首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
[A]Importance of pursuing happiness [B]Capitalism, a double-edged sword [C]The modification of the traditional criterion [D]The
[A]Importance of pursuing happiness [B]Capitalism, a double-edged sword [C]The modification of the traditional criterion [D]The
admin
2013-12-10
21
问题
[A]Importance of pursuing happiness
[B]Capitalism, a double-edged sword
[C]The modification of the traditional criterion
[D]The thing that cannot be attained
[E]The wave of the emerging notion
[F]A paradox in question
[G]The unparalleled economic growth
Having grown at an annual rate of 3. 2% per head since 2000, the world economy is over half way towards catching up with its best decade ever. If it keeps going at this speed, it will beat both the supposedly perfect 1950s and the 1960s. Market capitalism, the engine that runs most of the world economy, seems to be doing its job well.
41. ______
But is it? Once upon a time, that job was generally agreed to be to make people better off. Nowadays that’s not so clear. A number of economists, in search of big problems to solve, and politicians, looking for bold promises to make, think that it ought to be doing something else: making people happy.
42. ______
The view that economics should be about more than money is widely held in continental Europe. In debates with Anglo-American capitalists, sly extravagant nobles have tended to cite the idea of "quality of life" to excuse slower economic growth. But now David Cameron, the latest leader of Britain’s once rather materialistic Conservative Party, has upheld the notion of "general well-being"(GWB)as an alternative to more traditional GDP. In America, meanwhile, inequality, overwork and other hidden costs of prosperity were much discussed in the mid-term elections; and "wellness"(as opposed to health)has become a huge industry, catering especially to the prosperous discontent of the baby-boomers.
43. ______
Much of this draws on the upstart science of happiness, which mixes psychology with economics. Its adherents start with abundant survey data, such as those derived from the simple, folksy question put to thousands of Americans every year or two since 1972: " Taken all together, how would you say things are these days — would you say that you are very happy, pretty happy or not too happy? " Some of the results are unsurprising: the rich report being happier than do the poor. But a paradox emerges that requires explanation: affluent countries have not got much happier as they have grown richer. From America to Japan, figures for well-being have barely changed.
44. ______
The science of happiness offers two explanations for the paradox. Capitalism, it notes, is good at turning luxuries into necessities — bringing to the masses what the elites have always enjoyed. But the flip side of this genius is that people come to take for granted things they once desired from afar. Frills(不实用的装饰)they never thought they could have become essentials that they cannot do without. People are stuck on a monotonous lifestyle: as they achieve a better standard of living, they become accustomed to its pleasures.
45. ______
Capitalism’s ability to take things downmarket also has its limits. Many of the things people most prize — such as the top jobs, the best education, or an exclusive home address — are luxuries by necessity. An elite schooling, for example, ceases to be so if it is provided to everyone. These "positional goods", as they are called, are in fixed supply: you can enjoy them only if others do not. The amount of money and effort required to grab them depends on how much your rivals are putting in.
选项
答案
C
解析
首句是设问句,信息不确定,可忽略;第二句阐述过去(Once upon a time)人们对市场资本主义的共识:make people better off;第三句是过渡句,阐述现在(Nowadays)人们变得不清楚(not so clear);第四句阐述经济学家与政治家的观点:making people happy。综上所述,本段阐述的是有关市场资本主义认识的转变,经比对选项可知,C项(传统标准的改变)是正确答案。请考生注意C项与原文信息的同义改写:the modification对应第四句(making people happy);the traditional criterion对应第二句(make people better off)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ShO4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AccordingtotheresearchofNCAR,iftheconcentrationswereheldsteadyat2000levels,______.TheviewsofPielkeandDr.W
Whichofthefollowingdoesnotbelongtomaterialculture?Whichofthefollowingisnotanadvantageofprintedmusic?
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
Dinosaurswerereptileswhichbecameextinctabout65millionyearsago.Themost【C1】______questionaboutdinosaurshasalwaysb
Dinosaurswerereptileswhichbecameextinctabout65millionyearsago.Themost【C1】______questionaboutdinosaurshasalwaysb
ThehistoryofAfrican—Americansduringthepast400yearsistraditionallynarrated【1】anongoingstruggleagainst【2】andindiffe
Thebasicfunctionofmoneyistheenablebuyingtobeseparatedfromselling,thuspermittingtradetotakeplacewithoutthes
Imaginefishermenwalkingdowntotheseashore,readytocarryouttheirearlymorningroutineofpreparingtheirboatsandnet.
随机试题
心电图出现病理性Q波提示()
不符合白血病的描述是
A.臀位B.脐带脱垂C.胎儿窘迫D.催产素点滴E.剖宫产术初产妇,孕39周,宫高36cm,右肋下可及圆球状物,胎心140次/分。此产妇住院待产突感阴道大量流水,阴道内有异物感,胎心116次/分。最可能出现的问题是
尾矿库应当每()年至少进行一次安全现状评价。安全现状评价应当符合国家标准或者行业标准的要求。
“备案号”栏应填:“运输方式”栏应填:
下列属于成长期银行产品的特点的是()。
试述合伙企业的设立及其损益分配。
亚里士多德在历史上首次提出了“教育遵循自然”的原则。()
跛足策略是指个体为了回避或降低因不佳表现所带来的负面影响而采取的任何能够将失败原因外化的行动和选择。根据上述定义,下列属于跛足策略的是()。
A、Thisisnotacomplicatedissue.B、Ithasn’tbeenfixedduringthelastdecade.C、Robotsdeserveno"human"rightslikepaymen
最新回复
(
0
)