首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It is estimated that some seven hundred million people about half the world’s population are un able to read and write, and ther
It is estimated that some seven hundred million people about half the world’s population are un able to read and write, and ther
admin
2011-03-26
40
问题
It is estimated that some seven hundred million people about half the world’s population are un able to read and write, and there are probably two hundred and fifty million more whose level of attainment(造诣、成就)is so slight that it barely qualifies a literacy(识字).
Recently the attack on illiteracy has been stepped up. A world plan has been drawn up by a committee of UNESCO experts in Paris, as part of the United Nations Development Decade, and an international conference on the subject has also been held. UNESCO stresses that functional literacy is the aim. People must learn the basic skills of responsible citizenship: the ability to read notices, newspapers, timetables, letters, price lists, to keep simple records and accounts, to sort out the significance of the information gathered, and to fill in forms.
The major areas of illiteracy are in Asia, and Central and South America. In Africa there are at least one hundred million illiterates, making up eighty to eighty-five per cent of the total population. In Europe the figure is about twenty-four million, most of them is Southern Europe, with Spain, Italy, Portugal, and Yugoslavia heading the list (the United Kingdom has about seven hundred thousand).
The world plan mentioned in the passage aims at ______.
选项
A、help the illiterates learn the basic skills of reading and writing
B、emphasizing the function of UNESCO
C、teaching basic skills to responsible citizens
D、helping people gather information
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/TYvC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Parentsoftenchecktheirchildren’shomeworkand(makeabigfussovergrades).
Susanhasobtainedherparents’______(permit)togocampingwithherclass.
Before1914femalesecretarieswererarebecausethey______.Asecretaryinthefuturewill______.
Carsare【B1】importantpartoflifeintheUnitedStates.Withoutacarmostpeoplefeelthattheyarepoor.Andevenifapers
Thedoctorexplainedtothepoliceofficerthatitwastoodangerousto______thebulletfromhisbackbone.
Theyareoften______caringmoreaboutanimalsthanhumanbeings.
Heisstrictineverythingandstrictwitheveryone_____.
Acookwillbeimmediatelyfiredifheisfound______inthekitchen.
Everyoneneedsfriends.Weallliketofeelclosetosomeone.Itisnicetohaveafriendtotalk,laugh,anddothingswith.Su
InJuneof1973,ninewhalesbeachedontheFloridacoast.Beachingmeansswimmingoutoftheoceanontothebeach,andusually
随机试题
《医方集解》所载清胃散较《脾胃论》所载清胃散多的一味药物是()。
下列消毒处理方式属于终末消毒的是
下列药物中毒可用氟马西尼解救的是
下列关于风机盘管性能的表述,错误的是_______。
监理工程师在施工招标阶段造价控制的主要工作内容不包括下列哪一项( )。
民事诉讼中的证据包括( )。
以下不属于商业信用筹资方式特点的说法是()。
在一次自强小组活动中,组员小敏和小林在讨论的过程中发生了冲突,工作者进行了协调,可是,小敏和小林的争吵仍在继续。在这种情况下,工作者可以考虑()。
3岁前儿童的言语主要是()。
A、Hesentsurgeonstoserveinthearmy.B、Heprovidedsoldierswithmedicalsupplies.C、Herecruitedvolunteerstocareforthe
最新回复
(
0
)