首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1)Improving the balance between the working part of the day and the rest of it is a goal of a growing number of workers in rich
(1)Improving the balance between the working part of the day and the rest of it is a goal of a growing number of workers in rich
admin
2017-06-21
35
问题
(1)Improving the balance between the working part of the day and the rest of it is a goal of a growing number of workers in rich Western countries. Some are turning away from the ideals of their parents, for whom work always came first: others with scarce skills are demanding more because they know they can get it. Employers, caught between a falling population of workers and tight controls on immigration, are eager to identify extra perks that will lure more "talent" their way. Just now they are focusing on benefits(especially flexible working)that offer employees more than just pay.
(2)Some companies saw the change of mood some time ago. IBM has more than 50 different programmes promoting work-life balance and Bank of America over 30. But plenty of other firms remain unconvinced and many lack the capacity to cater to such ideas even if they wanted to. Helen Murlis, with Hay Group, a human-resources consultancy, sees a widening gap between firms at the creative end of employment and those that are not.
(3)The chief component of almost all schemes to promote work-life balance is flexible working. This allows people to escape rigid nine-to-five schedules and work away from a formal office. IBM says that 40% of its employees today work off the company premises. For many businesses, flexible working is a necessity. Globalization has spread the hours in which workers need to communicate with each other and increased the call for flexible shifts.
(4)Nella Barkley, an American who advises companies on work-life balance, says that large firms are beginning to understand the value of such schemes, "but only slowly". For most of them, they still mean little more than child care, health care and flexible working.
(5)Yet some schemes go well beyond these first steps. American Century Investments, an investment manager in Kansas City, pays adoption expenses and the cost of home-fitness equipment for its employees. Rob Marcolina, a consultant with Bain & Company based in Los Angeles, was allowed time off to marry his partner in Canada Mr Marcolina, who has an MBA from the high-ranked Kellogg business school, says his employer’s understanding makes him want to be "part of Bain for some time".
(6)Businesses have other good reasons for improving employees’ work-life balance. Wegmans Food Markets, a grocery chain based in Rochester, New York, frequently appears near the top of lists of the best employers in America It has a broad range of flexible-work programmes, which gives it one of the lowest rates of employment turnover in its industry — 8% a year for full-time workers, compared with 19% across the industry.
(7)Simple programmes can be surprisingly cost-effective. IBM, for instance, is spending $50m over five years on "dependant-care" facilities for its employees. Although that sounds generous, it is the e-quivalent of little more than $30 for each IBM employee every year. That is far cheaper than a pay rise and probably a better way to retain talented mothers and fathers. Ernst & Young, a global accounting firm, has a low-cost range of initiatives called "People First". It provides breaks for people to provide care and has over 2,300 flexi-time employees in the United States. James Freer, a senior executive, says he is "absolutely convinced" the initiatives help produce better financial results.
(8)DeAnne Aguirre, a mother of four and a senior partner in San Francisco with Booz Allen Hamil-ton(BAH), says "it is easy to make the business case" for work-life balance,programmes at the consultancy by looking at attrition rates. BAH calculated that it was investing more than $2m in turning a raw recruit into a partner, an investment it should be reluctant to write off. Coming, an American glass company, reckons that it costs 1.5 times a worker’s salary and benefits to replace him. If it can retain just 20 workers a year who would otherwise have left, Corning reckons it would produce annual savings of $2.6m.
(9)The spread of flexible work has come about at least partly as a result of initiatives to keep women workers. Companies have had to offer extended periods of leave for them to look after dependants(young and old), and flexible working in between. At BAH, women partners take an average of eight-and-a-half extended breaks during their careers. Men take an average of one-and-a-half. Ernst & Young, keen to show that part-time workers can also become partners, recently made the first such appointment in Houston, Texas.
(10)Some of these initiatives are spreading even to the castles of binge working, such as investment banks. Business schools are now climbing on the bandwagon, too. In October Tuck School at Dartmouth, New Hampshire, will start a course on returning to corporate life after an extended absence. Called "Back in Business", the 16-day, $12,000 re-entry programme is open only to students with "work experience in a high-potential career".
(11)The majority will inevitably be mothers wanting to rejoin the workforce. But fathers are also asking for sabbaticals(公休假). Work-life balance "is not just a women’s issue" any more, says Ted Childs, who is in charge of workforce diversity at IBM. "Men, too, are very concerned about it."
(12)The demand is being stoked by the "Generation Y", the under-28s. They look sceptically at the idea of lifetime employment within a single organisation and they are wary of the commitment they believe too often drove their parents to the divorce courts. Hay’s Ms Murlis says that today’s business-school graduates are "looking for a workstyle to go with their lifestyle", not the other way round. They are happy to binge-work for a while, but in return want extended sabbaticals.
(13)Many of the more imaginative schemes come from organisations that are not under pressure to report quarterly to Wall Street. Wegmans and American Century Investments are family-controlled businesses and the big accounting firms and consultancies, such as Ernst & Young, KPMG, Bain and BAH, are partnerships. This allows them to take a longer-term view of growth and costs.
(14)To some extent, the proliferation of work-life-balance schemes is a function of today’s labour market. Companies in knowledge-based industries worry about the shortage of skills and how they are going to persuade talented people to work for them. Although white-collar workers are more likely to be laid off nowadays, they are also likely to get rehired. Unemployment among college graduates in America is just over 2%. The same competition for scarce talent is evident in Britain.
(15)For some time to come, talented people in the West will demand more from employers, and clever employers will create new gewgaws to entice them to join. Those employers should note that for a growing number of these workers the most appealing gewgaw of all is the freedom to work as and when they please.
Which of the following is NOT the cause for the spread of flexible work?
选项
A、Low turnover rate.
B、Initiatives to stabilise workforce.
C、General thirst for talents.
D、Labour force competition.
答案
A
解析
细节推断题。根据the spread of flexible work及各选项内容定位到第9和14段。第9段首句提到原因之一“为了留住女性员工”,故B项“稳定员工队伍的需求”是原因之一,故排除;第14段提到的原因包括“人力市场的竞争”和“企业担心技术人才的短缺”,C、D项与此相符,故排除。A项“低跳槽率”并未作为原因在文中提及,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/StsK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
Thereisnolink,whatsoever,betweentheproducersandusersofmanpowerwiththeresultthatinstitutionsoflearning,essent
Thedebateaboutproblemdrinkingandhowtostopitnowadayscentresmostontheworking-classyoung.Theyare【M1】______highly
Thedebateaboutproblemdrinkingandhowtostopitnowadayscentresmostontheworking-classyoung.Theyare【M1】______highly
Thedebateaboutproblemdrinkingandhowtostopitnowadayscentresmostontheworking-classyoung.Theyare【M1】______highly
Thedebateaboutproblemdrinkingandhowtostopitnowadayscentresmostontheworking-classyoung.Theyare【M1】______highly
随机试题
由盛唐过渡到中唐的一位集大成的诗人是()。
咳嗽伴胸痛不常见于
求取建筑物折旧应注意的事项包括:()。
甲公司2009年8月1日资产总额为500万元,8月份发生下列经济业务:(1)向某公司购入材料200000元已验收入库,货款未付。(2)办公事主任张明因出差预借现金4000元。(3)以银行存款归还银行借款500000元。(4)生产乍问领用材料1000
张先生夫妇今年均已40岁,家里存款在50万元左右。他和妻子两个人每月收入大约1万元,月花费近4000元。张先生和妻子计划在10年后退休,假设他们退休后再生存30年,且他们每年花费16万元(注:这笔钱在每年年初拿出),减掉基本养老保险和保险公司给予的保险金3
网页广告设计流程的注意事项包括______、______、______、______。
物业服务企业对写字楼物业的管理、经营与服务是相辅相成的,()是其基本职责,()是其生存发展的基础,()是确保经营和服务正常运行的枢纽。三位—体,三者并重,缺一不可。
A、 B、 C、 D、 C
A、Yes,Ido.B、Sorry,Idon’tknow.C、Isthatright?A听力原文:Doyoulikeswimming?意为:你喜欢游泳吗?是—…般疑问句,应该用Yes或No来回答。所以应选A。
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnections.Suchenormousnumbersused
最新回复
(
0
)