首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Gene therapy and gene based drugs are two ways we could benefit from our growing mastery of genetic science. But there will be o
Gene therapy and gene based drugs are two ways we could benefit from our growing mastery of genetic science. But there will be o
admin
2014-01-27
58
问题
Gene therapy and gene based drugs are two ways we could benefit from our growing mastery of genetic science. But there will be others as well. Here is one of the remarkable therapies on the cutting edge of genetic research that could make their way into mainstream medicine in the coming years.
While it’ s true that just about every cell in the body has the instructions to make a complete human, most of those instructions are inactivated, and with good reason: the last thing you want for your brain cells is to start churning out stomach acid or your nose to turn into a kidney. The only time cells truly have the potential to turn into any and all body parts is very early in a pregnancy, when so-called stem cells haven’t begun to specialize.
Yet this untapped potential could be a terrific boon to medicine. Most diseases involve the death of healthy cells—brain cells in Alzheimer’ s, cardiac cells in heart disease, pancreatic cells in diabetes, to name a few; if doctors could isolate stem cells, then direct their growth, they might be able to furnish patients with healthy replacement tissue.
It was incredibly difficult, but last fall scientists at the University of Wisconsin managed to isolate stem cells and get them to grow into neural, gut, muscle and bone cells. The process still can’t be controlled, and may have unforeseen limitations; but if efforts to understand and master stem cell development prove successful, doctors will have a therapeutic tool of incredible power.
The same applies to cloning, which is really just the other side of the coin. True cloning, as first shown with the sheep Dolly two years ago, involves taking a developed cell and reactivating the genome within, resetting its developmental instructions to a pristine state. Once that happens, the rejuvenated cell can develop into a full-fledged animal, genetically identical to its parent.
For agriculture, in which purely physical characteristics like milk production in a cow or low fat in a hog have real market value, biological carbon copies could become routine within a few years. This past year scientists have done for mice and cows what Ian Wilmut did for Dolly, and other creatures are bound to join the cloned menagerie in the coming year.
Human cloning, on the other hand, may be technically feasible but legally and emotionally more difficult. Still, one day it will happen. The ability to reset body cells to a pristine, undeveloped state could give doctors exactly the same advantages they would get from stem cells: the potential to make healthy body tissues of all sorts, and thus to cure disease. That could prove to be a true "miracle cure".
The writer holds that the potential to make healthy body tissues will______.
选项
A、aggravate moral issues of human cloning
B、bring great benefits to human beings
C、help scientists decode body instructions
D、involve employing surgical instruments
答案
B
解析
文章开宗明义,在第一段讲述到,如果我们掌握了基因科学,将会对人类有极大的好处。此外第三段的第一句“Yet this untapped potential could be a terrific boon to medicine”,意为“然而这种没被开发的潜能对医学有极大的好处”,作者在全文的最后一句又呼应了这一观点。故应选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TRXd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WeshouldgiveourguestssomeartcraftsauthenticallyChinesesothattheycouldbetterunderstandChineseculture.
______hasafamedatingbacktoRomantimes?______wasonceownedbytheEnglishinhistory?
______hasafamedatingbacktoRomantimes?______,______havealonghistorygoingbacktoRomantimes?
Letter-writing______.Attheendofthearticle,theauthorsuggestedthat______.
Whatdidthespeakertalkaboutlasttime?
______islocatedintheheartofGreenwichVillage?______givesstudentschancestovisitmuseumsandhistoricalareas?
WhenwastheorganizationofRedCrossestablished?
WhatwasSteve’sattitudetowardswomenwhowrotelovestories?ThepassageasawholesuggeststhatSteve’snovelswere____
Youhavereadanarticleinamagazinewhichstatesthat"Eventhoughtheknowledgeeconomyistakingitsshapethroughoutthew
Internationalinvestorsseemincapableofendingtheirloveaffairwiththedollar.America’seconomyhasslowedsharplythisye
随机试题
"Scienceandeverydaylifecannotandshouldnotbeseparated."ThosewerethewordsutteredbypioneeringBritishscientistRos
继承开始后,关于如何办理具体继承事宜,以下表述正确的是:()
有关珠蛋白生成障碍性贫血的叙述,正确的是
患者,男,65岁。胸闷刺痛,痛有定处,恶心呕吐,口中黏腻,头晕目眩,心悸气短面部青暗,舌体胖大,舌质紫暗,苔白腻脉弦滑。其治法是
代谢综合征主要包括
A.3小时B.4小时C.6小时D.7小时E.8小时初产妇,第一产程活跃期停滞是指进入活跃期后宫口不再扩张超过
关于恶露,下述哪种说法不正确
根据《刑法》的规定,纳税人采取擅自销毁账簿的手段,不缴或少缴应纳税款,偷税数额占应纳税额的10%以上不满30%,并且偷税额在1万元以上不满10万元的,处()有期徒刑或者拘役,并处偷税数额1倍以上5倍以下罚金。
现作统计中常用的人均可支配收入由四部分构成。分别是工资性收入、转移性收入、经营性收入和财产性收入。财产性收入一般是指家庭拥有的动产(如银行存款、有价证券等)、不动产(如房屋、车辆、土地、收藏品等)所获得的收入。它包括出让财产使用权所获得的利息、租金、专利收
不同的人对退休持不同的态度。有些人认为退休后可以好好享受晚年的生活。但真的退下来了,他们则有点失望。看到自己就要被抛到废物堆里,他们不甘认命,设法另找事干来发挥自己的余热,以继续得到收入。另一些人则对一生中这样一个重大变动早有准备。他们一生为工作操劳,现在
最新回复
(
0
)