首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its sym
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its sym
admin
2016-09-14
60
问题
Alzheimer’s disease has no cure. There are, however, five drugs—known and approved—that can slow down the development of its symptoms. The earlier such drugs are administered, the better. Unfortunately, the disease is usually first noticed when people complain to their doctors of memory problems. That is normally too late for the drugs to do much good. A simple and reliable test for Alzheimer’s that can be administered to everybody over the age of 65, before memory-loss sets in, would therefore be useful.
Theo Luider, of the Erasmus University Medical Centre in Rotterdam, and his colleagues think they have found one—but it works only in women. They made their discovery, just reported in the Journal of Proteome Research, by tapping into a long-term, continuing study that started in 1995 with 1, 077 non-demented and otherwise healthy people aged between 60 and 90. At the beginning of the project, and subsequently during the periods 1997-1999 and 2002-2004, participants were brought in for a battery of neurological(神经学的)and cognitive investigations, physical examinations, brain imaging and blood tests.
During the first ten years of the study, 43 of the volunteers developed Alzheimer’s disease. When Dr. Luider compared blood samples from these people with samples from 43 of their fellow volunteers, matched for sex and age, who had remained Alzheimer’s-free, he found something startling. Levels of a substance called pregnancy zone protein had been unusually high, even before their symptoms appeared, in some of those who went on to develop Alzheimer’s disease.
Those "some" , it turned out, were all women. On average, levels of pregnancy zone protein in those women who went on to develop Alzheimer’s were almost 60% higher than those of women who did not. In men, levels of the protein were the same for both.
The reason for this curious result seems to be that the brain plaques(斑块)associated with Alzheimer’s disease are themselves turning out pregnancy zone protein. Certainly, when Dr. Luider applied a chemical stain specific to that protein to the plaques of dead Alzheimer’s patients be found the protein present in them.
Confusingly, though, it was there in the plaques of both sexes. Presumably, female cells(and therefore the plaques of female brains)make more of it than male cells do. But that remains to be proved. Whatever the reason, however, this result means that women, at least, may soon be able to tell whether and when they are at risk of Alzheimer’s—and thus do something about it before they start losing their minds.
What does Dr. Luider’s study tell us about the pregnancy zone protein?
选项
A、It never increases before the appearance of Alzheimer’s symptoms.
B、Levels of it remain stable for men’s lifetime.
C、Women developing Alzheimer’s usually have lower levels of it.
D、The brain plaques connected with Alzheimer’s produce it.
答案
D
解析
细节题。第五段第一句提到,出现这一惊人现象的原因似乎是与阿尔茨海默病有关联的脑部斑块自身产生了孕区蛋白质,故[D]“与阿尔茨海默病有关的大脑斑块产生了孕区蛋白质”为正确答案。根据第三段最后一句可知,在一些患者的阿尔茨海默病症状出现之前,孕区蛋白质含量已经异常高,故排除[A];根据第四段可知,出现上述症状的多为女性,而男性则不同,他们患有阿尔茨海默病之前和之后,孕区蛋白质的水平都是一致的,所以[C]陈述错误,故排除;同时可知,[B]曲解了本句的意思,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SuPK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Acoupleofyoungpeopleweregivingoutleafletsinfrontofthedepartmentstore.Theunderlinedpartmeans
Theyovercameallthedifficultiesandcompletedtheprojecttwomonthsaheadoftime,______issomethingwehadnotexpected.
Commoncoldisaviralinfectionthatstartsintheupperrespiratorytract,sometimesspreadstothelowerstructures,andmay
Autism(自闭症)isalifelongdevelopmentaldisorderthataffectsthewaysapersoncommunicatesandrelatestootherpeople.Ther
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Someofthesetribeshaveneverhadanycommunicationout
Itwasonlyaftersomeprogress______intheuseanddevelopmentofelectriccurrentthatmenbegantorealizetheimportancean
AudiobookAnaudiobookisarecordingthatisprimarilyspokenword./Itisoftenbasedonarecordingofcommercialprinte
AccordingtoastudypublishedthisweekinthejournalEcologyLetters,thequantityofbirdsinEuropehasdeclinedbymoreth
Consideringhowmuchhangoverscostcountriesandcompanies,nottomentionthepainpeoplesuffer,youwouldthinksomeonewoul
Johnwantstovisitmetoday.I’dratherhe_______tomorrow.
随机试题
患者,男性,72岁。慢性咳嗽、咳痰20年余,每年持续3~4个月,近2~3年出现活动后气短,有时双下肢水肿。今天晨起突感左上胸针刺样疼痛,与呼吸有关,继之出现呼吸困难、大汗,不能平卧,来院就诊。对明确诊断最有价值的检查是
以下情况不适合用B级沥青的有()。
当梁突出顶棚的高度超过()时,被梁隔断的每个梁间区域应至少设置一只探测器。
A.肾元亏虚B.中气下陷C.两者均是D.两者均非
治疗重症肌无力,应首选
38岁,女性,诊为双侧卵巢肿物行剖腹探查术,术中见双侧卵巢肿物半实质性,表面光滑,包膜完整无破溃,未见腹水,肿物冰冻切片为浆液性囊腺癌,腹腔冲洗液未见肿瘤细胞,手术范围何项最佳
民事法律行为的一般成立要件包括()
对下列存货盘盈、盘亏或损毁事项进行处理时,企业应当计入或冲减当期管理费用的有()。
3,2,11,14,()
松鼠在树干中打洞吮食树木的浆液。因为树木的浆液成分主要是水加上一些糖分,所以松鼠的目标是水或糖分。又因为树木周边并不缺少水源,松鼠不必费那么大劲打洞取水。因此,松鼠打洞的目的是为了摄取糖分。以下哪项最为恰当地概括了上述论证方法?
最新回复
(
0
)