首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Modern theatre audiences are less able to understand classical plays than previous generations because of a declining knowledge
Modern theatre audiences are less able to understand classical plays than previous generations because of a declining knowledge
admin
2016-09-14
57
问题
Modern theatre audiences are less able to understand classical plays than previous generations because of a declining knowledge of literature and history, Nicholas Hytner, director of the National Theatre, believes. Hytner called for the study of history to be made compulsory for 14- to 16-year-olds and warned that important cultural resonances were being lost as the influence of traditional classical education receded.
He said, " Generation by generation... people are being cheated of something that’s really good to know. " Hytner, who is best known for his direction of Adrian Lester in Henry V, made his comments yesterday during a discussion with the writer Alan Bennett about his play The History Boys. He told an audience of history and English teachers at the fourth annual Prince of Wales education summer school in Dartington, Devon, that history should be studied until at least age 16.
He said people had been lamenting the demise of classical education since he had been a schoolboy. But he added that as a director he had also noted the impact of the decline of basic British historical knowledge among audiences.
"I knew that Henry IV usurped Richard II and was then murdered. It was something I had been taught and simply knew. But there’s very little you can rely on now even with National Theatre audiences. We have a very metropolitan audience but there’s very little you can rely on an audience knowing. Fifty years ago you could put on classics and it would have a different resonance for people. But now, except for people who have had a classical education, you get no frisson when Agamemnon behaves like a pig.
You get around it but generation by generation the feeling I get is that people are being cheated of something that’s really good to know. Certainly it makes life harder, if you produce work 50 percent of which is from a classical repertoire, if people do not have an overview of English literature and English history. "
Students are currently required only to study history until the age of 14. Some English literature must be studied until 16 but pupils are not required to sit a full GCSE in the subject.
Asked whether history should be made compulsory until 16, Bennett said, " I tend to think that it didn’t do me any harm. I did history because I liked doing it so it was never a burden. I certainly think English should be compulsory and I think history should be too. "
Bennett’s play The History Boys, which recently finished a run at the National, considers what constitutes a good education as it follows the fortunes of a class of A-level historians who are being prepared for Oxbridge entrance exams by teachers with very different philosophies towards learning and passing exams. Hytner said he originally thought the text would not have widespread appeal. " I was wrong. It turned out to have the widest appeal of any play at the National. "
The central idea of the passage is that_______.
选项
A、history should be made compulsory for the 16-year-olds
B、history should be made compulsory for the 14-year-olds
C、people are being cheated of something that’s really good to know
D、audiences lack the education of understanding classical plays
答案
D
解析
主旨题。根据第一段的描述可知,越来越多的观众不理解经典历史剧,因此本文呼吁人们加强对青少年的历史教育,故正确答案是[D]。[A]“历史课应该在十六岁时被定为必修课”、[B]“历史课应该在十四岁时被定为必修课”和[C]“人们被一些真正应该知道的东西欺骗了”,都不适合概括文章主旨,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/SwPK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Rainforestsarecalledthelungsoftheplanet,becausetheyabsorbcarbondioxide,greenhousegas,andproduceoxygen,whichis
Accordingtothepassage,whatproblemdoestherecentresearchfind?
Accordingtothepassage,whatproblemdoestherecentresearchfind?
WhichofthefollowingisNOTmentionedinthepassage?
Whatistheconversationmainlyabout?
SciencewriterTomStandagedrawsaptparallelsbetweenthetelegraphandthegemoflate20thcenturytechnology,theInternet.
Iseemtohavereachedarathergloomyconclusion,butIthinkthatsomethingcheerfulmaystillbederived______it.
Icanthinkofnobettercareerforayoungnovelistthantoforsomeyearsasub-editoronaratherconservativenewspaper.The
Afindinginrecentyearsshowsthatmencannotmanufacturebloodasefficientlyaswomencan.Thismakessurgeryriskierforme
MailFraudMailfraudoccurswhensomeoneasksforsomethingofvaluetobesentthroughthemail,/promisingsomethingin
随机试题
现金购买式兼并分为以现金购买______和______两种情况。
采供血信息管理编码标准是输血管理系统的重大问题,它必须解决涉及的一系列问题:如标准是否会因为不兼容而与不断发展的技术相脱节?是否可以满足解决即将发生的问题的需要?是否可以满足多种需求,如输血服务机构的需求和医疗机构的需求?是否可以确保不同系统、不同操作平台
甲、乙、丙、丁、戊五人共同投资设立某股份有限公司,下列表述中错误的是()。
一个项目的FNPV>0,则其FIRR()基准收益率。
一消防给水系统设计工作压力1.2MPa,该系统管网进行水压强度试验压力为()MPa。
证券公司应当在其经营场所显著位置或者其网站,公开下列()信息。
A公司所得税率为25%。税法规定计提的存货跌价准备不得税前扣除。2011年12月31日有关存货资料如下。(1)2011年12月31日原材料—A材料的实际成本为60万元,市场购买价格为56万元。A材料专门用于生产甲产品,甲产品市场销售价格为90万元。将A材
存在主义认为:人的自由表现在选择和行动两方面。只有通过自己所选择的行动,人才能认识到自由,因为人的本质是由自己所选择的行为来决定的。首先表现在受传统文化和世俗的束缚而缺乏自由,因此对于人来说,最重要的是选择,并按照自己的选择去行动和承担责任。对此下列理解正
我们说教师是一种专门职业,首先是说教育工作者需要有——。
WhataremychancesofpromotionifIstayhere?
最新回复
(
0
)