首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
A proven method of effective textbook reading is the SQ3R method developed by Francis Robinson. The first step is to survey (the
A proven method of effective textbook reading is the SQ3R method developed by Francis Robinson. The first step is to survey (the
admin
2022-05-23
48
问题
A proven method of effective textbook reading is the SQ3R method developed by Francis Robinson. The first step is to survey (the S step) the chapter by reading the title, introduction, section headings, and summary, and by studying graphs, tables, illustrations or charts. The purpose for this step is to get an overview of the chapter so that you will know before you read what it will be about. In the second step (the Q step), for each section you ask yourself questions such as "What do I already know about this topic?" and "What do I want to know?" In this step you also take the section heading and turn it into a question. This step gives you a purpose for reading the section. The third step (the first of the 3R’s) is to read to find the answer to your questions. Then at the end of each section, before going on to the next section, you recite (the second of the 3R’s) the answers to the questions that you formed in the question step. When you recite, you should say the information you want to learn out loud in your own words. The fifth step is done after you have completed steps 2, 3 and 4 for each section. You review (the last of the 3R’s) the entire chapter. The review is done much as the survey was in the first step. As you review, hold a mental conversation with yourself as you recite the information you selected as important to learn. The mental conversation could take the form of asking and answering the questions formed from the headings or reading the summary, which lists the main ideas in the chapter, and trying to fill in the details for each main idea.
From the passage we can infer that the SQ3R method________.
选项
A、turns out to be practicable
B、leaves much to be desired
C、needs to be proven
D、cannot be used by every reader
答案
A
解析
根据第一句“A proven method of effective textbook reading is the SQ3R method…”可知,SQSR是一个经过证实的、有效的阅读课本的方法,A项中的practicable(可行的,行得通的)是原文中effective(有效的)的同义替换。所以A项(证明是可行的)正确,同时可排除C项(需要证实);文中并未楗及B项(还有许多需要改进的地方)和D 项(无法被每个读者使用)。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RRQD777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
阅读诗歌《天狗》,然后回答问题。天狗我是一条天狗呀!/我把月来吞了,/我把日来吞了,/我把一切的星球来吞了,/我把全宇宙来吞了。俄便是我了!我是月底光,/我是日底光,/我是一切星球底光,俄是x光线底光,/我是全宇宙底Energy底总量!我飞奔,/我
StudentscantravelintheUnitedStateswithoutspendingtoomuchmoneyiftheyfollowthesesuggestions.Atravelagentca
Wecan________withpeopleinmostpartsoftheworldbytelephone.
Thereisanotherconversationwhichfromourpointofviewisequallyimportant,andthatistodonotwithwhatisreadbutwit
ThroughoutthiscenturyEnglishhasgrownmoreandmoreimportant.Ithasbecomeasecondlanguageformanymillionsofpeople.
Thoughtfulparentswouldcombinesupervisionwithcommunication,whichisthebestwaytotakeadvantageoftheInternetasare
Hedoesn’thaveenough________,whilehisbrotheris________inrepairingcars.
Commonsensewouldtellusthatphysicallyactivechildrenmaybemorelikelytobecomeactiveandhealthyadults.IntheUnited
Itisinterestingtoreflecthowwejudgepeoplebytheclothestheywear.Longhairandrippedbluejeans?Astudent,wesayto
Itisinterestingtoreflecthowwejudgepeoplebytheclothestheywear.Longhairandrippedbluejeans?Astudent,wesayto
随机试题
患者,男,72岁,患骨质疏松症,给予双膦酸盐治疗。药师对患者的用药指导和教育,错误的说法是
甲向乙借款10万元,2005年5月30日到期。同年4月20日,甲将其所有财产赠与其未婚妻丙,该赠与财产包括价值40万元的一套公寓及价值12万元的汽车一辆。乙为实现对自己的利益保护,可以()。
A.开放气道,维持气道通畅B.人工呼吸C.胸外心脏按压D.电除颤E.维持有效循环二期复苏的内容是
《中华人民共和国建筑法》规定,建筑工程开工前,( )应当按照国家有关规定向工程所在地县级以上人民政府建设行政主管部门申请领取施工许可证。
对公司高管人员素质的评价主要包括的内容有()。
______指个体从出生、成熟、衰老直至死亡的整个生命进程中所发生的一系列心理变化。
地震是地球最外边一层岩石构成的地壳在运动的表现,是震源所在处的物质发生形体改变和位置移动的结果。发生地震的某些根本性原因还有待探讨,但已经认识到的事实告诉我们:不管地震发生的根本原因是什么,不管哪一种或哪几种物理现象对某一次地震的发生起了主导作用,总是那里
据医学资料记载,全球癌症的发病率20世纪下半叶比上半叶增长了近十倍,成为威胁人类生命的第一杀手。这说明,20世纪下半叶以高科技为标志的经济迅猛发展所造成的全球性生态失衡是诱发癌症的重要原因。以下哪项,如果为真,最不能削弱上述论证?
函数fun的功能是:计算1+x++…+的前n项。若x=2.5,函数值为12.182340。请在程序的下画线处填入正确的内容并把下画线删除,使程序得出正确的结果。注意:不得增行或删行,也不得更改程序的结构。试题程序:#incl
•Youwillhearadialogueaboutgoldprice.•Foreachquestion(23-30),markoneletter(A,BorC)forthecorrectanswer.
最新回复
(
0
)