首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The promise of finding long term technological solutions to the problem of world food shortage seems difficult to fulfill. Many
The promise of finding long term technological solutions to the problem of world food shortage seems difficult to fulfill. Many
admin
2010-02-17
32
问题
The promise of finding long term technological solutions to the problem of world food shortage seems difficult to fulfill. Many innovations that were once heavily supported and publicized, such as fish protein concentrate and protein from algae grown on petroleum substrates, have since fallen by the wayside. The proposals themselves were technically feasible but they proved to be economically unviable and to yield food products culturally unacceptable to their consumers.
One characteristic common to unsuccessful innovations has been that, even with extensive government support, they often have not been technologically adapted or culturally acceptable to the people for whom they had been developed. A successful new technology, therefore, must fit the entire social cultural system in which it is to find a place. Security of crop yield, practicality of storage, and costs are much more significant than had previously been realized by the advocates of new technologies.
The adoption of new food technologies depends on more than these technical and cultural considerations; economic factors and governmental policies also strongly influence the ultimate success of any innovation. Economists in the Anglo-American tradition have taken the lead in investigating the economies of technological innovation. Although they exaggerate in claiming that profitability-is the sky factor guiding technical change—they completely disregard the substantial effects of culture—they are correct in stressing the importance of profits. Most technological innovations in agriculture can be fully used only by large landowners and are only adopted if these profit-oriented business people believe that the innovation will increase their incomes. Thus, innovations that carry high rewards for big agribusiness (agricultural business) groups will be adopted even if they harm segments of the population and reduce the availability of food in a country. Further, should a new technology promise to alter substantially the profits and losses associated with any production system, those with economic power will strive to maintain and improve their own position. Since large segments of the populations of many developing countries are close to the subsistence margin and essentially powerless, they tend to be the losers in this system unless they are aided by a government policy that takes into account the needs of all sectors of the economy. Therefore, although technical advances in food production and processing will perhaps be needed to ensure food availability, meeting food needs will depend much more on equalizing economic power among the various segments of the population within the developing countries themselves.
It can be inferred from the passage that the author would be most likely to agree with which of the following statements concerning the solution to food shortages in developing countries?
选项
A、The introduction of technological innovations to reap profits might alleviate food shortages to some degree, but any permanent solution can come only from effective governmental intervention in the socioeconomic system.
B、Innovations in agricultural technology will be of little help, and perhaps even harmful, in combating food shortage, no matter how well designed they are to suit local circumstances.
C、Long lasting solutions will not be found until large landowners adopt improvements that will make production more efficient and thus more profitable.
D、In order to achieve a meaningful solution to the problem of food shortage, the tastes of the general population must be educated to accept the new food products of modern agricultural technology.
答案
A
解析
推理题。在文章最后,作者用“therefore”引出一个结论。虽然技术革新对保证粮食的需求或许是必要的,但作者指出满足粮食的需求需“depend much more on equaling economic power”,为了平衡这一经济实力,作者在上文中提到,在这一社会经济系统内的政府干预是必要的,因为只有政府才能影响“the needs of all sectors of the economy”。故选A项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SjnK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Thewaypeoplethink.B、Thewaypeoplefell.C、Thewaypeopleact.D、A,BandCD信息题。在解释社会的时候,受访者提到文化这个名词,并表示:Thetermcultur
TheMessagesinDistanceI.Peoplefromdifferentcultures【T1】________differentlyA.NorthAmericansstandabouttwofeetapa
WillChineseReplaceEnglish?ChineselanguagehasmanyadvantagesoverEuropeanlanguagesandthespeakerthinksChines
PassageOne(1)WhenAndycametoShawshankin1948,hewasthirtyyearsold.Hewasashortneatlittlemanwithsandyhai
PassageTwo(1)WiththepoliticalmoodintheU.S.andU.K.growingmoreintrospective,Frenchbusinessschoolsaresens
PassageTwo(1)Whenuniversitytuitioncostsnearlytrebledfrom£3,375ayearto£9,000in2012,studentswerepromised
PassageFourWhat’sthefunctionofthe4thparagraphinthepassage?
Earlychildhoodisatimeoftremendousgrowthacrossallareasofdevelopment,especiallythelanguageskills.Frombirth
Thelasttwotornadoseasonshavebeenthedeadliestinadecade,with206deaths.EveryonefromtheinsuranceindustrytoAIG
WhydidMr.Azizsaythenominationislikeputtingoldwineinnewbottles?
随机试题
闭经的原因是()
上颌骨牙槽突不包括
在市场繁荣期,成功的择时能力表现为基金的现金比例或持有的债券比例应该();在市场萧条期,基金的现金比例或持有的债券比例应()。
参照美国著名金融专家罗伯特.库恩的观点,投资银行的最佳定义是指经营一部分或者全部资本市场业务的金融机构,按照这一定义,不属于现代投资银行主要业务的有()。
旅游者随身携带的数码摄像机被盗属于()。
设计网页时,为了方便浏览者从一个页面跳到另一个页面通常用()。
下列列举的哪些属于法律意识()
使用VC++2010打开考生文件夹下blank1中的解决方案。此解决方案的项目中包含一个源程序文件blank1.c。函数fun根据所给n名学生的成绩,计算出所有学生的平均成绩,把高于平均成绩的学生成绩求平均值并返回。例如,若有成绩为:50,60,
【背景素材】校摄影社团在今年的摄影比赛结束后,希望可以借助PowerPoint将优秀作品在社团活动中进行展示。这些优秀的摄影作品保存在考试文件夹中,并以“Photo(1).jpg”~“Photo(12).jpg”命名。现在,请你按照如下需求,在Powe
Whatisthemainpurposeofthelecture?
最新回复
(
0
)