首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Food Scandal Widens As the scope of the food scandal widens in Taiwan—more than 200 firms and 500 products have been inv
The Food Scandal Widens As the scope of the food scandal widens in Taiwan—more than 200 firms and 500 products have been inv
admin
2012-09-10
62
问题
The Food Scandal Widens
As the scope of the food scandal widens in Taiwan—more than 200 firms and 500 products have been involved so far—some tainted commodities have been discovered in the ma inland and the ripples of the DEHP(塑化剂) scare here call for a further response on the part of the authorities.
The General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine has made the sensible decision to suspend the imports of Taiwan firms whose products have been con firmed as problematic. That was a necessary move, yet it is sufficient only to prevent a potential threat to public health from broadening further.
At this point, the top priority for the safety authorities should be tracking down and recalling all the suspected beverages, snacks and perhaps raw materials from Taiwan.
And it will do so, only if the quantity of problematic products in the mainland market is very, very small, as has been claimed by the companies themselves, and all of them are retractable.
However, given the toxic nature of the plasticizer DEHP, its reportedly long existence in Taiwan’s food industry, as well as the latest report that the harmful substance was discovered in imported cosmetics, it might be more meaningful if the inspection extends beyond the designated items and product batches.
Since some of the firms involved in the DEHP scandal have mainland subsidiaries, consumers need to know whether the food products they make and sell here are safe or not.
Some of the firms involved have already claimed their mainland companies have independent suppliers, so their products on the mainland are free of DEHP. It would be wonderful if that is the truth. But that statement needs to be confirmed. And this is where our quality watchdogs should step in.
Aside from worries about food products made in Taiwan, consumers here are wondering if DEHP, or any similar additive, has been used by local manufacturers. Since no inspection has been targeted specifically at DEHP, nobody can provide a definite answer. But considering the potentially high stakes, there has to be one.
And we do not think it is a good idea for our authorities to wait until DEHP’s existence in food products becomes prevalent to launch a probe.
Some speculations about the existence of DEHP in mainland food sectors might turn out to be groundless in the end. But because of its hazardous potential, even as a pre -emptive step, it is essential we act early.
The toxic plasticizer DEHP, was reportedly discovered in imported cosmetics.
选项
A、Right
B、Wrong
C、Not mentioned
答案
A
解析
本题有一定难度,需要回文章定好位。答案依据是文中第四段第一句,…the harmful substance was discovered in imported cosmetics,其中the harmful substance指代的就是DEHP,因此本题正确,答案是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RlQd777K
本试题收录于:
职称英语理工类B级题库职称英语分类
0
职称英语理工类B级
职称英语
相关试题推荐
A.hisgraduationfromamedicalschoolB.providemedicaleducationandconductresearchinmedicineC.providemedicalservi
Weallageatdifferentrates.Heredityclearlyplaysanimportantpart.Butrecentresearchstudiesbygerontologistsindicate
Heachievedsuccessthroughhardwork.
ScienceandTechnologyThereisadifferencebetweenscienceandtechnology.【B1】______Sciencehastodowithdiscoveringth
JoyceSipesandMaryEllenDodgeWhenJoyceSipeswasdiagnosedwithbreastcancerin1999,shesharedthenewsimmediatelyw
ResearchbyDr.CameronseemstosuggestthatexercisecanThetitleofthepassageimpliesthat
ThetiesymbolizesallofthefollowingexceptWhydoesBlairsometimesshowupinaformaleventwithoutatie?
Thedentisthasdecidedtoextractherbadtooth.
SingingAlarmsCouldSavetheBlindIfyoucannotsee,youmaynotbeabletofindyourwayoutofaburningbuilding--andtha
Thisbookembracesmanysubjects.
随机试题
下列关于优先权的说法正确的是?
违反《测绘法》规定,建立地理信息系统,采用不符合国家标准的基础地理信息数据,可做的处罚是()。
比较各类感觉的反应时间,发现听觉和知觉反应时间最短,约()s,其次是触觉和视觉。
我国现阶段,全民所有制采取了()的形式。
对于违禁品,无论是否与案件有关,都应扣押。()
以下各项哪一个不是裴斯泰洛齐一生中的教育实践?()
在一项实验中,实验对象的一半作为实验组,食用了大量的味精。而作为对照组的另一半没有吃这种味精。结果,实验组的认知能力比对照组差得多。这一不利的结果是由于这种味精的一种主要成分——谷氨酸造成的。以下哪项如果为真,则最有助于证明味精中某些成分造成这一实验结论?
Airpollutionkilledaboutsevenmillionpeoplelastyear,makingittheworld’ssinglebiggestenvironmentalhealthrisk,theW
Writeanadofabout100wordsbasedonthefollowingsituation:TheMartialArtAssociationinyouruniversitywantstorecruit
本場
最新回复
(
0
)