首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Diaspora networks—of Huguenots, Scots, Jews and many others—have always been a potent economic force, but the cheapness and ease
Diaspora networks—of Huguenots, Scots, Jews and many others—have always been a potent economic force, but the cheapness and ease
admin
2011-08-28
45
问题
Diaspora networks—of Huguenots, Scots, Jews and many others—have always been a potent economic force, but the cheapness and ease of modern travel has made them larger and more numerous than ever before. There are now 215m first-generation migrants around the world: that’s 3% of the world’s population. If they were a nation, it would be a little larger than Brazil. There are more Chinese people living outside China than there are French people in France. Some 22m Indians are scattered all over the globe. Small concentrations of ethnic and linguistic groups have always been found in surprising places—Lebanese in west Africa, Japanese in Brazil and Welsh in Patagonia, for instance—but they have been joined by newer ones, such as west Africans in southern China.
These networks of kinship and language make it easier to do business across borders. They speed the flow of information: a Chinese trader in Indonesia who spots a gap in the market for cheap umbrellas will alert his cousin in Shenzhen who knows someone who runs an umbrella factory. Kinship ties foster trust, so they can seal the deal and get the umbrellas to Jakarta before the rainy season ends. Trust matters, especially in emerging markets where the rule of law is weak. So does a knowledge of the local culture. That is why so much foreign direct investment in China still passes through the Chinese diaspora. And modern communications make these networks an even more powerful tool of business.
Diasporas also help spread ideas. Many of the emerging world’s brightest minds are educated at Western universities. An increasing number go home, taking with them both knowledge and contacts. Indian computer scientists in Bangalore bounce ideas constantly off their Indian friends in Silicon Valley. China’s technology industry is dominated by "sea turtles" .
Diasporas spread money, too. Migrants into rich countries not only send cash to their families; they also help companies in their host country operate in their home country. A Harvard Business School study shows that American companies that employ lots of ethnic Chinese people find it much easier to set up in China without a joint venture with a local firm.
Such arguments are unlikely to make much headway against hostility towards immigrants in rich countries. Fury against foreigners is usually based on two notions: that because so many migrants claim welfare they are a drain on the public purse; and that because they are prepared to work harder for less pay they will depress the wages of those at the bottom of the pile.
The first is usually not true, and the second is hard to establish either way. Some studies do indeed suggest that competition from unskilled immigrants depresses the wages of unskilled locals. But others find this effect to be small or non-existent.
Nor is it possible to establish the impact of migration on overall growth. The sums are simply too difficult. Yet there are good reasons for believing that it is likely to be positive. Migrants tend to be hard-working and innovative. That spurs productivity and company formation. A recent study carried out by Duke University showed that, while immigrants make up an eighth of America’s population, they founded a quarter of the country’s technology and engineering firms. And, by linking the West with emerging markets, diasporas help rich countries to plug into fast-growing economies.
Rich countries are thus likely to benefit from looser immigration policy; and fears that poor countries will suffer as a result of a "brain drain" are overblown. The prospect of working abroad spurs more people to acquire valuable skills, and not all subsequently emigrate. Skilled migrants send money home, and they often return to set up new businesses. One study found that unless they lose more than 20% of their university graduates, the brain drain makes poor countries richer.
Government as well as business gains from the spread of ideas through diasporas. Some 500,000 Chinese people have studied abroad and returned, mostly in the past decade; they dominate the think-tanks that advise the government, and are moving up the ranks of the Communist Party. Cheng Li of the Brookings Institution, an American think-tank, predicts that they will be 15-17% of its Central Committee next year, up from 6% in 2002.
As for the old world, its desire to close its borders is understandable but dangerous. Migration brings youth to ageing countries, and allows ideas to circulate in millions of mobile minds. That is good both for those who arrive with suitcases and dreams and for those who should welcome them.
From The Economist, November 19, 2010
According to the passage, the author seems to suggest EXCEPT______.
选项
A、brain drain will make poor countries richer than before if under control
B、sea turtles are willing to build a more democratic country
C、the developed country should be tolerant towards migrants
D、working abroad is alluring to people all around the world
答案
B
解析
本题为推断题。选项A的意思是如果控制在一定范围内,人才流失促进国家致富,在倒数第三段的One study found that unless they lose more than 20%of their university graduates,the brain drain makes poor countries richer.中可以看到20%以下就是有益的。选项C的意思是发达国家要对移民持宽容态度,在倒数第三段的第一句Rich countries are thus likely to benefit from looser immigration policy 中可以推断出更为宽松的政策对发达国家是有利的。选项D也同样可在倒数第三段找到,从and not all subsequently emigrate可以看出对各国的人民都有吸引力,不仅是移民。选项B的意思是海归想要建立更民主的国家,文中并没提及。综上所述应选择B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ReYO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorrespondenceforstudentsof21yearsandover,
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorrespondenceforstudentsof21yearsandover,
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorrespondenceforstudentsof21yearsandover,
TheOpenUniversitywasestablishedin1969toprovidedegreecoursesincorrespondenceforstudentsof21yearsandover,
EconomicconditionshaveimprovedduringthepastdecadeinmanyNorthAmericanandEuropeanCBDs,primarilybecauseofanunp
A、comefromalargefamilyB、wanttobeshoutedatC、getenoughattentionD、liketosumotherothersupC
A、Anti-terrorism.B、Nuclearnon-proliferation.C、Civilianuseofuranium.D、EconomichelptoEasternEurope.B
Countriesatalllevelsofeconomicdevelopmentfaceasimilarchallenge:tomaketheirindustriescompetitiveinanincreasingl
Countriesatalllevelsofeconomicdevelopmentfaceasimilarchallenge:tomaketheirindustriescompetitiveinanincreasingl
随机试题
最不易患龋的乳牙是
患儿,男,14岁。牙龈广泛性逐渐增生,累及全口的牙龈缘、龈乳头和附着龈,甚至达膜龈联合处,上颌磨牙腭侧最为严重,增生牙龈的颜色正常,组织坚韧,表面光滑,有时也呈颗粒状,点彩明显,不易出血。考虑该病最可能的诊断为()
承载板法测土的回弹模量时,预压应进行()。
项目目标动态控制的纠偏措施中,属于组织措施的有()。
甲公司根据乙公司的选择,向丙公司购买了1台大型设备,出租给乙使用。乙在该设备安装完毕后,发现不能正常运行,关于该合同的说法,正确的是()。
在确定所得来源地时,劳务活动地原则和所得支付地原则发生矛盾时,国际税收协定范围本确定的非居住国按劳务活动地原则征税的时间标准为()日。
(2010年真题)甲系某国有公司总经理。乙见甲掌管巨额资金,就主动接近甲,并送给甲5万元,以做生意需要资金为由,恳请甲出借公款,保证半年内归还。甲与乙商定由乙与甲所在的公司签订一份产品购销合同,甲以支付合同预付款名义将公司200万元资金借给乙。乙得到巨款以
人民群众对历史的创造作用主要表现在()。
ThefamilyisthecenterofmosttraditionalAsians’lives.Manypeopleworryabouttheirfamilies’welfare,reputation,andhon
在软件生命周期中,能准确地确定软件系统必须做什么和必须具备哪些功能的阶段是()。
最新回复
(
0
)