首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Leaving the European Union would save every Dutch household 9,800 a year by 2035, claims Capital Economics, a London consultancy
Leaving the European Union would save every Dutch household 9,800 a year by 2035, claims Capital Economics, a London consultancy
admin
2020-03-31
7
问题
Leaving the European Union would save every Dutch household 9,800 a year by 2035, claims Capital Economics, a London consultancy, in a report commissioned by Geert Wilders’ far-right PVV party. Mr Wilders calls this "the best news in years" , painting a picture of a country freed from the chokehold of Brussels, mass migration and high taxes, and enjoying more trade, more jobs and a booming economy.
The report lists the benefits of departure; lower business costs because of less regulation; no more net payments to the EU; a doubling of the share of trade with emerging markets; faster economic recovery. The only cost is the transition from the euro to a new guilder, and this is "modest and manageable". The report concludes that Dutch GDP would be 10—13% higher by 2035.
This finds a receptive audience among those Dutch who are looking for scapegoats. Unemployment has doubled since 2008 and the economy is flat. A recent poll finds a majority of Dutch voters in favour of leaving the EU if that would lead to more jobs and growth. The PVV is leading in opinion polls before the European elections in May.
Yet there are problems with the Capital Economics report. The idea that the economy would miraculously recover if freed from the European Central Bank’s policies ignores the structural failings that hold it back. The assumption that having the guilder would allow a much looser monetary policy is, at best, questionable. And it defies political reality to imagine that Netherlands would enjoy virtually cost-free access to the EU’s single market, which takes 75% of Dutch exports. Norway and Switzerland both pay for the privilege and have to comply with most EU laws and regulations; the latest Swiss vote for quotas on EU migration threatens the entire relationship.
Despite its flaws, the report fires a welcome starting-gun for a debate about what is good and bad about the EU. Some 66% of the Dutch feel their "No" vote in the 2005 referendum on the EU constitution was largely ignored. If regulation costs as much as the report claims, and if the ECB’s monetary policy is too restrictive, both should be changed. Defenders of the EU also need to stress its less tangible benefits, such as peace, shared interests and the boost to the fight against cross-border crime.
The author’s attitude towards the Capital Economics report is______.
选项
A、supportive
B、skeptical
C、objective
D、ambiguous
答案
B
解析
根据Capital Economics report定位到第四段首句:Yet there ale problems with theCapital Economics report.由此可见作者对于Capital Economics Report的观点,是表示“质疑的”,下文又提到:The assumption that having the guilder would allow a much looser monetary policyis,at best,questionable.其中,questionable一词再次表明作者观点,故答案为选项[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/S11Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Despitethescandalsoverleakede-mails,thescientificevidenceforglobalwarmingremainsstrong.Thequestion,then,istow
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
Whenpeopletalkaboutthedigitaldivide,theyusuallymeanthe【C1】______betweenpeoplewhoarebenefitingfromtheinformation
America’smostpopularnewspaperwebsitetodayannouncedthattheeraoffreeonlinejournalismisdrawingtoaclose.TheNewY
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
AgingposesaseriouschallengetoOECD(OrganizationofEconomicCo-operationandDevelopment)countries,inparticular,howto
随机试题
Inordertolearnaforeignlanguagewell,itisnecessarytoovercomethefearofmakingmistakes.Iftheprimarygoal(目标)of
男性,40岁,发现右颊黏膜白色斑块1个月,临床检查除右颊孤立白色斑块外未发现其他病损。你认为下列哪项提供的信息丕星以作为本病例的发病因素
风险/效益比是
男,42岁,2年前诊断为原发性慢性肾上腺皮质功能减退症。长期口服氢化可的松(30mg/d)替代治疗。近2天发热38℃,咽痛。目前氢化可的松应
A.处方药B.处方药和甲类非处方药C.乙类非处方药D.甲类非处方药E.非处方药根据《处方药与非处方药分类管理办法(试行)》不能在大众媒介上发布广告的药品是
获得()资质的企业,可以承接建设单位按照规定发包的工程。
背景某宿舍楼土建工程,建筑面积为15548m2,全现浇钢筋混凝土结构,地下1层,地上14层。业主要求承包单位按工料单价法中的以直接工程费为计算基础的程序进行计算。计算结果如下:按工程量和工、料、机单价计算,其合价为2274.93万元;各类措施费的合计费率
汪某,女性,60岁,家庭妇女。吸烟40余年,慢支病史20余年,气短5年。体格检查:体温36℃,脉搏96次/分,呼吸20次/分,血压130/85mmHg,桶状胸,双肺叩诊过清音,触觉语颤减弱,肺泡呼吸音减弱。心尖搏动位于左侧第5肋间锁骨中线外1.0cm。实验
“APEC蓝、青奥蓝、春节蓝”,由于雾霾,“蓝”更显可贵。2013年9月,国务院颁布大气污染防治行动计划。一年多来,这个行动计划成为各地各部门防治大气污染的共同行动指南。APEC会议期间,北京、天津、河北、山西、内蒙古、山东、河南等省区
给定资料1.2013年,听到家里的“顶梁柱”遭遇车祸去世的噩耗时,41岁的徐某抱着女儿痛哭不已。尽管法院判决肇事司机赔偿徐某一家22万余元,但被执行人却无可供执行的财产。女儿在念高中,公婆则卧病在床,无论是学杂费还是医药费,对于这个贫困的农村家庭
最新回复
(
0
)