首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Acidification, warming, the destruction of coral reefs: the biggest problems facing the sea are as vast, deep and seemingly intr
Acidification, warming, the destruction of coral reefs: the biggest problems facing the sea are as vast, deep and seemingly intr
admin
2013-09-16
39
问题
Acidification, warming, the destruction of coral reefs: the biggest problems facing the sea are as vast, deep and seemingly intractable as the oceans themselves. So long as the world fails to cut its emissions of greenhouse gases, cause of the global warming behind these troubles, they will grow. By comparison, overfishing, another great curse, should be easier to put right, especially in the coastal waters where most fishing occurs. And yet it goes on, year after year.
One reason why the pillage continues is that knowledge of fish stocks is poor. A new statistical attempt at estimating the remaining shoals, from the University of California, Santa Barbara, is therefore welcome. The study found that better-understood fisheries are likelier to be healthy. Another reason for overfishing is new technology(developed, aptly enough, for battlefields), which makes shoals easier to detect. As large boats and refrigeration have’spread, fishing fleets have covered greater distances and dragged larger catches. Because technology lets fishermen fish with less effort, it disguises just how fast the stocks are depleting.
In most fisheries, the fishermen would make more money by husbanding their resource, and it should be possible to incentivise them to do so. The best way is to give them a defined, long-term right to a share of the fish. In regulated industrial fisheries, as in Iceland, New Zealand and America, this has taken the form of a tradable, individual share of a fishing quota. Developing countries, where law enforcement is weak, seem to do better when a group right over an expanse of water is given to a co-operative or village fleet. The principle is the same: fishermen who feel like owners are more likely to behave as responsible stewards. The new statistical study confirms that rights-based fisheries are generally healthier.
Yet only a few hundred of the oceans’ thousands of fisheries are run this way, mainly because such schemes are hard to get right. Limiting access to a common resource creates losers, and therefore discord. Cultural differences affect success rates; not everyone is as law-abiding as Icelanders. Almost everywhere it takes time to convince fishermen, the last hunter-gatherers, to change their habits. But, barnacled by caveats though it may be, the rights-based approach is the best available.
In rich countries, satellite imagery will increasingly help, by making monitoring cheaper and better. In many poor ones, devolution is making it easier to form local organisations. Another promising idea is to incorporate rights-based fisheries with no-catch zones. These safeguard breeding-stocks and are easier to monitor than individual catches. Where stocks are recovering, as a result of these reforms, fishermen are likelier to see scientifically determined quotas as in their self-interest.
In the author’s view, the prospect of the rights-based approach is______.
选项
A、promising
B、gloomy
C、unpredictable
D、culturally-dependent
答案
A
解析
第四段作者首先指出基于权利的渔业改革模式存在一系列的障碍,然后总结指出“但它却是现有的最可行办法”。末段作者进一步指出,卫星图像的使用会使得该方法更加可行,方法的日渐完善会进一步增强渔民保护资源的动机。可见,总体看来,作者对这种方法持非常乐观的态度,[A]选项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SbO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
LoggingisnotbannedchieflybecauseCanadianforestswillnotfacedestructionif
AccordingtotheresearchofNCAR,iftheconcentrationswereheldsteadyat2000levels,______.Globalwarmingissomething
Scientistshavelongwarnedthatsomelevelofglobalwarmingisadonedeal—dueinlargeparttoheat-trappinggreenhousegases
Medicalresearchersarepainfullyawarethattherearemanyproblems______(他们至今还没有答案).
Thebiggestdemonstrationinagenerationisbeingassembledbymobilizingthepoweroftheweb,whichallowsanti-wargroupsto
Thebiggestdemonstrationinagenerationisbeingassembledbymobilizingthepoweroftheweb,whichallowsanti-wargroupsto
Thebiggestdemonstrationinagenerationisbeingassembledbymobilizingthepoweroftheweb,whichallowsanti-wargroupsto
Modernliberalopinionissensitivetoproblemsofrestrictionoffreedomandabuseofpower.(1)_____,manyholdthatamancan
Modernliberalopinionissensitivetoproblemsofrestrictionoffreedomandabuseofpower.(1)_____,manyholdthatamancan
Modernliberalopinionissensitivetoproblemsofrestrictionoffreedomandabuseofpower.(1)_____,manyholdthatamancan
随机试题
A.弥漫型(胃型)胃癌B.胃黏膜相关淋巴组织淋巴瘤C.溃疡型胃癌D.胃类癌E.息肉型胃癌与环境和饮食因素密切相关的是
A.辛寒清气泻火B.苦寒直折火热C.甘寒清热育阴D.甘温益气除热E.辛凉解表透热沙参麦冬汤的功用是
关于腮腺良性肿瘤的诊断和治疗,错误的是
关于更年期保健内容,下列哪项不正确
A.省级卫生行政部门B.省级药品监督管理部门C.设区的市级卫生行政部门D.设区的市级药品监督管理部门将取得印鉴卡的医疗机构名单向本行政区域内的定点批发企业通报的部门是()。
再投资退税优惠中所适用的退税率有()。
在学前儿童健康教育中,可供选择和运用的教育方法主要有()。①动作与行为练习 ②讨论游戏 ③参观访问 ④情景演示、讲解示范
人每天都会眨眼无数次,有时是有意识的动作,有时则是“自动”进行的。这些“自动”进行的眨眼动作的主要目的是()。
两次运行下列的程序,如果从键盘上分别输入3和1,则输出结果是()。main(){intx;scanf("%d",&x);if(x++>2)printf("%d",x);els
Manyoftheemployeesthinktheircareerpathbeginsduringtheiremploymentorwhentheygetajob.Butbasically,ifwelooka
最新回复
(
0
)