首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Child developmental psychologist Jean Piaget convinced us that young, undeveloped minds couldn’t handle complex concepts because
Child developmental psychologist Jean Piaget convinced us that young, undeveloped minds couldn’t handle complex concepts because
admin
2022-04-20
62
问题
Child developmental psychologist Jean Piaget convinced us that young, undeveloped minds couldn’t handle complex concepts because they simply weren’t experienced or mature enough yet. Piaget, in fact, believed that young kids could not understand cause and effect, that they couldn’t think logically, and that they also couldn’t handle abstract ideas.
But child development specialists are finding out that preschoolers without any formal education may have the capacity to understand more complex concepts than we give them credit for.
Alison Gopnik, professor of psychology at University of California Berkeley and her team devised a way to test how well young kids understand the abstract concept of multiple cause and effect—the idea that there may be more than one cause for a single effect. They pitted preschoolers around 4 years old against undergraduates. The study centered around a toy that could be turned on by placing a single blue-colored block on the toy’s tray, but could also be activated if two blocks—orange and purple—were placed on the tray.
The preschoolers were adept at figuring out that the blue blocks turned on the toy, as did the purple and orange ones, but that the purple and orange ones needed to be paired together. The undergraduates, however, had a harder time accepting the latter solution. Their previous experience in the world hampered their ability to accept the unusual rules that activated the toy.
Researchers from Johns Hopkins University found a similar effect among preschoolers when it came to math. Previous studies showed that if you present infants with eight objects over and over until they got bored, and then showed them 16, they suddenly regained interest and sensed that things changed. Even before they are taught about numbers or amounts, then, infants seem to have a grasp on quantity. "All the evidence so far leads us to believe that this is something that babies come into the world with," says Melissa Kibbe, co-author of that study. According to her research, the preschoolers had some concept of quantity, and the appropriate amount that they needed to get from a small quantity to a larger one. And there doesn’t seem to be any gender differences in this inborn ability, at least not among the girls and boys Kibbe studied.
Kibbe’s and Gopnik’s recent work may have broader implications for education, since current math curricula in schools may not be ideal for nurturing the number sense that kids are born with. "There’s an exciting movement in psychology over the past decade, as we learn that students bring certain capabilities, or inborn knowledge that we hadn’t thought they had before," says Jon Star, at the Harvard University Graduate School of Education.
Though it may be too early to translate such findings to the classroom, the results lay the groundwork for studying similar inborn skills and how they might be better understood. "The hard part is, educationally, how do you build up and upon this intuitive knowledge in a way that allows a child to capture the complexity but not hold them back. " says Tina Grotzer, associate professor of education at Harvard. Tapping into a child’s still developing sense of numbers and quantities is one thing, but overloading it with too many new constructs about algebra, unknowns, and problem solving may just end up adversely affecting his learning and academic performance. "As soon as concepts get big and complex, there are all sorts of perceptual, attentional, and cognitive costs and challenges involved," she says.
选项
答案
C
解析
Melissa Kibbe出现在第五六段。第五段指出,研究发现,婴儿本身对数量还是有些概念的,即便他们从未学过相关知识。而蒙丽莎.吉布说:“这些证据让我们相信,有些知识是与生俱来的。”C项“同意婴儿天生就对数量有感觉的说法”中的are born with与原文中的come into the world with相对应;且sense of quantity即文中something指代的内容。故答案选C。由第五段结尾处提到的“这些天生的能力似乎没有性别上的差异,至少在吉布所研究的男孩和女孩之间没有”可排除D项“指出孩子天生的数学能力存在性别上的差异”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SFi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Theword"this"(Paragraph1)probablyrefersto______.Itisimpliedthatthemainimpactthatgenetransferbetweencropsan
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
Thingswentwellforhimduringhisearlylifebutinmiddleagehis______seemedtochange.
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
随机试题
某小儿出生体重3700g,身长50cm,面色红润,哭声响亮,一般情况好,其母亲身体健康母乳喂养的好处哪项不正确()
A、左归饮B、归脾饮C、右归丸D、顺经汤E、四物汤绝经前后肾阳虚治宜选用
A.可引起瞳孔扩大B.可引起呼吸抑制C.可引起共济失调D.可引起急性心力衰竭E.可引起再生障碍性贫血乙琥胺
如图表示细胞对大分子物质“胞吞”和“胞吐”的过程。下列与此有关的叙述错误的是()。
十八届六中全会公报全面诠释了从严治党,“全面”既指对党内政治生活的内容界定更全面,也指党内监督更为全面;“从严”主要体现在对对象的要求上不仅管普通党员,更要管高级党员领导干部,管关键少数和关键少数中的关键少数。材料体现了()
国有经济的主导作用主要体现在控制力上。这里的“控制力”是指()。
设函数f(x)在[1,+∞)上连续,若由曲线y=f(x),直线x=1,x=t(t>1)与x轴所围成的平面图形绕x轴旋转一周所成的旋转体的体积为试求y=f(x)所满足的微分方程,并求该微分方程满足条件的解.
数据的存储结构是指
Internet实现了分布在世界各地的各类网络的互联,其最基础和核心的协议是()。
龟甲
最新回复
(
0
)