首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
To understand how astrology works, we should first take a quick look at the sky. Although the stars are at enormous distances, t
To understand how astrology works, we should first take a quick look at the sky. Although the stars are at enormous distances, t
admin
2014-09-27
63
问题
To understand how astrology works, we should first take a quick look at the sky. Although the stars are at enormous distances, they do indeed give the impression of being affixed to the inner surface of a great hollow sphere surrounding the earth. Ancient people, in fact, literally believed in the existence of such a celestial sphere. As the earth spins on its axis, the celestial sphere appears to turn about us each day, pivoting at points on a line with the earth’s axis of rotation. This daily turning of the sphere carries the stars around the sky, causing most of them to rise and set, but they, and constellations they define, maintains fixed patterns on the sphere, just as the continent of Australian maintains its shape on a spinning globe of the earth. Thus the stars were called fixed stars.
The motion of the sun along the ecliptic is, of course, merely a reflection of the revolution of the earth around the sun, but the ancients believed the earth was fixed and the sun had an independent motion of its own, eastward among the stars. The glare of sunlight hides the stars in daytime, but the ancients were aware that the stars were up there even at night, and the slow eastward motion of the sun around the sky, at the rate of about thirty degrees each month, caused different stars to be visible at night at different times of the year.
The moon, revolving around the earth each month, also has an independent motion in the sky. The moon, however, changes it position relatively rapidly. Although it appears to rise and set each day, as does nearly everything else in the sky, we can see the moon changing position during as short an interval as an hour or so. The moon’s path around the earth lies nearly in the same plane as the earth’s path around the sun, so the moon is never seen very far from the ecliptic in the sky. There are five other objects visible to the naked eye that also appear to move in respect to the fixed background of stars on the celestial sphere. These are the planets Mercury, Venus, Mars, Jupiter, and the Saturn. All of them revolve around the sun in nearly the same plane as the earth does, so they, like the moon, always appear near the ecliptic. Because we see the planets from the moving earth, however, they behave in a complicated way, with their apparent motions on the celestial sphere reflecting both their own independent motions around the sun and our motion as well.
All the other five planets______.
选项
A、always appear near the path of the sun
B、are moving in a way more complicated than the earth does
C、aren’t moving around the sun as independently as the earth does
D、are moving around the sun at the same speed as the earth does
答案
B
解析
文章最后一句话提到“Because we see the planet from the moving earth,however,they behave in a complicated way,…”,说明行星运行的更为复杂。所以B应为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SbRd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Directions:Youareallowedthirtyminutestowriteacompositiononthetopic:Travel.Youshouldbaseyourcompositiononthe
Languageis,andshouldbe,alivingthing,constantlyenrichedwithnewwordsandformsofexpressions.Butthereisavitaldi
Languageis,andshouldbe,alivingthing,constantlyenrichedwithnewwordsandformsofexpressions.Butthereisavitaldi
Languageis,andshouldbe,alivingthing,constantlyenrichedwithnewwordsandformsofexpressions.Butthereisavitaldi
TheproportionofworkscutforthecinemainBritaindroppedfrom40percentwhenIjoinedtheBBFCin1975tolessthan4perc
Thereaxevariouswaysinwhichindividualeconomicunitscaninteractwithoneanother.Threebasicwaysmaybedescribedasth
Whoeversaidthatvictoryhasmanyfathersanddefeatisanorphan,surelyhadneverheardoftheWorldTradeOrganization(WTO)
【61】Womenmakeup40percentoftheworld’sworkforceinagriculture,aquarterinindustry,andathirdinservices.Womenfa
InBritain,strictlyspeaking,therearethreeelementsinParliament—theCrown,theHouseofLordsandtheHouseofCommons.
Therearevariouswaysinwhichindividualeconomicunitscaninteractwithoneanother.Threebasicwaysmaybedescribedasth
随机试题
硝酸甘油常用的给药方法是()。
为病人进行热疗时,下列说法正确的是
若养护不当,中药蜜丸极易
胎黄是指()
“备案号”栏应填:“提运单号”栏应填:
在图6中有两个半径相同的圆形回路L1、L2,P1、P2为两圆形回路L1、L2上的对应点。在闭合回路中有电流I1、I2。它们在回路中的位置相同,在L2回路外有电流I3,则()。
某公安局督察机构在督察过程中发现一名民警有涉嫌职务犯罪的行为。该督察机构对其应当()。
A、52B、56C、60D、64C(3-1)2+4=8,(5-2)2+7=16,(8-3)2+7=32,故?=(11-4)2+11=60,正确答案是C选项。
A、It’sstillraining.B、Thewindhasstopped.C、Therainhasstopped.D、Boththerainandthewindhavestopped.C女士问男士外面是不是还在继续
A)Inthisarticle,we’lllookattherulesfor529QualifiedStateTuitionPlans.We’llexplorethedifferencebetweenthissav
最新回复
(
0
)