首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Researchers are finding that boys and girls really are from two different planets. Boys and girls have different "crisis points"
Researchers are finding that boys and girls really are from two different planets. Boys and girls have different "crisis points"
admin
2013-12-10
57
问题
Researchers are finding that boys and girls really are from two different planets. Boys and girls have different "crisis points", experts say, stages in their emotional and social development where things can go very wrong. Until recently, girls got all the attention. But boys are much more likely than girls to have discipline problems at school and to be diagnosed with Attention Deficit Disorder(ADD). Boys far outnumber girls in special-education classes. They’re also more likely to commit violent crimes and end up in jail.
Even normal boy behavior has come to be considered pathological(病态的)in the wake of the feminist movement. An abundance of physical energy and the urge to conquer — these are normal male characteristics, and in an earlier age they were good things, even essential to survival. "If Huck Finn or Tom Sawyer were alive today," says Michael Gurian, author of The Wonder of Boys, "we’d say they had ADD. " He says one of the new insights we’re gaining about boys is a very old one: boys will be boys. "They are who they are," says Gurian, "and we need to love them for who they are. Let’s not try to rewire them. "
But what exactly is the essential nature of boys? Even as infants, boys and girls behave differently. A recent study at Children’s Hospital in Boston found that boy babies are more emotionally expressive; girls are more reflective.(That means boy babies tend to cry when they’re unhappy; girl babies suck their thumbs)This could indicate that girls are innately more able to control their emotions. Boys have higher levels of testosterone and lower levels of neurotransmitter serotonin, which inhabits aggression and impulsivity. That may help explain why more males than females carry through with suicide or become alcoholics.
There’s struggle — a desire and need for warmth on the one hand and a pull toward independence on the other. Boys are going through what psychologists long ago declared an integral part of growing up: individualization and disconnection from parents, especially mothers. But now some researchers think that process is too abrupt. When boys repress normal feelings like love because of social pressure, says William Pollack, head of the Center for Men at Boston’s McLean Hospital, "they’ve lost contact with the genuine nature of whom they are and what they feel. Boys are in a silent crisis. The only time we notice it is when they pull the trigger. "
What can be inferred about Tom Sawyer and Huck Finn(Para. 2)?
选项
A、They were more like today’s girls than boys.
B、They suffered Attention Deficit Disorder but were not diagnosed.
C、They were energetic and conquering.
D、They had more problems than today’s boy.
答案
C
解析
根据题干信号词Tom Sawyer and Huck Finn以及出处提示Para.2可回文定位到第二段第三句If Huck Finn or Tom Sawyer were alive today…。鉴于此句是举例信息(例子证明的对象往往在上文),又考虑到推断题往往需要借助上文或下文信息作分析推断,故考生要重点关注本段第二句信息,此句是本题的“题眼”:An abundance of physical energy and the urge to conquer—these are normal male characteristics.and in an earlier age they were good things,even essential to survival(有着充沛的精力和征服欲——这些是正常的男性特征,在早些时候都是优点,甚至对人类的生存至关重要)。据此可知Tom Sawyer和Huck Finn作为紧随其后的举例对象,应具有同样的特征,即“有着充沛的精力和征服欲”,故答案为C。考生注意:energetic对应原文An abundance of physical energy;conquering对应原文the urge to conquer。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RmO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
【F1】Eachnationhasitsownpeculiarcharacterwhichdistinguishesitfromothers.Butthepeopleoftheworldhavemorepoints
【F1】Eachnationhasitsownpeculiarcharacterwhichdistinguishesitfromothers.Butthepeopleoftheworldhavemorepoints
Thinkbeforeyou______thetap______.Doyoureallyneedthewater?
Despitereportsthatmanyindustrializedeconomiesarebeginningtoemergefromtheirworsteconomiccrisisindecades,unemploy
SomeyearsagoIwasofferedawritingassignmentthatwouldrequirethreemonthsoftravelthroughEurope.Ihadbeenabroada
SomeyearsagoIwasofferedawritingassignmentthatwouldrequirethreemonthsoftravelthroughEurope.Ihadbeenabroada
AnunendingflowofprivateandpubliccriticismsuggeststhatthepeopleoftheUnitedStatessuffer【C1】______government,natio
Foodisdifferentfromareatoarea.TheFrencharefamousfortheirsauces,theItalianspraised【C1】______theirpasta-foodfrom
MosttownsuptoElizabethantimesweresmallerthanamodernvillageandeachofthemwasbuiltarounditsweeklymarketwhere
“Thisisareallyexcitingtime—aneweraisstarting,”saysPeterBazalgette,thechiefcreativeofficerofEndemol.Heisre
随机试题
在“司马光砸缸”的故事中,司马光小时候看到一个小孩掉进水缸后,他没有按常规让人脱离水,而是打破水缸,尽快让水脱离人。这一故事给我们的哲学启示是:
(Thoseofus)whoworkinchemical(laboratories),shouldhave(their)lungs(checked)quiteregularly.
A.急性早幼粒细胞性白血病B.慢性淋巴细胞性白血病C.急性单核细胞性白血病D.急性淋巴细胞性白血病E.慢性粒细胞性白血病牙龈肿胀
简述吸气性呼吸困难的临床特点。
与病人沟通时,不符合护理用语要求的是( )。【历年考试真题】
如题图所示为《周礼·考工记》中的王城规划,其中凸显中国古代建筑共性特点的部位是()。
发生货币危机的国家在汇率制度方面的共同特点是()。
需要()
众筹行为:指通过互联网发布筹款项目、实施方案、投资回报的资金募集方式,其构成要素包括有创造能力但缺乏资金的发起人,对筹资者的故事或回报感兴趣的支持者,在两者之间发挥连接作用的互联网平台等。下列属于众筹行为的是:
Sheis______farthemostactivememberinourgroup.
最新回复
(
0
)