首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given i
In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given i
admin
2016-06-19
26
问题
In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
Wal-Mart
[A]Wal-Mart is more than just the world’s largest retailer. It is an economic force, a cultural phenomenon and a lightning rod for controversy. It all started with a simple philosophy from founder Sam Walton: offer shoppers lower prices than they get anywhere else. That basic strategy has shaped Wal-Mart’s culture and driven the company’s growth.
[B]Now that Wal-Mart is so huge, it has unprecedented power to shape labor markets globally and change the way entire industries operate.
History of Wal-Mart
[C]Sam Walton opened his first five-and-dime in 1950. His vision was to keep prices as low as possible. Even if his margins weren’t as fat as competitors, he figured he could make up for that in volume. He was right.
[D]In the early 1960s, Walton opened his first Wal-Mart in Rogers, Arkansas. The company continued to grow, going public in 1970 and adding more stores every year. In 1990, Wal-Mart surpassed key rival Kmart in size. Two years later, it surpassed Sears. [E]Walton continued to drive an old pickup truck and share budget-hotel rooms with colleagues on business trips, even after War-Mart made him very rich. He demanded that his employees also keep expenses to a bare minimum — a mentality that is still at the heart of Wal-Mart culture more than decade after Walton’s death. The company has continued to grow rapidly after his death in 1992 and now operates four retail divisions — Wal-Mart Super Centers, War-Mart Discount Stores, Neighborhood Market Stores and Sam’s Club Warehouses.
Wal-Mart Strategy
[F]Let’s start with technology. Wal-Mart pushed the retail industry to establish the universal bar code, which forced manufacturers to adopt common labeling. The bar code allowed retailers to generate all kinds of information — creating a subtle shift of power from manufacturers to retailers. Wal-Mart became especially good at exploiting the information behind the bar code. And thus it is considered a pioneer in developing sophisticated technology to track its stock and cut the fat out of its supply chain.
[G]Recently, Wal-Mart became the first major retailer to demand manufacturers use radio frequency identification technology(RFID). The technology uses radio frequencies to transmit data stored on small tags attached to pallets(货盘)or individual products. RFID tags hold significantly more data than bar codes.
[H]The frugal culture, established by Walton, also plays into Wal-Mart’s success. The company has been criticized for the relatively poor wages and health care plans that it offers to rank-and-file employees. It has also been accused of demanding that hourly workers put in overtime without pay. Store managers often work more than 70 hours per week.
[I]This culture is also present at the company’s headquarters. Wal-Mart is headquartered in Benton-ville, Arkansas, instead of an expensive city like New York. The building is unattractive and dull. You won’t catch executives in quality cars and you won’t see them dragging into work at 9: 30 a.m. Executives fly coach and often share hotel rooms with colleagues. They work long hours, typically arriving at work before 6: 30 a.m. and working half-days on Saturdays.
[J]The central goal of Wal-Mart is to keep retail prices low — and the company has been very successful at this. Experts estimate that Wal-Mart saves shoppers at least 15 percent on a typical cart of groceries. Everything — including the technology and corporate culture — feeds into that ultimate goal of delivering the lowest prices possible. Wal-Mart also pushes its suppliers, some say cruelly, to cut prices. In The Wal-Mart Effect, author Charles Fishman discusses how the price of a four-pack of GE light bulbs decreased from $2.19 to 88 cents during a five-year period.
The Power
[K]Because of Wal-Mart’s massive size, it has incredible power. It has driven the smallest retailers out of business: forced manufacturers to be more efficient, often leading these suppliers to move manufacturing jobs overseas: and changed the way that even large and established industries do business.
[L]There is plenty of anecdotal evidence that a new Wal-Mart in town spells doom for local pharmacies, grocery stores, sporting goods stores, etc. Economist Emek Basker, Ph.D., attempted to quantify the impact. Her study found that in a typical United States county, when a Wal-Mart opens, three other retailers close within two years and four close within five years. While the Wal- Mart might employ 300 people, another 250 people working in retail lose their jobs within five years in that county.
[M]Wal-Mart has life or death decisions over(almost)all the consumer goods industries that exist in the United State, because it is the number-one supplier-retailer of most of our consumer goods — not just clothes, shoes, toys, but home appliances, electronic products, sporting goods, bicycles, groceries, food.
[N]The stories of how Wal-Mart pushes manufacturers into selling the same product at lower and lower prices are legendary. One example is Lakewood Engineering & Manufacturing Co. in Chicago, a fan manufacturer. In the early 1990s, a 20-inch box fan costs $20. Wal-Mart pushed the manufacturer to lower the price, and Lakewood responded by automating the production process, which meant layoffs. Lakewood also forced its own suppliers to knock down the prices of parts. Then, in 2000, Lakewood opened a factory in China, where workers earn 25 cents an hour. By 2003, the price on the fan in a Wal-Mart store had dropped to about $ 10.
[O]Wal-Mart’s impact extends beyond just small suppliers. It also affects how even major, established companies like Coca-Cola and PepsiCo do business. At Wal-Mart’s request, Coke and its largest bottler Coca-Cola Enterprises announced that they are changing the way they deliver PowerAde in the United States, altering a basic distribution method for drinks that has been in place for more than a century. Coke also now allows Wal-Mart in on the research and development process. In 2005, Coke planned to launch one new diet cola called Coke Zero. At Wal-Mart’s request, it changed the name to Diet Coke unheard of at Coke a decade ago, Pepsi also came up with a line of diet drinks, called Slice One, to initially be sold exclusively in Wal-Mart.
The Controversy
[P]Wal-Mart is a polarizing force. The controversies have involved a broad range of topics from Wal-Mart selling guns, to the company’s environmental policies, to the kind of health care Wal-Mart offers employees, to outsourcing of jobs. In this section, we will explore two of the biggest areas of controversies — labor practice at the company and Wal-Mart’s impact on the American economy.
[Q]Wal-Mart has come under fire on a number of labor issues. There may be a dark side to the frugal culture. At the end of 2005, the company faced dozens of lawsuits across the country for allegedly not paying workers overtime. Women have also accused Wal-Mart of discrimination, and employees have said that it squashes efforts to unionize and doesn’t provide decent healthcare.
[R]Not everyone is down on Wal-Mart. Andrew Young, a former United Nations ambassador and former mayor of Atlanta, heads up a group backed by Wal-Mart that is supposed to spread a positive message about the company. "You need to look at who’s complaining about Wal-Mart," Young told USA Today in March 2006. "If it’s not 100 million people shopping there every week and it’s not 8,000 people competing for 500 jobs(at a new Atlanta store), who is it? They’re complaining because they’re wrong and they don’t understand that ending poverty means generating wealth and not just fighting to redistribute the existing wealth."
[S]There is heated debate about whether Wal-Mart is good for the American economy, and well-respected economists come down firmly on both sides of this debate. Some experts say it is good for the economy because it keeps prices low, both at its stores and at other retailers. Other experts argue that Wal-Mart is bad for the economy because it drives competing retailers out of business and forces manufacturers to move jobs overseas to keep expenses down.
At the very beginning, Sam Walton believed that he would earn much money even if he sold products at lower prices than his opponents.
选项
答案
C
解析
推理题。本题定位至文章第[C]段, 文中提到“1950年,SamWalton开办了他的第一家廉价品商店。他的愿景就是尽可能地将价格保持在最低状态。尽管利润没有其他竞争者丰厚,但他觉得可以通过销售量弥补”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/T0G7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Dead.B、Worse.C、Better.D、Unclear.C细节题。短文在末尾说谈论以前的那种乡村生活没有意义(thereisnopoint),最后一句对现在的生活做了一个总结"Itisjustlife,andabette
A、10.B、4.C、3.D、1.C短文说,Johnson全家用了三年的时间攒够了里程数才换了免费机票。故答案是C。四个选择是数字,初步猜测题目问的可能与数字细节有关,边听边做好笔记。
A、Love.B、Conflict.C、Violence.D、Mystery.B短文说,不同的电影都有一个共同点——矛盾冲突。所以B正确。选项是名词,一般问细节或主旨。听到conflict时记录common。mysteries和love是并列出现的
A、Itwasprettygood.B、Itwasratherdull.C、Itwasnotwellorganized.D、Itwasattendedbymanypeople.C细节题。预读选项可知,话题是讨论一次活动
A、Theyareeagertobecomefamous.B、Manylackprofessionaltraining.C、Fewwillbecomesuccessful.D、Theyliveaglamorouslife
A、Strictprofessionaltraining.B、Yearsofpracticalexperience.C、Arefinedtasteforartisticworks.D、Theabilitytopredict
A、Whatkindofcoursetheyshouldtake.B、Howlongittakestofinishthetraining.C、Howtogetintotheonlinelearningsystem
Manycountriesneedtodomoretooffereducationandtrainingforpeopleofallages.SosaysanewreportfromtheOrganizatio
A、Hemustbejoking.B、Hemightbeserious.C、Hecan’tbecomealawyer.D、Heneedsbusinesstraining.B从该女士的回答可以看出,Steve已多次说他想学一
A、Signinthecomputercourses.B、Givethewomanhisaddress.C、Mailthewomananinformationpacket.D、Gotoothereducational
随机试题
Itwasessentialthattheapplicationforms______backbeforethedeadline.
环境空气质量监测点位置的周边环境应符合相关环境监测技术规范的规定。监测点周围空间应开阔,采样口水平线与周围建筑物的高度夹角()。
在某市城市区域火灾风险评估指标体系中,火灾危险源评估单元分为客观因素和人为因素两类,下列属于客观因素的有()。
计算机中网络通信协议中“TCP”指的是()。
“生产成本”账户的期末借方余额表示( )。
黄河公司以其房屋作抵押,先后向甲银行借款100万元,乙银行借款300万元。丙银行借款500万元,并依次办理了抵押登记。后丙银行与甲银行商定交换各自抵押权的顺位,并办理了变更登记,但乙银行并不知情。因黄河公司无力偿还三家银行的到期债务,银行拍卖其房屋,仅得价
宋代产生了中国绘画中最好的山水画,画家从细小的一只鸟、一朵花开始,最后扩大成为对宇宙自然全面的观察研究。与宋代这一绘画风格密切相关的是()。
回归教育是一种教育理论,它认为人的一生应是学习和工作不断交替、相互结合的过程。接受义务教育或基础教育乃至高等教育后就业的成年人,应在需要时有机会返回学校去学习。下列教育类型属于回归教育的是()。
在微机中,微处理器的主要功能是()
FairwayKenwoodisaqualityPrivateHireCarServicecompany.Thecompanyhasalongandestablishedservicehistorywithover
最新回复
(
0
)