首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Less than 40 years ago in the United States, it was common to change a one-dollar bill for a dollar’s worth of silver. That is b
Less than 40 years ago in the United States, it was common to change a one-dollar bill for a dollar’s worth of silver. That is b
admin
2010-06-10
44
问题
Less than 40 years ago in the United States, it was common to change a one-dollar bill for a dollar’s worth of silver. That is because the coins were actually made of silver. But those days are gone. There is no silver in today’s coins. When the price of the precious metal rises above its face value as money, the metal will become more valuable in other uses. Silver coins are no longer in circulation because the silver in coins is worth much more than their face value. A silver firm could find that it is cheaper to obtain silver by melting down coins than by buying it on the commodity markets. Coins today are made of an alloy of cheaper metals.
Gresham’s Law, named after Sir Thomas Gresham, argues that "good money" is driven out of circulation by "bad money". Good money differs from bad money because it has higher commodity value.
Gresham lived in the 16th century in England where it was common for gold and silver coins to be debased. Governments did this by mixing cheaper metals with gold and silver. The governments could thus make a profit in coinage by issuing coins that had less precious metal than the face value indicated. Because different mixings of coins had different amounts of gold and silver, even though they bore the same face value, some coins were worth more than others as commodities. People who dealt with gold and silver could easily see the difference between the "good" and the "had" money. Gresham observed that coins with a higher content of gold and silver were kept rather than being used in exchange, or were melted down for their precious metal. In the mid-1960s when the U. S. issued new coins to replace silver coins, Gresham’s law went right in action.
What is the difference between "good money" and "bad money"?
选项
A、They are circulated in different markets.
B、They are issued in different face values.
C、They are made of different amounts of gold and silver.
D、They have different uses.
答案
C
解析
细节题。(Lines 2-3,Para.2)Good money differs from bad money because it has higher commodity value.良币与劣币的差别在于良币有较高的商品价值。(Lines 4- 5,Para.3)Because different mixings of coins had different amounts of gold and silver….因为不同的硬币混合物中掺有不同含量的金银……。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rtsa777K
本试题收录于:
MBA联考(英语)题库专业硕士分类
0
MBA联考(英语)
专业硕士
相关试题推荐
Oneofthesaddestthingsabouttheperiodinwhichweliveisthegrowingestrangement(疏远)betweenAmericaandEurope.Thismay
Eachyear,hundredsofthousandsofpeoplediefromheartattack,aleadingcauseofdeath.IntheLandmarkPhysicians’HealthS
TheChinaboomisbynowawell-documentedphenomenon.Whohasn’t【1】theMiddleKingdom’sastoundingeconomicgrowth(8percenta
Accordingtothepassagethechangesinreaders’taste______.Theessayists’maintaskseemstobe______.
Governmentstodayplayanincreasinglylargerroleinthe______ofwelfare,economics,andeducation.
It’swonderfulhoweveryoneagrees(orfearstodisagree)thatgeneticdiscriminationisabadthing.Yourgenesarebeyondyour
Theyaresaidtobereluctanttoforsakethepleasuresofsinglelife.Butnothingcouldbefurtherfromthetruth;Britishwome
Theyaresaidtobereluctanttoforsakethepleasuresofsinglelife.Butnothingcouldbefurtherfromthetruth;Britishwome
WhycrimehasrisensomuchfurtherandfasterinBritainthaninanyotherrichcountryoverthepasthalf-centuryisanybody’s
HeoftenattendspubliclecturesattheuniversityofCaliforniachiefly______hisEnglish.
随机试题
随着国际投资活动的发展,下列属于国际经济关系内容的是()
Excel中,单元格引用$B$1属于______。
下述各项中与血友病A诊断不符合的是
第二产程心脏负担最重不是由于下列哪项引起的
某零件投产批量为4件,经过5道工序加工,单件每道工序作业时间依次为20分钟、10分钟、20分钟、20分钟、15分钟。根据以上资料,回答下列问题:将一个批次的该零件全部生产出来所需要的最短时间为()分钟。
学生亮亮平时比较淘气,经常在课堂上捣乱,因此班主任在上公开课时安排亮亮去和其他班的学生上体育课,对此说法正确的是()。
6789
"MoneyMattersonCampus"isarecentlyreleasedstudyonfinancialliteracyamongyoungadults.Itsupportsprovidingstudents
欲知八位二进制数(b7b6b5b4b3b2b1b0)的b2是否为1,可将该数与二进制数00000100进行______运算,若运算结果不为0,则此数的b2必为1。A.加B.减C.与D.或
A、Aboutsevenmillion.B、HalfoftheAmericanpopulation.C、25%ofAmericanpeople.D、About25million.A短文提到,“目前美国约有700万在校大学生”,
最新回复
(
0
)