首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which t
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which t
admin
2014-01-13
51
问题
Cultural norms so completely surround people, so permeate thought and action, that we never recognize the assumptions on which their lives and their sanity rest. As one observer put it, if birds were suddenly endowed with scientific curiosity they might examine many things, but the sky itself would be overlooked as a suitable subject; if fish were to become curious about the world, it would never occur to them to begin by investigating water. For birds and fish would take the sky and sea for granted, unaware of their profound influence because they comprise the medium for every fact. Human beings, in a similarly way, occupy a symbolic universe governed by codes that are unconsciously acquired and automatically employed. So much so that they rarely notice that the ways they interpret and talk about events are distinctively different from the ways people conduct their affairs in other cultures.
As long as people remain blind to the sources of their meanings, they are imprisoned within them. These cultural frames of reference are no less confining simply because they cannot be seen or touched. Whether it is an individual neurosis that keeps an individual out of contact with his neighbors, or a collective neurosis that separates neighbors of different cultures, both are forms of blindness that limit what can be experienced and what can be learned from others.
It would seem that everywhere people would desire to break out of the boundaries of their own experiential worlds. Their ability to react sensitively to a wider spectrum of events and peoples requires an overcoming of such cultural parochialism. But, in fact, few attain this broader vision. Some, of course, have little opportunity for wider cultural experience, though this condition should change as the movement of people accelerates. Others do not try to widen their experience because they prefer the old and familiar, seek from their affairs only further confirmation of the correctness of their own values. Still others recoil from such experiences because they feel it dangerous to probe too deeply into the personal or cultural unconscious. Exposure may reveal how tenuous and arbitrary many cultural norms are; such exposure might force people to acquire new bases for interpreting events. And even for the many who do seek actively to enlarge the variety of human beings with whom they are capable of communicating there are still difficulties.
Cultural myopia persists not merely because of inertia and habit, but chiefly because it is so difficult to overcome. One acquires a personality and a culture in childhood, long before he is capable of comprehending either of them. To survive, each person masters the perceptual orientations, cognitive biases, and communicative habits of his own culture. But once mastered, objective assessment of these same processes is awkward since the same mechanisms that are being evaluated must be used in making the evaluations.
It can be inferred from the last two paragraphs that______.
选项
A、everyone would like to widen their cultural scope if they can
B、the obstacles to overcoming cultural parochialism lie mainly in people’s habit of thinking
C、provided one’s brought up in a culture, he may be with bias in making cultural evaluations
D、childhood is an important stage in comprehending culture
答案
C
解析
细节推断题。原文第三段第二句为主题句,提到要打破人们经验的限制需要克服文化的狭隘性,后面又有转折“But,in fact,few attain this broader vision.”(很少有人能打破这种局限。)尾段首句中的Cultural myopia与选项C中的bias对应,尾段尾句中的making the evaluations与选项C中的making cultural evaluations对应,这些相同的过程的客观评估就显得尴尬了,这是因为被评估相同的机制必须用于评估。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RhQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf’sassertionthatsocialchangeexistseverywhere.T
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf’sassertionthatsocialchangeexistseverywhere.T
TheUnitedStateswastryinghardtosmoketheenemyoutoftheholesinthetargetcountry.
21.Wemightbeinclinedtoattributetotheactofthinkingcompletefromlanguageiftheindividualformedorwereabletoform
21.Wemightbeinclinedtoattributetotheactofthinkingcompletefromlanguageiftheindividualformedorwereabletoform
Inpolitics,inthecourts,evenontheubiquitousTVtalkshows,itisgoodformtopickanintellectualfight.Peopleattache
Asmyexamsarecomingnextweek,I’lltakeadvantageoftheweekendto_____onsomereading.
Thenormalhumandailycycleofactivityisofsome7-8hours’sleepalternationwithsome16-17hours’wakefulnessandthatthe
Thenormalhumandailycycleofactivityisofsome7-8hours’sleepalternationwithsome16-17hours’wakefulnessandthatthe
现在城市对人类的悲剧性影响在于它扼杀了人类的美感,使人们的注意力从城市和文化底蕴转移到科技产品上:洗衣机、中央供暖、自动炊具、电视机、电脑和尺寸形状恰好的地毯。此时此刻,他们沉醉在民主、小康、有车开的幸福中,生活从来没有这么好。他们不愿意走路。统
随机试题
It’sreportedthatmorethan200trainswereadded________passengerstomeettheneedsofthose________homefortheSpringFes
在关系数据库系统中,应用程序可以通过_______语言访问数据库。
单价表述四要素是计量单位、单价金额、计价货币和目的地。()
基金的后端收费是指在赎回时收取()
下面为某版本初中物理教科书“电生磁”一节中“电流的磁效应”演示实验。如图9所示,将一枚转动灵活的小磁针置于桌面上,在小磁针上面放一条直导线,分别给导线通电①断电和改变电流方向,小磁针的偏转有什么变化。任务:
有网友发帖称,8月28日从湖北襄阳到陕西安康的某次列车,其有效座位为978个,实际售票数却高达3633张。铁道部要求,普快列车超员率不得超过50%,这次列车却超过了370%,属于严重超员。如果以下陈述为真,哪一项对该网友的论断构成严重质疑?
“珠穆朗玛峰海拔约为8848米”,这一测量属于()
甲与乙有仇,意图杀乙,某日,甲携带杀人凶器,前往乙住处,准备杀乙。途中,甲忽然肚子疼痛难忍,只得返回躺下休息。第二天因人告发被抓获,下列说法正确的是()。
“人不能两次踏进同一条河流”和“人一次也不能踏进同一条河流。”这两种说法
当进程调度采用最高优先级调度算法时,从保证系统效率的角度来看,应提高( )进程的优先级。
最新回复
(
0
)