首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It is static. B、It is in motion. C、It can’t be measured. D、It’s getting bigger. A短文提到,直到17世纪前,天文学家仍认为宇宙大小是恒定不变的。A中的static“静止的”
A、It is static. B、It is in motion. C、It can’t be measured. D、It’s getting bigger. A短文提到,直到17世纪前,天文学家仍认为宇宙大小是恒定不变的。A中的static“静止的”
admin
2014-05-30
46
问题
Today most astronomers accept the notion that groups of stars that make up the universe are all moving farther and farther away from each other, but until very recently this idea of an expanding universe was not a theory most European scholars believed in since ancient times. And up to about the 17th century most of these scholars thought the size of the universe has remained unchanged since the moment of its creation or perhaps forever, with all the stars remaining more or less in place in relation to each other, but that was challenged in the late 17th century by Issac Newton’s idea of gravity as a force of attraction, which contradicted the idea of a universe that is static, unchanging. If gravity causes all the stars out there in space to attract each other as Newton said, then they couldn’t remain motionless. Sooner or later all the stars will fall in towards each other. Well, scientists then propose a new model. Taking Newton’s theory into account, they didn’t want to abandon the idea of motionless status, but for this model to work, they had to modify Newton’s law of gravity, so they theorized that for distance as large as those between stars, the gravitation force repels rather than attracts. As you might guess, there are other contradictions. But this is pretty resolved by the currently accepted theory, which says the universe is continuously expanding. You’ll be reading all about that as your homework tonight.
16. What does the speaker say about most astronomers today?
17. What did most European scholars believe about the size of the universe before 17th century?
18. What did some scientists try to explain by suggesting that stars repel each other?
选项
A、It is static.
B、It is in motion.
C、It can’t be measured.
D、It’s getting bigger.
答案
A
解析
短文提到,直到17世纪前,天文学家仍认为宇宙大小是恒定不变的。A中的static“静止的”对应文中的unchanged,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RM17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Aftermidnight.B、Aftershegoesswimming.C、Whenshe’sbored.D、Whenshecan’tconcentrate.C[B]、[C]、[D]均涉及到女士的行为活动,而[A]却未涉及到
TheemploymentdiscriminationlawsuitagainstWal-Mart,whichtheSupremeCourtheardlastweek,isthelargestinAmericanhist
A、Dr.Johnsonandtheguestspeakerwereschoolmates.B、Dr.Johnsoninvitedtheeconomisttovisittheirschool.C、Theguestlec
A、Amancarefulwithmoney.B、Abook-lover.C、Anoisyreader.D、Atrouble-maker.A选项表明,本题考查人物性格或爱好等。由对话中男士提到的BeforeIpaymymon
DrugshavebeenapartoftheAmericanstorysincetheveryfirstdayColumbuslandedintheNewWorld.TheTainoIndians【B1】___
Musicians—fromkaraokesingerstoprofessionalcelloplayers—arebetterabletoheartargetedsoundsinanoisyenvironment,
A、Formgoodpersonalhabits.B、Beself-disciplined.C、Workdayandnight.D、Followthefactoryregulations.A短文提到:为了达到薪金要求,雇员必须展
Allourdreamshavesomethingtodowithourfeelings,fears,longings,wishes,needsandmemories.Ifapersonishungry,orti
ThinkorSwim:CanWeHoldBacktheOceans?Astheworldgetswarmer,sealevelsarerising.Ithasbeenhappeningatasnai
现在要给中国的背包旅行现象找一个确切的渊源,恐怕不是件太容易的事。不过这种生态自助型的新旅游方式,业已吸引了成千上万的爱好者。而想要成为“驴友”,你不一定要年轻力强,也不一定要囊中富足。“驴友”们很多不过是口袋空空的学生,每一次旅途都需要精打细算,而另
随机试题
教师的专业发展主要包括()。
A、3/4冠B、金属全冠C、桩核冠D、烤瓷全冠E、开面冠锥形过小的前牙应设计
灰土、砂和砂石地基工程施工结束后,应检查其()。
金融机构出于稳健经营的需要,通常对交易员采用的业绩评价指标为()。
某煤矿2012年12月份生产销售原煤500000吨,生产销售天然气20000吨,天然气的不含税销售额为100万元。已知该煤矿原煤适用的资源税单位税额为1.5元/吨,煤矿临近的某石油管理局天然气适用的资源税税率为5%,该煤矿本月应纳的资源税税额为(
存货周转率越快越好。()
关于定程租船的说法,错误的是()。
生长发育
[A]SetaGoodExampleforYourKids[B]BuildYourKids’WorkSkills[C]PlaceTimeLimitsonLeisureActivities[D]Talk
A、Produce25carsinthenextfiveyears.B、Developareaswithmorehills.C、Expandtestingtomoreareas.D、Exploreareaswi
最新回复
(
0
)