首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Who’s to blame? The trail of responsibility goes beyond poor maintenance of British railways, say industry critics. Stingy gover
Who’s to blame? The trail of responsibility goes beyond poor maintenance of British railways, say industry critics. Stingy gover
admin
2011-04-16
54
问题
Who’s to blame? The trail of responsibility goes beyond poor maintenance of British railways, say industry critics. Stingy governments—both Labor and Tory—have cut down on investments in trains and rails. In the mid-1990s a Conservative government pushed through the sale of the entire subsidy-guzzling rail network. Operating franchises were parceled out among private companies and a separate firm, Railtrack, was awarded ownership of the tracks and stations. In the future, the theory ran back then, the private sector could pay for any improvements—with a little help from the state—and take the blame for any failings.
Today surveys show that travelers believe privatization is one of the reasons for the railways’s failures. They ask whether the pursuit of profits is compatible with guaranteeing safety. Worse, splitting the network between companies has made coordination nearly impossible. "The railway was torn apart at privatization and the structure that was put in place was. . . designed, if we are honest, to maximize the proceeds to the Treasury," said Railtrack boss Gerald Corbett before resigning last month in the wake of the Hatfield crash.
Generally, the contrasts with mainland Europe are stark. Over the past few decades the Germans, French and Italians have invested 50 percent more than the British in transportation infrastructure. As a result, a web of high-speed trains now crisscross the Continent, funded by governments willing to commit state funds to major capital projects. Spain is currently planning 1,000 miles of new high¬speed track. In France superfast trains already shuttle between all major cities, often on dedicated lines. And in Britain? When the Eurostar trains that link Paris, London and Brussels emerge from the Channel Tunnel onto British soil and join the crowded local network, they must slow down from 186 mph to a maximum of 100 mph—and they usually have to go even slower.
For once, the government is listening. After all, commuters are voters, too. In a pre-vote spending spree, the government has committed itself to huge investment in transportation, as well as education and the public health service. Over the next 10 years, the railways should get an extra £60 billion, partly through higher subsidies to the private companies. As Blair ackoowledged last month, "Britain has been underinvested in and investment is central to Britain’s future. " You don’t have to tell the 3 million passengers who use the railways every day. Last week trains to Darlington were an hour late—and crawling at Locomotion No. 1 speeds.
What does the author think of Blair’s acknowledgement?
选项
A、It’s too late to improve the situation quickly enough.
B、It’s a welcomed declaration of commitment.
C、Blair should preach it to other travelers.
D、Empty words can’t solve the problem.
答案
D
解析
该题为细节题。最后一段倒数第三句,布莱尔说:“英国投资不足,而投资是英国未来的关键。”最后一段的最后两句表明了作者对布莱尔所说话的态度,“You don’t have to tell the 3 million passengers who use the railways every day.Last week trains to Darlington were an hour lale—and crawling at Locomotion No.1 speeds.”意思是:“你不必把这些话告诉三百万每天坐火车的乘客。上周,去达灵顿的火车晚点了一个小时一以‘火车第一速度’缓慢爬行。”因此,作者认为布莱尔只是说空话、喊口号解决不了问题,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SHxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Somepeopleliketosharearoomwithastranger,whileothersdislikeit.Writeanessaytoshowyouropinionaboutit.Youres
PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywere【C1】______bythe【C2】______thatunprecedentedchangeinthenatio
In1971therewereabout3,700millionpeopleintheworld.Ifthepopulationwere【C1】______evenlyovertheearth’ssurfacet
WheredidtheOlympiccompetitionsstart?
I’dliketoproposethatforsixtytoninetyminuteseveryeveningfightaftertheearlyeveningnews,alltelevisionbroa
CrimeissignificantlyhigherintheUSthananywhereelseinthedevelopedworld.ThankstothepoliticalpoweroftheNational
OnApril20,2000,inAccra,Ghana,theleadersofsixWestAfricancountriesdeclaredtheirintentiontoproceedtomonetaryun
OnApril20,2000,inAccra,Ghana,theleadersofsixWestAfricancountriesdeclaredtheirintentiontoproceedtomonetaryun
Duringthe1980s,unemploymentandunderemploymentinsomecountrieswasashighas90percent.Somecountriesdidnot【21】_____
EverysecondintheUnitedStatesalone,morethan250animalsareslaughteredforfood,addinguptomorethan8billionanimal
随机试题
双胍类降糖作用的机理是:
下列哪项为结核过敏表现
下列关于法人特征的说法中,正确的是()。
企业采用成本分析模式管理现金,在最佳现金持有量下,下列各项中正确的有()。
田埂上的精神张佐香①麦子把田野的纽扣一粒一粒扣齐。但是,有一粒麦子被人们遗忘了,落在了田埂上,像一只浇了水后丢在堤上的桶。②秋天继续深入。在清寒的
5,7,3,3,25,()。
张先生2000年2月1日存入2000元,原定期1年。由于张先生急需用钱,于2000年11月1日提取该笔存款,假设一年定期存款月利率为9‰,活期储蓄存款月利率为3‰,则张先生可以获得利息为()。
在系统转换的过程中,旧系统和新系统并行工作一段时间,再由新系统代替旧系统的策略称为(1);在新系统全部正式运行前,一部分一部分地代替旧系统的策略称为(2)。
Byalmosteverymeasure,PaulPfingstisanunsentimentalprosecutor.LastweektheSanDiegoCountydistrictattorneysaidhef
Mostpeoplehaveexperiencedthefeeling,afterataxingmentalwork-out,thattheycannotbebotheredtomakeanymoredecision
最新回复
(
0
)