首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In 1981 Kenji Urada, a 37-year-old Japanese factory worker, climbed over a safety fence at a Kawasaki plant to carry out some ma
In 1981 Kenji Urada, a 37-year-old Japanese factory worker, climbed over a safety fence at a Kawasaki plant to carry out some ma
admin
2010-07-19
35
问题
In 1981 Kenji Urada, a 37-year-old Japanese factory worker, climbed over a safety fence at a Kawasaki plant to carry out some maintenance work on a robot. In his haste, he failed to switch the robot off properly. Unable to sense him, the robot’s powerful hydraulic arm kept on working and accidentally pushed the engineer into a grinding machine. His death made Urada the first recorded victim to die at the hands of a robot.
This astounding industrial accident would not have happened in a world in which robot behavior was governed by the Three Laws of Robotics drawn up by Isaac Asimov, a science fiction writer. The laws appeared in 1, Robot, a book of short stories published in 1950 that inspired a Hollywood film. But decades later the laws, designed to prevent robots from harming people either through action or inaction, remain in the realm of fiction.
With robots now poised to emerge from their industrial cages and to move into homes and workplaces, roboticists are concerned about the safety implications beyond the factory floor. To address these concerns, leading robot experts have come together to try to find ways to prevent robots from harming people. "Security, safety and sex are the big concerns," says Henrik Christensen, chairman of the European Robotics Network at the Swedish Royal Institute of Technology in Stockholm, and one of the organisers of the new roboethics group. Should robots that are strong enough or heavy enough to crush people be allowed into homes? Should robotic sex dolls resembling children be legally allowed?
These questions may seem esoteric but in the next few years they will become increasingly relevant, says Dr. Christensen. According to the United Nations Economic Commission for Europe’s World Robotics Survey, in 2002 the number of domestic and service robots more than tripled, nearly outstripping their industrial counterparts. Japanese industrial firms are racing to build humanoid robots to act as domestic helpers for the elderly, and South Korea has set a goal that 100% of households should have domestic robots by 2020. In light of all this, it is crucial that we start to think about safety and ethical guidelines now, says Dr. Christensen.
So what exactly is being done to protect us from these mechanical menaces? "Not enough," says Blay Whitby, an artificial-intelligence expert at the University of Sussex in England. This is hardly surprising given that the field of "safety-critical computing" is barely a decade old, he says. But things are changing, and researchers are increasingly taking an interest in trying to make robots safer. One approach, which sounds simple enough, is to try to program them to avoid contact with people altogether. But this is much harder than it sounds. Getting a robot to navigate across a cluttered room is difficult enough without having to take into account what its various limbs or appendages might bump into along the way.
Regulating the behavior of robots is going to become more difficult in the future, since they will increasingly have self-learning mechanisms built into them, says Gianmarco Veruggio, a roboticist at the Institute of Intelligent Systems for Automation in Genoa, Italy. As a result, their behavior will become impossible to predict fully, he says, since they will not be behaving in predefined ways but will learn new behavior as they go.
Blay Whitby thinks that "safety-critical computing" ______.
选项
A、is in its infancy.
B、has its heyday,
C、undergoes rapid development.
D、can hardly be improved.
答案
A
解析
细节题。由题干中的Blay Whitby定位至第五段。第三句提到the field of "safety-critical computing" is barely a decade old,这说明其发展时间很短,还不到10年。此外,从第二句中的回答“Not enough”和第三句中的This is hardly surprising,说明在如此短的时间,safety-critical computing发展得还不够好,丝毫不足为奇,由此可以推断该技术仍处于初期阶段,[A]符合文意,故为答案。[B]意为“处于鼎盛时期”,与文意不符,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RulO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
______isthestudyofspeechsoundsinlanguageoralanguagewithreferencetotheirdistributionandpatterningandtotacit
Westerntattooistsworkwithaspecialelectricalinstrument,somethinglikeadentist’sdrill.Itholdsanumberofveryfinen
JapaneseattackedthePearlHarborin______.
TheReader’sDigestinvestigationaskedAmericanswhichwasthebiggestthreattothenation’sfuture--bigbusiness,biglaboro
Anumberoffactorsrelatedtothevoicerevealthepersonalityofthespeaker.Thefirstisthebroadareaofcommunication,
Anumberoffactorsrelatedtothevoicerevealthepersonalityofthespeaker.Thefirstisthebroadareaofcommunication,
A、escalatedintociviccampaignsnationwideB、calledforaboycottofJapanesegoodsC、postponedjointmilitaryexerciseswithT
A、upgradedinreliabilityandsafety.B、reducedinsizeandnumber.C、dismantledpartlylaterthisyear.D、maintainedintheirp
A、Herhusbandaskedhertogiveupthatjobasthejobwasnotsatisfactory.B、Shelostherjobattheofficeandhadtomoveto
随机试题
Thenewly-builthotelisideallyplacedforeasyaccess________manymajorattractionsinthecity.
患者,男性,27岁。既往有精神病病史。无明显诱因腹泻3天收入院。查体:体温39℃,血压85/34mmHg,白细胞22×109/L。该患者考虑脓毒症,脓毒症临床诊断标准中全身情况除题干中提到的表现外,还包括
某市甲木制品厂为增值税一般纳税人,2009年8月发生以下业务:(1)从某林场收购自产原木一批,收购凭证上注明收购价款200000元;(2)该厂将收购的原木从收购地直接运往异地的乙加工厂生产加工实木地板,实木地板加工完毕,收回实木地板并支付了
如游客在参观游览时突然患病,不要搬动患病游客,让其就地坐下或躺下。()
甲、乙两企业订有一份买卖合同。为了履行该合同,甲多方求购某种特殊的原材料,但是并未成功。正当交货时间临近时,本地某原材料公司丙主动上门提出以高于市场平均价3倍的价格向甲企业出售相当数量的该种特殊原材料。甲企业迫于无奈,按丙公司提出的条件与其签订了合同。随后
某画家从来不在其作品上标明日期,其作品的时间顺序现在才开始在评论文献中形成轮廓。最近,将该画家的一幅自画像的时间定为1930年一定是错误的,1930年时该画家已经63岁了,然而画中的年轻、黑发的男子显然是画家本人,但却绝不是63岁的男子。以下哪项是上述论证
___________acceptsdocumentsconsistingoftextand/orimagesandconvertsthemtomachine-readableform.
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirworktheymustreadletters,reports,tradepublication
•Youwillhearabusinesspresentationabout3simplesellingtactics.•Asyoulisten,forquestions1—12,completethenotes,
A、Totellpeoplewhethersomemedicalproceduresareessential.B、Tosolvetherelationshipproblemsbetweendoctorsandpatient
最新回复
(
0
)