首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Why does the Western movie especially have such a hold on our imagination? Chiefly, I think, because it offers serious insights
Why does the Western movie especially have such a hold on our imagination? Chiefly, I think, because it offers serious insights
admin
2009-06-24
49
问题
Why does the Western movie especially have such a hold on our imagination? Chiefly, I think, because it offers serious insights into the problem of violence such as can be found almost nowhere in our culture. One of the well-known peculiarities of modern civilized opinion is its refusal to acknowledge the value of violence. This refusal is virtue, but like many virtues it involves a certain willful blindness and it encourages hypocrisy. We train ourselves to be shocked or bored by cultural images of violence, and our very concept of heroism tends to be a passive one: we are less drawn to the brave young men who kill large numbers of our enemies than to the heroic prisoners who endure torture without capitulating. And in the criticism of popular culture, the presence of images of violence is often assumed to be in itself a sufficient ground for condemnation.
These attitudes, however, have not reduced the element of violence in our culture but have helped to free it from moral control by letting it take on the aura of "emancipation". The celebration of acts of violence is left more and more to the irresponsible. The gangster movie, with its numerous variations, belongs to a cultural "underground" which glamorizes violence and sets it against all our higher social attitudes. It is more "modern" genre than the Western movie, perhaps even more profound, because it confronts industrial society on its own ground—the city—and because, like much of our advanced art, it gains its effects by a gross insistence on its own narrow logic. But it is anti-social, resting on fantasies of irresponsible freedom. If we are brought finally to acquiesce in the denial of these fantasies, it is only because they have been shown to be dangerous, not because they have given way to higher values of behaviour.
In war movies, to be sure, it is possible to present violence within a framework of responsibility. But there is the disadvantage that modern war is a co-operative enterprise in which violence is largely impersonal and heroism belongs to the group more than to the individual. The hero of a war movie is most often simply a leader, and his superiority is likely to be expressed in a denial of the heroic: you are not supposed to be brave, you are supposed to get the job done and stay alive (this too, of course, is a kind of heroic posture, but a new—and "practical"—one). At its best, the war movie may represent a more civilized point of view than the Western, and if it, were not continually marred by ideological sentimentality we might hope to find it developing into a higher form of drama. But it cannot supply values we seek in the Western movies.
These values are in the image of a single man who wears a gun on his thigh. The gun tells us that he lives in a world of violence, and even that he "believes in violence". But the drama is one of selfrestraint: the moment of violence must come in its own time and according to its special laws, or else it is valueless. He is there to remind us of the possibility of style in an age which has put on itself the burden of pretending that style has no meaning, and, in the midst of oar anxieties over the problem of violence, to suggest that even in killing or being killed we are not freed from the necessity of establishing satisfactory models of behaviour.
选项
A、his behavior is wrong
B、he is a threat to society
C、his aspirations are unrealistic
D、he represents a denial of freedom
答案
B
解析
从全文来看,作者并没有对暴力持否定态度。"aspirations are unrealistic"明显不对。文中讲到:But it is anti-social, resting on fantasies of irresponsible freedom.恰恰与"represents a denial"相反。第二段的最后一句话的意思是:如果我们否定这些行为,唯一的原因只是这些行为看起来是危险的。言外之意即对社会构成威胁。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RgTd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WhatMakesaSoccerPlayerGreat?Soccerisplayedbymillionsofpeopleallovertheworld,buttherehaveonlybeenfewpl
IthinkImanagedtograspthemainpointsofthelecture.
HowTwoGreatConflictsHelpedtoChangeEuropeNinetyyearsagoonasunnymorninginNorthernFrance,somethinghappenedt
Accordingtothepassage,someengineersaretryingtoimprovethehandlebarsbecause______.Thenewhandgripworksinwhicho
WhatfactorcanbeattributedtoGermanprosperity?TheFraunhoferSocietyisthelargestorganisationforappliedtechnologyi
A.rarelyissuccesssomysteriousB.largerewardsfollowC.IeliminatethecandidateD.weshoulddropthemandm
SendingE-mailstoProfessorsOnestudentskippedclassandthensenttheprofessorane-mail(51)forcopiesofherteaching
AMajorComposerLudwigvonBeethoven,amajorcomposerofthenineteenthcentury,overcamemanypersonalproblemstoachiev
Whatisthemaintopicofthislecture?
随机试题
“一国两制”不符合马克思主义国家学说,会改变我国社会主义的主体地位。
《素问.上古天真论》“恬恢虚无”指的是
以下关于加速实验法的描述正确的是
下列血栓形成条件的叙述,不正确的是
背中央2~4行鳞片强烈起棱,脊部高耸成屋脊状的药材是
如图6—1—14所示圆柱体的直径d=2m,左侧水深h1=2m,右侧水深h2=1m,则该圆柱体单位长度所受到的静水总压力的水平分力和铅垂分力分别为()。
下列朝代,根据原来的部族、部落联盟的名称定国名的有()
现代意义上第一个独立的、职能化的人事行政管理机构产生于()。
某企业为了构建网络办公环境,每位员工使用的计算机上应当具备()设备。
A、 B、 C、 B图片为收银台,A是付款10美元,B是付款20美元,C是付款30美元。
最新回复
(
0
)