwork,allnightcableTVandtheInternet,Earth’screat
Entertheinformationage.Informationistherawmaterialformanyofthebusinessactivitiesshapingthisnewera,(1)_____ir
ManyforeignerswhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,fortheyareusedtothinkingoftheBritishIsle
Arecenttelevisioncommercialbegins【C1】______theannouncement,"Johnnywasjustbeatenupbythebiggestkid【C2】______theblo
随机试题
麦角生物碱不宜用于催产和引产,但可用于子宫复原。
骨碎补的功效是瘙虫的功效是
关于原发性肝癌患者疼痛的护理哪项不正确
A.眩晕欲仆B.目睛上吊C.手足蠕动D.手足拘挛不伸E.皮肤瘙痒阴虚风动的表现有
图3为某县城道路交通现状示意图,城区现有人口约15万,建成区面积约17km2。规划至2020年,城区人口约21万,远景可能突破30万。火车站东侧是老城区和市中心,城市南部为工业区,城市东部为新建的住宅区。贯穿城区南北中部的是一条老国道,新国道已外迁至老
下列关于融资融券交易的说法中,正确的是()。
我国对少数进口商品计征关税时所采用的滑准税实质上是一种特殊的从价税。()(2002年)
下列关于利率和汇率的说法,不正确的是()。
下图为佛罗伦萨洗礼堂铜门浮雕,设计此浮雕的艺术家是()。
《毛诗序》说:“情动于中而形于言,言之不足,故嗟叹之,嗟叹之不足,故咏歌之,咏歌之不足,不知手之舞之,足之蹈之也。”这说明人在非常激动,内心情感用语言以致唱歌都难以充分表达的时候,会情不自禁地通过手舞足蹈来抒发。舞蹈表达感情的特点是形神结合,以感情引起体动
最新回复
(
0
)