首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Copernicus was born in Torun, Poland, on February 19, 1473. Little is known about his early life except that his father died whe
Copernicus was born in Torun, Poland, on February 19, 1473. Little is known about his early life except that his father died whe
admin
2011-01-24
47
问题
Copernicus was born in Torun, Poland, on February 19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Koppernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1496 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.
In Copernicus’time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on this belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious beliefs.
In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work in astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic, Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.
Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book, on the Revolutions of the Heavenly Bodies, appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.
The writer of the passage wants us to know that______.
选项
A、Copernicus did not tell about his discovery until the day of his death
B、for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church
C、pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May 1543
D、shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church
答案
B
解析
事实细节题。根据文中第四段内容可知,哥白尼起初并没有将他的发现公布于世。因为他不想制造麻烦,但他把他的理论告诉了他的朋友,故A错;1543年5月哥白尼已快去世了,所以B项说这时他才决定写书不正确;根据文中第三段前两句可知D项错误,故选B
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RGGC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
设f(x)在[0,1]上二阶可导,且f(0)=(1),证明在(0,1)内至少存在一点ξ,使得f’(ξ)+ξf’’(ξ)=0.
Haveyou【B1】______askedyourselfwhychildrengotoschool?Youwillprobablysaythattheygo【B2】______theirownlanguagea
Ahobbycanbealmostanythingapersonlikestodoinhissparetime.Hobbyists【B1】______pets,buildmodelshipsanythingap
Hethoughtthatthebadworkingconditionswouldresultinthestrikeoftheworkers.
Motivationissomekindofinternaldrivethatencouragessomebodytopursueacourseofaction.
Theauthorsuggeststhathumanresourcesmanagementshouldbetaughtasarequiredsubjectinthisschool,alongwithscienceco
Acontractisanagreementbetweentwoormorepeople【71】onepersonagreestodosomethingbyaspecifieddateinreturnfors
Inthe______ofmanyparents,standardsofeducationinthepublicschoolareactuallyfalling.
Whileactingmayruninthefamily,itwasn’tAngelinaJolie’sonlychoicewhenshethoughtaboutherfuturecareer.AlthoughJo
Whiletravelingabroad,Mr.JacksonFrankranshortofmoney,sohewrotehisbrother【36】for£500,"Sendmethemoneyby【37】,"
随机试题
定量研究中的每一个分数都代表某个对象或被试者在某一特性方面水平的客观记录,任何不恰当的操作或数据采案中的误差等,都会削弱这种数据的()
关于GCS积分法的概述,下列哪些是不正确的
根据《环境影响评价技术导则一生态影响》,生态影响预测与评价常用方法包括()。
老年人个人感官变化的过程是指()的老化。
行政管理是国家行政机关依法对国家和社会公共事务进行管理的活动。下列不属于行政管理的协调功能的是()。
在(1)~(5)中,哪一项投资最大?()总共投资()元
李浩、王鸣和张翔是同班同学,住在同一宿舍。其中,一个是湖南人,一是个重庆人,一个是辽宁人。李浩和重庆人不同岁,张翔的年龄比辽宁人小,重庆人比王鸣年龄大。根据题干所述,可以推出以下哪项结论?
有三个关系R、S和T如下:由关系R和S通过运算得到关系T,则所使用的运算为()。
AsSesameStreetkicksoffits40thanniversaryseasonTuesday,withfirstladyMichelleObamaandBroadwaystarLin-ManuelMira
Thestoryismainlyaboutabigbearwhichwantedtoattackthefamilybutonlymanagedtofrightenthecattleonthefarm.Lau
最新回复
(
0
)