首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
TO FOREIGNERS, few things seem as peculiarly British as the habit of sending young children away from home to school. At first g
TO FOREIGNERS, few things seem as peculiarly British as the habit of sending young children away from home to school. At first g
admin
2010-02-26
54
问题
TO FOREIGNERS, few things seem as peculiarly British as the habit of sending young children away from home to school. At first glance, boarding schools are thriving, with almost 70,000 children within their walls .Independent education (both day and boarding) produces better-than-average academic results: they teach only 7% of English pupils but supply 38% of those gaining three or more A grades in the A-level exams takenen age 18.
Yet some boarding schools are struggling. While the demand for private schools has increased over the past 20 years, the number of children at boarding schools has dropped sharply -- from 112, 135 in 1985 to68, 255 in 2005. The decline leveled off four years ago, thanks, say some, to the popularity of the Harry Potter books.
One reason why boarding schools have lost some of their appeal is high fees -- the average is around Pounds 18,830 ($35,470) a year. Lurid stories of children who harm themselves or take drags, far from parental eyes, have not helped. Some schools are in trouble financially: three mergers have taken place this year; one school in Buckinghamshire will close in August; and another, in Sussex, was recently rescued by parents.
Yet Adrian Underwood, national director of the Boarding Schools’ Association, describes the future as "rosy". His optimism stems partly from renewed political interest in taking children from foster care and children’s homes and sending them to boarding schools instead. Only 6% of those in care in 2004 got five god grades in their GCSE exams (taken at about 16 years of age), compared with 53% of children overall. Boarding schools can offer small classes and good discipline, helping pupils to counter the low expectations that prevent them from achieving all they could.
A working party in the Department for Education and Skills has spent months looking at ways to expand the programme. Pilot projects are due to start in September 2007. Among the 80 or so schools that are interested are Wellington, an independent senior school in Somerset, and the Dragon School, a preparatory school in Oxford. John Walker, speaking for Britain’s prep schools (which educate children from ages 7 to 13), says they could take pupils as young as five years old. Local authorities are less enthusiastic. Schools want full responsibility for the children they accept, while councils and social workers want to be able to check up on them. Some think that removing children from any version of parenting could have damaging long-term effects. Holidays are also problematic: the Fostering Network, which represents foster-carets, says that many foster parents are unwilling to have children only for the holidays.
For boarding schools, both those with an idealistic streak and the financially strapped, the appeal of increasing numbers is clear, as long as other parents don’ t squawk. They have another reason to be keen. New laws will soon require charities to justify their tax breaks by proving that they benefit society at large. Independent schools, 80% of which have charitable status, reaped pounds 88m in tax rebates in 2004. Accepting a few needy children alight well safeguard that status.
Boarding schools are losing their popularity among pupils because ______.
选项
A、Most pupils can not afford the high fees to study there
B、children tend to hurt themselves in the school
C、children in the school would fall addicted to drugs
D、in the boarding school children would stay far away from their parents’ eyes
答案
A
解析
细节理解题。从文章的第三段的第一句作者有明确的交待,寄宿学校失去它的吸引力一个重要的原因就是昂贵的学费,换句话说就是学生支付不起昂贵的学费了。至于其他几个干扰项,都是寄宿学校拿来 招揽学生,吓唬家长的,这可以在紧接的下一个句子中找到。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RddK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Therearemanynewpossibilitiesofwaystolearn,becauseofthesenewtools.______haveincreasedgreatlyinthepastcentur
A、Peopleworkinginalargefactory.B、Peoplewalkingoncrowdedcitystreets.C、Aneverydayactivityinasmalltown.D、Awell-
Theauthorclaimsthatlyingisaseriousviceandshouldbe______.Whatistheinevitableresultofanindividual’seffortsin
A、Bycar.B、Onfoot.C、Bybus.D、Bytaxi.CHowdochildrengotoalargeschool?
Thetraditionalbeliefthatawoman’splaceisinthehomeandthatawomanoughtnottogoouttoworkcanhardlybereasonably
Thetraditionalbeliefthatawoman’splaceisinthehomeandthatawomanoughtnottogoouttoworkcanhardlybereasonably
Bluetoothischangingsmall-areanetworkingintoawirelessandautomaticconnectionwithnoneedforuserinterventionandlow
A、Hedrinksmilkeverynight.B、Hegetsenoughsleepeveryday.C、Hedoesalotofexercise.D、Hegetsthegenesofhisfather.
Tohisdepression;hardly______(他刚开口发言,就被听众打断了).
A、Abombexplosion.B、Atrafficaccident.C、Murder.D、Massacres.A这道题就是要求考生对新闻英语中所发生的事件要留意去听,而且文中多次提及“bomb”,从这也不难推断出答案。
随机试题
请问以下哪项对人民币汇率波动影响不大?()
患者,男性,35岁。右上后牙夜痛不能眠1日。3个月来右侧下后牙冷水引起疼痛,咬物不适。近日夜痛影响睡眠,并引起右半侧头、面和耳后部痛。检查时见右侧上、下磨牙均有咬合面和邻面深龋洞,右下第三磨牙近中阻生。医师当日应采用的方法是[提示]经检查:右上
形体中的"筋"属于五行中的
纵向承重体系的特点可表述为()。
某企业2012年12月31日银行存款日记账余额为20万元,经查无记账差错,但发现:(1)企业期末计提了12月1日至31日的定期存款利息4万元;(2)银行支付了水电费10元,但企业尚未入账;(3)企业已转账支付购买办公用品款2万元,但银行尚未入账。则该企业1
许许多多的临床实验都表明抗氧化物质实际上并不能对我们的心血管系统起到改善作用。关于抗氧化物质与癌症关系的数据没那么多,但最近一次大规模的检验维生素E能否抑制癌症的实验中途就被停止了——因为维生素E不仅没有显示出益处。反倒略微增加了前列腺癌的发病率。这段文字
中国共产党自诞生之日起,就担当起带领中国人民争取独立解放、创造幸福生活、实现中华民族伟大复兴的历史使命。在九十多年的时间里,中国共产党紧紧依靠和紧密团结全国各族人民,做了三件大事,具体是指()
可以在窗体模块的通用声明段中声明______。
Whereisthewoman?
Themostvocalopponentsofimmigrationreformsayit’snotjustthefearof(1)_____jobstoforeignworkersthat(2)_____their
最新回复
(
0
)