首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
China lies mainly in the northern temperate zone under the influence of monsoon (季风). From September and October to March and Ap
China lies mainly in the northern temperate zone under the influence of monsoon (季风). From September and October to March and Ap
admin
2015-01-10
14
问题
China lies mainly in the northern temperate zone under the influence of monsoon (季风). From September and October to March and April next year monsoon blow from Siberia and the Mongolia Plateau into China and decrease in force as it goes southward, causing dry and cold winter in the country and a temperature difference of 40t between the north and south. The temperature in China is 5℃ to 18℃ lower than that in other countries on the same latitude in winter. Monsoon blows into China from the ocean in summer, bringing warm and wet currents , thus rain.
Great differences in climate are found from region to region owing to China’ s extensive territory and complex topography(地形). The northern part of Heilongjiang Province in northeast China has no summer, Hainan Island has a long summer but no winter; the Huaihe River valley features four clear seasons; the western part of the Qinghai-Tibet Plateau is covered by snow all year round; the southern part of the Yunnan-Guizhou Plateau is spring-like all the year; and the northwestern inland region sees a great drop of temperature in the day.
Which of the following statements about monsoon is true?
选项
A、Monsoon makes the temperature 5℃ to 18℃ lower.
B、Monsoon blowing from May to August brings rain.
C、Monsoon goes from Siberia and the Mongolia Plateau.
D、Monsoon causes dry and cold summer in the country.
答案
B
解析
题干意为“下列哪个关于季风的说法是正确的?”从文章第一段我们得知季风有两类:一类来自西伯利亚和蒙古高原,一类来自海洋,各有不同特点。A、C、D项都没有说清楚是哪种季风,应排除,故选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TKMK777K
本试题收录于:
大学英语三级B级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级B级
大学英语三级
相关试题推荐
Ifyouworkfrom9:00a.m.to4:30p.m.everyday.Whichschoolwillyouchoose?The21stCenturyEnglishTrainingCenterisdi
IamafraidI’mnotfondofthetrip,and______myfriends.
DearSir,Onlookingovertoday’sEconomicDailymyattentionwasattractedbyyouradvertisementforaseniorclerk.Nowas
______the1990’sthatthetradebetweenthetwocountriesreacheditshighestpoint.
Bothofthetwinbrothersarecapableofdoing(technique)______workatpresent.
Joblettersandresumesmustattracttheattentionofbusyreaders,whomayspendonly60secondsdecidingwhethertoconsidery
A、Ashopassistantandacustomer.B、Ateacherandastudent.C、Aboyandagirl.D、Wifeandhusband.D“Ashopassistantandac
A、Beer,please.B、It’smypleasure.C、Yes,shewill.D、No,Iamnot.A
A、Yes,please.B、Hereitis.C、Mindyourstep.D、Haveaniceday.A本题询问对表示请求的问句的回答。问题意为“我可以进来见经理吗?”A项Yes,please(可以,请)是肯定回答。
Soabsorbedasishethatshedidnotdaretomakeasound.
随机试题
根据《水电水利工程模板施工规范》(DL/T51l0—2000),下列关于模板施工的说法正确的是().
关于极低出生体重儿的叙述正确的是
有关滤线栅的叙述,错误的是
手太阳小肠经的络穴是()
依据《增值税暂行条例》的规定,下列属于须开具增值税专用发票的情形是:()
下列有关房屋权属登记的表述中,正确的是()。
Honesty,mymumalwaysusedtotellme,isthebestpolicy.Ofcourse,thisdidn’tincludeherwhenshetoldmethatifIdidn’
下列哪些说法是正确的?()
2014年3月22日至4月1日,国家主席习近平对荷兰、法国、德国、比利时进行国事访问,并访问联合国教科文组织总部、欧盟总部。此访是习近平主席作为国家元首首次欧洲之行,习近平主席同四国和欧盟领导人多次、长时间深入交谈,同往访国各界广泛接触,叙友谊、话交流、谈
Itwasimpossibletoavoid(be)______affectedbyhiswords.
最新回复
(
0
)